Парфюмни размисли и страсти - 257

• 59 312
  • 755
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Мисля да се запозная с Byredo.Ще поръчам 3x12 мл ,а сега въпроса е кои.Клоня към La tulipe , Bal d'Afrique и може би Rose of No Man's Land.
Кажете по някоя дума,ако имате наблюдения.😌

La Tulipe е много красив пролетен парфюм, ефирен, нежен, но не е скучен. Наистина е пресъздадено прекрасно лалето като идея, което е сложна задача според мен, защото лалетата нямат някакъв особено отличителен и силен аромат сами по себе си. При мен има хубава трайност от 4-5 часа.
Bal d'Afrique е много интересен, има я особената "мазна" нотка, за която говори Азалия в драйдауна, на мен не ми пречи обаче.
Rose of no man's land не я знам, но пробвах Rose Noir и ми хареса много. Тъмна, влажна, хладна роза, много елегантен парфюм, не е ретро или мускалена роза. Има някаква прилика с Noir de Noir TF за мен, като тип роза.
Днес имах муза за Accord Oud и се напръсках с него -разкошен не-тежък ууд,  има си къпинки, има шафран, има една приятна свежест от градински чай в началото...Много добра трайност има при мен и той.

Подкрепям. shokoladena_bg, правилно си се насочила, но наистина първо тествай, ако можеш. Аз харесавам Rose Noir повече от Rose of No Man's Land. По-интересен ми е. На мен пък Черната роза ми напомня много на Encre Noire Pour Elle Lalique, който за съжаление спряха. Друг, който спрягаме тук и си заслужава да тестваш е Pulp. Много е шантав, но това го прави и уникален. Едни го мразят, други го обожават. Ако искаш нещо цитрусово свежо, виж Palermo.

# 511
  • На черешатааа
Скрит текст:
Имам  терзания парфюмни. Придобих тоА разкош (поне за мен е) https://www.fragrantica.com/perfume/Brecourt/Farah-12115.html , но трайност  никаква. Има ли някой който го има или го е ползвал да драсне 2 думи. Знам, че е относително това но все пак ..
gold laydi,  от къде е купуван?
[/quote]
От размените тук във форума. Имам прекрасни аромати от там , от страхотни потребителки. Явно в случая не е така. Четох доста за аромата и се очаква да е звяр. Но не се усеща, ок аз не го отразявам, но околните, надали. Като лично винаги ме отразяват с какво съм пръсната- или ги тровя, или  ги душа или оуу страхотно миришеш. Само веднъж имах кофти ситуация -в 1 магазин клиентка се възмути какъв бил този препарат с който чистели. А бях аз с хабанитата по Пернишки Rolling Eyes Satisfied , малко неудобничко ми беше. Но Relaxed

# 512
Dorry88 , може ли да разкажеш малко повече за маслата на Al Haramain, и по-конкретно ако се сетиш за някое, в което няма рози, щото аман вече от тях. Особено пък ако се сетиш за някое унисекс, дори с по-мъжки уклон, ако може и малко цитрусче да има.

Вчера, заради името ми хвана погледа Kolmaz BULGARIAN WISH. Има ги в Нотино и Мейкъп.  Очаквано, е с аромат на българска роза.

От съфорумка (отново благодаря Flowers Hibiscus) имам мостра на Rose of No Man's Land. Изискан, деликатен, мисля, че ще е много подходящ за офис. За мен е и малко скучен. Тъй като винаги си представям на какъв човек би му подхождал по моите разбирания даден парфюм, този го виждам именно на деликатна, класически стилна дама, с  прибрана коса и малки обички. Нежна като парфюма Simple Smile. На мъж не мога да си го представя.
Аз имам тези и много си ги харесвам

# 513
Татьяна, много хубави бутилчици си имаш. Можеш ли да кажеш по две думи за ароматите?

# 514
Най-напрая Sicily на Мансера е в ръцете ми (на сляпо) Simple Smile Веднага го нареждам до Пинк Престижиум (който е фреш от грейпфрут с малко роза и грозде,много сочен и вкусен) като страхотни и сочни, летни открития. Sicily е огромна чаша с портокалов фреш, в която са капнали няколко капки роза,няколко капки жасмин и малко праскова за мекота. Цитрусово-плодова,със силна свежест от розата и жасмина. Тепърва ще го разучавам как уляга,тъй като се напръсках преди 30 мин.

Последна редакция: пн, 22 фев 2021, 19:00 от Ре

# 515
Мога да се похваля с ново, трето дъно за 2021. Не съм се старала специално, но изпръсках Либре. Изобщо не усещах лавандулата, по-скоро сапунен портокалов цвят, колосан и спретнат. Започвах си работния  ХО ден с него.
Сбогом, Либре!
Няма да подновявам.
Скрит текст:

# 516
  • Варна/Лондон
И аз не се залюбих с Либрето, но може би очакванията ми бяха завишени. Не знам кое точно не ми хареса, но лавандулата я усещах. Като че ли, очаквах сладост от ванилията, а не толкова остри нюанси на съставките.
И докато сме на пролет, днес пристигна при мен една такава, наистина за мен пролет в бутилка. В началото малко ме стресна нещо натрапчиво, вероятно бергамонта, но утихна и сега е приказка. Че и се усеща, малко пръснах, а дъщерята от другата стая дойде по аромата да провери какво е това бижу. 😁Остава и трайността да е наред, и пролетта може да започне.

# 517
Аз не успях да харесам нито класическата, нито Интенз версията на Либре, не знам защо. Има нещо силно не мое.
Днес тествам Aethereus Bois 1920 и вече почвам да си мисля, че моят нос е прост и неизтънчен, защото явно не оценява величините на ниш парфюмерията. 😀
Ами... това нещо мирише на престояла на слънцето мастика.
Аз мастиката я обичам студена, на кристали, и с голяма гръцка салата.
Тук обаче е налята в пластмасова чаша на някое плажно капанче и после зарязана на слънцето от някого, на когото му е дошло повечко.
Нищо друго не усещам от дадените нотки, освен малко препаратни цитруси в началото.
Хубавото е, че се изпарява почти моментално от кожата, макс половин час, та поне не ме измъчи.
Боже, боже, а хората във Фрагрантика усещат кокос! 🧐

Последна редакция: пн, 22 фев 2021, 15:43 от Аризона

# 518
Момичета, бихте ли казали няколко думи за този парфюм /ако го познавате/, че го поръчах на сляпо, а брандът е сравнително нов и информацията е оскъдна... Thinking
https://www.fragrantica.com/perfume/The-Woods-Collection/Dancing … Leaves-40590.html

Пролетта е любимият ми сезон - пробуждане на природата, на сетивата, на емоциите, прилив на нов живот и енергия. Отново ще заложа на старите си любимци - Carat - Cartier, Forever & Ever - Dior, Balenciaga Intense, DSquared 2 - She Wood & She Wood Velvet forest, Chloe l'eau, Joy Intense - Dior, Kelly Caleche EDT, Chanel 19 EDP  и въобще всичко, каквото ми носи радост и ме зарежда позитивно. BlushFlowers HibiscusFlowers Cherry BlossomFlowers Blossom

# 519
  • Габрово
Да ви кажа ,нищо че е  месец февруари , в офиса като отида на работа е  около 22 + градуса и днес  чудесно се разви Hermes un jardin sur la lagune. Направо останах очарована.

# 520
А бях аз с хабанитата по Пернишки Rolling Eyes Satisfied , малко неудобничко ми беше. Но Relaxed

не перник, враца
врачанската школа

https://www.fragrantica.com/perfume/Salvador-Dali/Dali-Eau-de-Toilette-13072.html
днес съм с тази нежна и нетипична за мен прелест
поднових няколко пъти, защото много харесвам връхните нотки

чакам с нетърпение този
https://www.fragrantica.com/perfume/Genny/Genny-Noir-27301.html
който пробвах преди време при съфорумка - по-красив, богат и разнолик ми се стори от ароматикса и ме накара да пожелая и арамис 900

преди няколко вечери мернах в онлайн магазин този
https://www.fragrantica.com/perfume/Estee-Lauder/Aliage-58595.html
мислех да преспя и да преценя дали го искам (т. е. да го поръчам веднага след събуждане), но на сутринта вече беше изчезнал - не вярвах, че има интерес към него - щеше да бъде покупка на сляпо, затова се утешавам, че може би нямаше да ми хареса (което, предвид приликите, е с вероятност под 1%) - да го дебна или да се откажа?

# 521
bubanka, Genny Noir много заглеждах преди. Ще чакам с нетърпение да пишеш като го получиш.

Аз днес бях цял ден на разходка извън града и носих Elie Saab Le Parfum Royal. Бях забравила колко го обичам... по едно време дори се изненадах от къде мирише така хубаво 😂

# 522
Добавих още два парфюма в пролетния арсенал - колкото повече, толкова повече! Laughing С малкото уточнение, че са подходящи за началото на пролетта, когато все още е хладно навън, иначе са тежички. Очаквах Dolce&Gabbana The One Intense да е доста по-свеж с толкова много нероли в пирамидата, но няма нищо цитрусово-сапунено в него, по-скоро е мек и топъл като кашмирен пуловер. Heart За мен няма нищо общо с The One EDT и EDP, тотално различен парфюм, но въпреки това ще ми бъде един от любимите.

# 523
Най-напрая Sicily на Мансера е в ръцете ми (на сляпо) Simple Smile Веднага го нареждам до Пинк Престижиум (който е фреш от грейпфрут с малко роза и грозде,много сочен и вкусен) като страхотни и сочни, летни открития. Sicily е огромна чаша с портокалов фреш, в която са капнали няколко капки роза,няколко капки жасмин и малко праскова за мекота. Цитрусово-плодова,със силна свежест от розата и жасмина. Тепърва ще го разучавам как уляга,тъй като се напръсках преди 30 мин.
Да се ъпгрейтна, след улягане Sicily става зелена,цитрусова роза с много свеж бергамот.Много зелена и много свежа.  Все още се усеща доста добре Simple Smile

# 524
  • София
Valeri Cirilov - Страхотна снимка! Animal Heart Eyes Cat Hands Ok Hand И двата парфюма са прекрасни!
Не знам дали си видял, но CH пускат нов мъжки, който звучи много приятен CH Men Under The Sea Carolina Herrera for men / https://www.fragrantica.com/perfume/Carolina-Herrera/CH-Men-Unde … he-Sea-65697.html
Очаквам да е много модерен, изкусителен и любопитен по свежо-морската тематика. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт