Парфюмни размисли и страсти - 257

• 59 340
  • 755
  •   1
Отговори
# 480
  • при морето
Момичета,бихте ли казали две думи за Attar Collection Azalea!
Четох във фрагрантика за индолов жасмин,че се усещал,много ли натежава?

# 481
  • София
Те всички са стреляни насляпо с идеята да ги опознавам, след като имам обоняние. Не знам как миришат и дано не ги свързвам с този период.
Коромандел пристигна втори или трети ден от липсата на обоняние, но него го познавам като аромат. Два месеца го мислих и накрая не мога да се насладя на неговата мощ. Хубаво си бях казала, че ще е подарък за рождения ми ден, който е през март. Та, май наистина ще е за тогава Laughing

# 482
Скрит текст:
b]cabochard[/b], кажи няколко думи за Porpora, малко неща на марката съм пробвала и не са като за мен, но този ми е интересен заради сравнението с Portrait of a lady.

Не мога да описвам парфюми, но накратко - за мен Порпора е плътен, тъмен, присъствен парфюм с безкрайна трайност и излъчване. Стартира с много реалистична тъмно червена свежа роза и тъмно, влажно пачули, като от окъпана от дъжд гора, незнайно от къде усещам и здравец с малина. Малината се появява в поддържаща роля, не е много сладка, но е сочна и "горска". В драйдауна се разкрива мек тамян с балсамови нотки, които омекотяват и подслаждат цялостната композиция. За щастие, канела не усещам, и по-добре, защото рядко ми харесва в парфюм. Като цяло е елегантен, изискан парфюм, заявяващ класа и присъствие. Имам по-малко от 30 мл, но планирам цяла бутилка. За мен това е различната, нелокумена и нелепнеща от сладост роза с горски привкус. Blush

Последна редакция: нд, 21 фев 2021, 18:45 от cabochard

# 483
Благодаря ти за хубавото описание, на всяка цена ще я потърся за проба.Flowers Rose

# 484
Относно питането за розите, имах до преди година Roses Vanille Mancera. Той ми носеше купища комплименти от мъже. Обичат си сладкото и това е😃 аз много си го харесвах, но ми го взеха Sad ако трябва да го определя, за мен то е захаросано гурме. Лолитски, чаровен, жизнерадостен, усмихнат. Представям си го на младо (на години или душа) момиче с ослепителна усмивка и звънлив смях. Не ми е убийствено и непоносимо сладък (да се разбира, че има още накъде да сладни), но пък си е чиста гурме ванилия к роза. Без развитие, с огромна трайност.

След като ми го взеха, реших, че не искам същия отново (имам максима да не повтарям парфюми, ако не са някакви Гранде любови) и взех  Intense Cafe  Montale Него бих определила като интелигентно гурме. Пак е много сладък, пак не е особено променлив, но някакси има още нещо освен сладката ванилия и локумената роза. Има повече въздух в него. В никакъв случай, обаче, не е нетраен! Него имам в момента и много го харесвам също.

За мен двата ароматна са доста сходни, но същевременно различни.

Пробвах и Rose Rouge VCA. Той ми се стори доста в стилистиката на горните, но с много намален интензитет и трайност. А аз харесвам като нося гурмета, да падат зъбите на всички около мен😃 така че за мен лично, не си струва последния.
Съвсем същите впечатления имам от тези парфюми. Най ми допадна Intense Cafe , но съм любопитна за Ristretto Intense Café, от мнението на Densi мисля останах с впечатление, че има нотка на кафе на старта. Някой ден ще си взема 20мл. на един от двата. Rose Rouge е също хубав, но Intense Cafe ми е по-присъствен. Би ме радвал през почивните дни за разходки на открито.
Всъщност, ако ми трябва сладка роза за офис, може би бих обмислила тази на VCA.

# 485
Ристрето кафе за мен е кафе с черен шоколад,плътен,вкусен и траен.Няма изявени рози,за това толкова много го харесвам.

# 486
А може ли някой да сравни Porpora и Gold Rose Oudh TT? Simple Smile

# 487
Live с Frederic Malle в Инстаграм.

# 488
Здравейте! Предстои ми да си закупя нов парфюм онлайн за пръв път и се нуждая от малко помощ. Hug Гледам в Нотино какво има.
Искам да ви питам какво мислите за т.нар. парфюмирани масла? Чудя се дали да не взема такова този път.
Излиза ми много марката Al Haramain - добри ли са? Имат малки разфасовки, което е основното ми изискване. Даже се чудих дали да не почна да купувам мостри... Толкова бавно ги свършвам, че ми омръзват накрая, а искам да има разнообразие, затова искам да са малки. Ако знаете и за други марки (бюджет до до сто лв), приемам препоръки Blush

# 489
  • Стара Загора
Момичета,бихте ли казали две думи за Attar Collection Azalea!
Четох във фрагрантика за индолов жасмин,че се усещал,много ли натежава?
Жасмин няма и аз не усещам. Цветно дървесен, подсладен от бадемова паста, има жълти цветя с характерната за тях тръпчивост/горчивина, запудря се от хелиотропа, има плътност и мекота. На мен ми напомня на Aromatics in Black Clinique, а в базата усещам тъмно прашно какао (няма в пирамидата, зная), като в L'Erbolario Indaco.

# 490
https://www.fragrantica.com/designers/Anonim.html

Не съм срещала информация за тази потънала в тайнственост марка, с парфюмер под прикритие.
Любопитни изглеждат и трите парфюма, сребърният ми е особено интересен.

# 491
  • На черешатааа
Имам  терзания парфюмни. Придобих тоА разкош (поне за мен е) https://www.fragrantica.com/perfume/Brecourt/Farah-12115.html , но трайност  никаква. Има ли някой който го има или го е ползвал да драсне 2 думи. Знам, че е относително това но все пак ..

# 492
Аз  го имам. Закупен е от вносителя Campomarzio70. Нямам никакви проблеми с трайността. Утре ще го извадя да се напръскам да го видя отново, че отдавна не съм.

# 493
Здравейте! Предстои ми да си закупя нов парфюм онлайн за пръв път и се нуждая от малко помощ. Hug Гледам в Нотино какво има.
Искам да ви питам какво мислите за т.нар. парфюмирани масла? Чудя се дали да не взема такова този път.
Излиза ми много марката Al Haramain - добри ли са? Имат малки разфасовки, което е основното ми изискване. Даже се чудих дали да не почна да купувам мостри... Толкова бавно ги свършвам, че ми омръзват накрая, а искам да има разнообразие, затова искам да са малки. Ако знаете и за други марки (бюджет до до сто лв), приемам препоръки Blush
аз имам няколко парфюмни масла на Ал харамейн, подбирала съм ги да нямат типично ориенталски уклон, много са мощни и трайни, някои определено са страхотни попадения, но все пак зависи какво обичате.

# 494
  • На черешатааа
Аз  го имам. Закупен е от вносителя Campomarzio70. Нямам никакви проблеми с трайността. Утре ще го извадя да се напръскам да го видя отново, че отдавна не съм.

Явно съм се сдобила с ментенце Neutral Face

Общи условия

Активация на акаунт