Разширени вени

• 353 483
  • 527
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте д-р Княжев,

радвам се че сте в нашата тема, бихте ли обяснили възможността от  рецидив при лазерна аблация  на разширените вени.
----------------------------------------------------------------------------------
ЗДРАВЕЙТЕ,
Строго казано рецидив е възможен и при оперативното лечение. И в двата случая това може да се дължи на прогресирането на заболяването, провокирано от продължаващи се натоварвания на долните крайници. При лазерната аблация е възможна и реканализация, причините за която са много. Възможно е освен това, че хирурга е извършил аблацията само на повърхностната венозна магистрала , но не е отстранил  другите разширени вени, които създават впечатление за рецидив.

# 46
Здравейте!
Ще следя темата отблизо и с голям интерес.
Радвам се, че доц. Княжев се е включил в темата.
Със сигурност въпросите са много.

# 47
Здравейте!
----------------------------------------------------------------------------------
[b]На ваше разположение съм. Ще се радвам да задоволя интереса както на потенциални  пациенти, така и просто любознателни читатели.
Доц.В.Княжев[/b]

# 48
искам да попитам някой да ли е използвал лазер в МЦ"Оксиком"-гр. Бургас
при д-р Големанов?Ако е ползвал какви ви са впечатленията,защото ми предстои процедура с лазер на разширени вени при д-р Големанов
да,аз си направих тази така наречена процедура и съм изключително доволна от отношението на големанов в оксиком за повече подробности прочетете публикацията ми от 29.октомври 2007г. в здравен справочник

# 49
Здравейте д-р Княжев,

радвам се че сте в нашата тема, бихте ли обяснили възможността от  рецидив при лазерна аблация  на разширените вени.
ЗДРАВЕЙТЕ,
Строго казано рецидив е възможен и при оперативното лечение. И в двата случая това може да се дължи на прогресирането на заболяването, провокирано от продължаващи се натоварвания на долните крайници. При лазерната аблация е възможна и реканализация, причините за която са много. Възможно е освен това, че хирурга е извършил аблацията само на повърхностната венозна магистрала , но не е отстранил  другите разширени вени, които създават впечатление за рецидив.

Здравейте!
[b]На ваше разположение съм. Ще се радвам да задоволя интереса както на потенциални  пациенти, така и просто любознателни читатели.
Доц.В.Княжев[/b]

е добре кажете нещо по-конкретно за д-р Големанов-какво точно му е лошото- скъпчия,некомпетентен или какво

# 50
Случи се миналата година Август месец. Съпруга ми е на 28г и постъпи за лечение е Клиника по съдова хирургия във бившата Окръжна болница Варна. Лекуващ лекар бе Д-р Големанов. Диагнозата бе Тромбофлебит. По случайност съм и мед.сестра. След като се поинтересувах от лечението, терапията и начинът на приложението и, Д-р Големанов ме "увери", че ще цитирам;"Случаят не представлява интерес за мен. Аз съм хирург. Занимавам се с ето това..." Посочвайки ми стаята, в която бе настанен и съпругът ми - септична, с диабетични гангрени и т.н.
След като го изписаха така и не разбрах къде точно е тромбозата, нямаше и лечение за дома. Попитах за вкъщи какво да се прави. Отговора бе: "Нищо! А Синтром, Детралекс?! Какъв Синтром, бе?! Нищо няма да пие!"
Сами си вадете изводите. Това ни се случи.

# 51
Случи се миналата година Август месец. Съпруга ми е на 28г и постъпи за лечение е Клиника по съдова хирургия във бившата Окръжна болница Варна. Лекуващ лекар бе Д-р Големанов. Диагнозата бе Тромбофлебит. По случайност съм и мед.сестра. След като се поинтересувах от лечението, терапията и начинът на приложението и, Д-р Големанов ме "увери", че ще цитирам;"Случаят не представлява интерес за мен. Аз съм хирург. Занимавам се с ето това..." Посочвайки ми стаята, в която бе настанен и съпругът ми - септична, с диабетични гангрени и т.н.
След като го изписаха така и не разбрах къде точно е тромбозата, нямаше и лечение за дома. Попитах за вкъщи какво да се прави. Отговора бе: "Нищо! А Синтром, Детралекс?! Какъв Синтром, бе?! Нищо няма да пие!"
Сами си вадете изводите. Това ни се случи.
-------------------------------------------------------------
Съжалявам, но не мога да коментирам това, на което не съм бил свидетел. Д-р Големанов вече не работи в нашата клиника. Мога само да Ви се извиня за причинените Ви неудобства.

# 52
Здравейте!Преди два дни ми  бе извършена лазерна аблация вМБАЛ"Св.АНА"гр.Варна при изключително внимателния доц.д-рВиктор Княжев.Искам да изкажа голяма благодарност на него и неговият екип от клиника по съдова хирургия за вниманието,отговорността и загрижеността към мен по време на престоя в клиниката.
.

# 53
Уважаеми доц.Княжев,бях дискретна и Ви помолих на "лични"да ми разкриете предимствата на Вашия метод,бако изобщо има такива,а вместо това получих Вашето гневно писмо,в което ме обвинявате,че вероятно съм роднина на д-рГолеманов и "зарибявам"пациенти за него/странен речник за доцент/.Би било твърде елементарно,не мислите ли?Оказа се,че Вие дори не знаете с какъв апарат работи той ,а обяснявате ,че цените на колегите са завишени.На Вашата въдица сте закачили по-голяма стръв явно.Ще спра да пиша,за да не навлека яда Ви към нищо не подозиращият Ви колега,който ми е помогнал.Продължавам да смятам,че сте симпатичен и интелигентен човек и чакам Вашето извинение.Желая Ви успех в нелеката професия,която сте си избрали и малко по-вече колегиалност!

# 54
На кого да вярва човек. Явно е, че има и доволни и недоволни. Само това ми трябваше /и без това съм "Тома-неверни"/ и вече се отказвам.Жалко е, че немога да се насоча никъде.

# 55
Не,умолявам Ви само това не правете,в крайна сметка това е Вашето здраве и колкото по-навреме вземете мерки,толкова по-добре -единственото за което аз сега съжалявам е това,че толкова съм чакала,но предишната операция с пълна упойка ит.н. ми се виждаше ужасна-имам други две такива операции-сега се чувствам чудесно,дори да има рецидиви  и други неприятни неща-на този етап съм била длъжна да го направя,а всичко друго е божа работа-аз направих своя избор и не съжалявам дори за секунда -направете го и Вие за себе си-послушайте сърцето си успех Ви желая и да е жив и здрав моят доктор,който помогна на мен и всички останали,които ще помогнат на други-важното е да сме по-здрави!Стискам ти палци и бъди по-смела-няма нищо страшнооо

# 56
До kokakola- само че аз незнам на какъв етап се правят тези операции.В момента на левия крак под коляното има на 2 места идпъкнали вини и на 1 над кокалчето по надолу.През лятото там меболи и ми пари.

# 57
Миличка,това най-добре ще прецени специалиста,при който отидеш,но вероятно точно сега е времето да вземеш мерки,докато не е късно

# 58
Здравейте, Предстои ми операция на разширените вени в ВМА-София, по новия метод с вкарване на електрод и изгаряне на вената. Някой правил ли го е. Моля повече информация. Много ме е страх. 

# 59
Предстои Ви така наречената Радио-фреквентна аблация /РФА/. Това е метод, който по своя характер наподобява лазерната аблация /ЛА/. И при двата метода вътрешната обвивка на вената се разрушава от висока температура, вместо да се вади с помоща на металната сонда.Резултатите също така са сходни.
Като изключим останалото, най-същественото, поне засега, е заплащането- Вие ще платите над 1000 лв Rolling Eyes за един крайник /РФА/, в Клиника по съдова хирургия- Варна,  525 лв. Laughing/ЛА/. Изборът е  Ваш. newsm78
С уважение,
Доц. В.Княжев, Варна

Общи условия

Активация на акаунт