Парфюмни размисли и страсти - 257

• 59 363
  • 755
  •   1
Отговори
# 465
При мен много добре се усещат Ambre Imperial и Moonlight Patchouli.
Всичките от серията са добре направени, но за съжаление и при мен са много близо до кожата и изчезват яко дим бързичко и се поскъпих. Единствено Moonlight Patchouli усещам като шлейфов и по-дълготраен, но той пък не ми харесва – твърде много роза, а роза с кожа не ми е нещо по вкуса. Ambre Imperial пък залита лееко в мъжка посока и също не ми е ок. Другите са ми много тихи, а ми харесват.

# 466
При мен Bois Dore беше страхотно траен...усещах го по цял ден. Сега вече нищо не усещам след час- два..., но него го помня, един от най- трайните ми е.
Взех си черното Линтерди, помня го как ухаеше, силно, плътно и сладко. Сега- няма никой...обонянието ми още ми играе номера, но чак пък толкова...Някои парфюми на купчинка мога да ги събера, които като ги напръскам и всички ми миришат еднакво...Disappointed Купих си вит.Б, ще се надявам нещата да се нормализират във времето...Но, определено мераците ми за тестване, купуване, пръскане се охлаждат със всеки изминал ден и това ме подтиска още повече...Pensive

# 467
Ох тъжна работа, дано се оправиш по- бързо!❤🌹
Не се насилвай, но всеки ден пробвай парфюм, тренирай обонянието. Прочетох някъде да се помирише няколко пъти горена захар на котлона.

# 468
  • в Кошера
Девойки, моля ви кажете имате ли проблеми с трайността на Bois Dore? Нещо положението е пръскам и след известно време, нищо не усещам...  Нямам съмнение за оригиналността на парфюма, не е там разковничето Simple Smile Или не му е сега времето може би?

При мен е осезаем, особено в/у дрехи.
Имам 4 от колекцията към момента - Precious Oud, Rose Rouge, Bois Dore и California Reverie, степенувани по трайност в низходящ ред. Само последният е много близо до кожата и нетраен. Както си знаех и очаквах, но пък го харесвам достатъчно, за да пренебрегна трайността. Peace
Последното изречение важи с пълна сила и за Chanel No19 Poudre и Boucheron Orange de Bahia.

# 469
В началото още като го получих и при мен беше нетраен Bois Dore, след време сякаш отлежа Joy или моето обоняние се е поправило и нещата стоят по-различно. Отбелязвам обаче, че с него пръскам и задминавам врачанската школа два пъти сигурно и ми изкарва спокойно целият ден, в косата остава доста повече, но самият парфюм за мен е нежен и тих, стои близо до кожата, като нежен копринен шал, обгръща и носи удоволствие най-вече на притежателя си. Heart
Мисля да купя на сляпо Rose rouge на VCA, как мислите, добра идея ли е? Има ли общо с Mancera Roses vanille?
Не съм най-големия фен на розите, но съм решила, че в един момент трябва да се сдобия с Intense caffe, Ristretto intense caffe или Rose rouge. Кой е по-добрият от трите? Blush

# 470
Имах Rose Rouge, имам и Интенз Кафе. За мен по-добрата роза е Lady Vengeance или Porpora. Grinning

# 471
Имам отдавна Rose rouge VCA също купен насляпо. За мен е невероятно красив и наистина твърде дълготраен, особено на дреха до изпиране. Много приятно ме изненада.Такъв го усещам и до ден днешен.
От колекцията имам и Bois DAmande също чудесен.
За кратко имах Orchidee vanille, но изобщне го регистрирах.
Колкото хора, толкова различни усещания явно имат.
Ако имаш нужда и му се чудиш мога да ти изпратя мостра.

# 472
Bois D’Amande май наистина има убийствена трайност. Както съм споделяла, купих един за една приятелка още като излезе. Тя се беше влюбила безпаметно в него, но не й се даваше пълната цена на молните магазини. И до ден днешен, като го носи влачи огромен шлейф, задържа се до края на деня и стои повече от прекрасно. А тя не е от тези, които се поливат и оливат чак. Явно е наистина до кожа.

Относно питането за розите, имах до преди година Roses Vanille Mancera. Той ми носеше купища комплименти от мъже. Обичат си сладкото и това е😃 аз много си го харесвах, но ми го взеха Sad ако трябва да го определя, за мен то е захаросано гурме. Лолитски, чаровен, жизнерадостен, усмихнат. Представям си го на младо (на години или душа) момиче с ослепителна усмивка и звънлив смях. Не ми е убийствено и непоносимо сладък (да се разбира, че има още накъде да сладни), но пък си е чиста гурме ванилия к роза. Без развитие, с огромна трайност.

След като ми го взеха, реших, че не искам същия отново (имам максима да не повтарям парфюми, ако не са някакви Гранде любови) и взех Intense Cafe Montale Него бих определила като интелигентно гурме. Пак е много сладък, пак не е особено променлив, но някакси има още нещо освен сладката ванилия и локумената роза. Има повече въздух в него. В никакъв случай, обаче, не е нетраен! Него имам в момента и много го харесвам също.

За мен двата ароматна са доста сходни, но същевременно различни.

Пробвах и Rose Rouge VCA. Той ми се стори доста в стилистиката на горните, но с много намален интензитет и трайност. А аз харесвам като нося гурмета, да падат зъбите на всички около мен😃 така че за мен лично, не си струва последния.

# 473
Soñadora, сигурно е много неприятно усещане липсата на обоняние, дано се възстановиш по - бързо! Flowers Four Leaf Clover
Четох някакъв материал в който съветваха да се тренира всеки ден с етерични масла :
Роза, лимон, евкалипт, карамфил - неща на които познаваш аромата, сменят се на няколко седмици с други.

При мен са със съвсем прилична трайност парфюмите на VC&A, Rose Rouge не ми допадна кой знае колко в началото, но с времето започнах да го харесвам все повече - създава ми позитивно настроение с шоколадовата си сладост, същевременно не тежи, има въздух в него.
Жалко е, че съм малко време навън и не съм го носила скоро. У дома предпочитам да  нося по - леки парфюми.

cabochard, кажи няколко думи за Porpora, малко неща на марката съм пробвала и не са като за мен, но този ми е интересен заради сравнението с Portrait of a lady.

Пристигна моето бадемче от Prada и съм много доволна - свежи, горчиви зелени бадеми и крем.
Има наистина сапунена нотка, но мека, не е неприятна за мен.
Мирише на чекмеджетата на майка ми, в които държеше хубави сапуни.
Пудра не успях да подуша, усеща се много фино и чистичко, сякаш съм се намазала с бадемов лосион за тяло.
Вече си го представям по някоя крайбрежна улица през лятото.

# 474
  • Чукарландия
От Collection Extraordinaire имам Orchidee Vanille, който ми е много траен. Хубава, топла ванилия, няма много развитие, но за сметка на това трайността му е мега!

SODT: RASASI QASAMAT BAREEQ. ❤️

# 475
Тази серия на Ван Клийф е любимата ми. Трайност, плътност, всичко си имам при тях и нося много често тези парфюми.
Роуз Руж е прекрасна сладка роза и няма абсолютно нищо общо с Порпора. Тя си е копие на Потрета и е ужасяващо натрапчива роза с тамян. Това чудо няма махане, няма изтъргване от кожата.

# 476
Имах Rose Rouge, имам и Интенз Кафе. За мен по-добрата роза е Lady Vengeance или Porpora. Grinning
.
Heart Eyes 😂
Подкрепям! Аз да си пробутам и Roses Greedy, Mancera, когото май само аз харесвам 😀

# 477
...обонянието ми още ми играе номера, но чак пък толкова...Някои парфюми на купчинка мога да ги събера, които като ги напръскам и всички ми миришат еднакво...Disappointed Купих си вит.Б, ще се надявам нещата да се нормализират във времето...
Сега като споменаваш вит.В се сещам, че аз изпих три кутии от това и мога да кажа, че съм на 100% вече. Възможно е да е помогнало за обонянието и то, въпреки че ни коса ни кожа светнаха, а ноктите ми по принцип са си много здрави. В него има няколко вида вит.В

# 478
  • София
Благодаря за съветите, момичета. Ще пробвам всичко споменато. При мен обонянието е 0 вече 10 дни. Все едно съм в друг свят. Всеки ден се пръскам и си представям, на какво ухая.
Снощи си легнах с Valentino Noir Absolu Musc Essence, а днес стартирах с Ajmal Oath.
Това положение ми влияе емоционално и поръчвам цяла седмица парфюми неконтролируемо. Започнаха да пристигат, а аз нищо не мога да кажа още за тях.

# 479
В такъв момент не трябваше да поръчваш парфюми, аз разкарах всички прекрасни аромати, които придобих  през този период / 100 % липса на обоняние / , защото ги свързвах само със спомена за някакво тегаво , непълноценно състояние и не можех да ги пръскам, а ги харесвах безкрайно / разделих се дори с Табако Ванилията на Том Форд  / Въобще като цяло много тегав декември беше....
И понеже ароматите се свързват със спомена за събития- няма ги вече....
В момента имам само нови аромати , закупени тази година , няма спомени, няма тегави моменти, пръскам с кеф ....не знам дали някога ще имам сили да се върна към любими аромати, свързани с лоши спомени .....

Общи условия

Активация на акаунт