Нашите кухни - тема 86

• 57 568
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
Аспираторът е за котлоните, не за фурната.

# 466
Ами не е точно така. Като отвориш фурната, излиза залпово пара. Винаги включвам аспиратор, за да "дръпне".

# 467
А, може. Аз не съм го правила и нямах идея, че се ползва и за фурната.

# 468
  • Варна
Отделно колонката с рафчета в дясно от фурната- струва ми се излишна. .
Колонката обира разликата между долни и горни шкафчета,...
Ясно ми е, но ми е излишна, непрактична, некрасива. Лично аз бих преправила тази част, за да напасна нещата без да слагам точно такова нещо.

Ок, дай идеи как би преправила. Може да е с вратички вместо открити рафтове, но все нещо с такава форма би трябвало да запълни дупката и ще ми е интересно.

# 469
Ами бих преправила като цяло тази част, не само тези 20-30 сантиметра.

# 470
Сложихме колоната, защото държах да нямам свободностояща микровълнова, а и много ми се иска фурната да е високо. Котлоните ще са 4 и според мен също трябва да се изместят в дясно. Колонката с рафчетата до фурната е за да обере разстоянието от плота и комина. Мен също ме притеснява светлината, но има два прозореца и се надявам да не е тъмно. Относно рафчетата от към бар плота мъжа ми искаше да се добавят, защото седеше много голо, просто една плоскост.

Първо - мога да препоръчам един дърводелец за София, който ми е правил гардероби в антрето преди няколко години (не са мръднали, но и те нямат никакво по-специално натоварване). Тогава, преди около 7 години, беше нормална цената. При мен всичко беше много организирано и точно; след това една приятелка го ползва за по-дребни неща и не беше нещо много доволна от комуникацията.

Да си кажа мнението Simple Smile. Имате предостатъчно прозорци - няма никак да е тъмно! На мен ми хареса витрината до барплота - имаше публикувани снимки във форума на вече реализирани страхотни витрини и рафтове, които съм си ги запазила. Откритите рафтчета не смятам, че са много, а точно ще стигнат за декорации и подправки върху тези до фурната, а и те не се виждат от хола.

Аз не бих сложила барплот, защото масата е в непосредствена близост (а и биха ми били достатъчни наличните плотове за готвенето, но може на Вас да Ви е по-удобно с барплот). До фурната бих направила колона-шкаф, която откъм хола и трапезарията може отново да е витрина или рафтове.С размер 60/60/240 доста би побрала тази колона, а може да се планира и място за кафе-машина в нея.
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 22:45 от Zizini

# 471
  • Варна
Ами бих преправила като цяло тази част, не само тези 20-30 сантиметра.
ок. сподели.

# 472
Дорис, от къде да знам. В тази колона с фурна и микровълнова единствено ми харесва само частта с витрината. Ще търся различни варинати, ще видя къде мога и искам да направя компромиси. Ще помисля още малко и ако имам решение, ще споделя.

# 473
  • София
Ами не е точно така. Като отвориш фурната, излиза залпово пара. Винаги включвам аспиратор, за да "дръпне".

Значи просто фурната е в близост и като се ползва се включва аспиратора? "Залповото" излизане на пара много образно си го описала. Simple Smile

# 474
+1 И аз така правя, и винаги съм се чудила как печката е на едно място, а аспиратора доста по далече, но жилището си всеки го обзавежда съобразно своите нужди и желания Simple Smile.

# 475
Дорис, връщам се на обсъждания модел кухня.
Най- общо и на първо четене и без да имам дадени размери бих направила следното:
1- Местя фурната под котлоните. Или още по- добре един шкаф по вдясно.
2. Вдигам пак подобна колона, но само с шкафове. Най- долния шкаф ще е стандартен(или по- тесен), а този, който почва от нивото на плота бих направила с по- широка вратичка, така че да се обере луфта на сегашните рафтчета. В едно от тези две шкафчета може да се сложи свободно стояща микровълнова. Ако е в долното- на по- високото ниво. А може и на шкафа, който почва над плота. Над този шкаф продължава шкаф пак с по- широка вратичка и така колоната ще се оформи. От другата страна- витрина. Само витрина, без открити рафтчета, които в сегашния вид са с различни лица към 2 страни.

# 476
  • Варна
Dosyta, аз мисля, че проекта ти е хубав, единствено котлоните леко да се дръпнат.
Малко се прекали с мненията ми се струва. Идеята беше за препоръки по проекта, нали, а не как вие си представяте кухня с тези размери.

# 477

Значи просто фурната е в близост и като се ползва се включва аспиратора? "Залповото" излизане на пара много образно си го описала. Simple Smile
Ако е въпрос, отговарям. Аспираторът е над фурната. Когато е нужно работи и по време на печенето. Като се отвори вратата да разбъркаш, провериш дали е готово и т. н. излиза пара, естествено нагоре. Предпочитам аспираторът да я "дръпне", а не да се разнася из помещението.

# 478
  • София
Сложихме колоната, защото държах да нямам свободностояща микровълнова, а и много ми се иска фурната да е високо. Котлоните ще са 4 и според мен също трябва да се изместят в дясно. Колонката с рафчетата до фурната е за да обере разстоянието от плота и комина. Мен също ме притеснява светлината, но има два прозореца и се надявам да не е тъмно. Относно рафчетата от към бар плота мъжа ми искаше да се добавят, защото седеше много голо, просто една плоскост. Ето архитектурен план и един мой чертеж с реалните размери:
Скрит текст:

Ако махна колоната трябва да се върна към класическото фурна и котлони едно над друго и може би да не взимам изобщо микровълнова Simple Smile

Като гледам плана на холокухнята, признавам, че уекинко завидях, много просторно изглежда Innocent
И аз като Zizini мисля, че колоната няма да затъмни особено, при положение, че има голям прозорец при трапезната маса и друг - в кухненската зона. Обаче, друго ме притеснява леко - след като стената там е 159 см, а отсрещния работен плот е 60,  когато вратата на фурната се отвори, за домакинята остават под 40 см място пред нея, за да си извади тавата. Чудя се дали няма да е малко неудобно, не знам.

Размислих се нещо върху този проект и ми хрумват най-различни (вероятно тъпи) идеи. Например, фурна под котлоните не значи, че трябва да се откажете от вградена микровълнова - тя може да се вгради в барплота. После, ако колоната отиде на 159-сантиметровата стена, може примерно котлоните да се сложат на барплота с красив вертикален абсорбатор отгоре. Барплотът така и така ще е пред комина, тъкмо тръбата на аспиратора няма да отнема нищо от горните шкафове, а пък при 80 см ширина на въпросния комин, ще има и място за малко по-издигната  част на въпросния барплот, която да скрива котлоните откъм хола.

# 479
За тази кухя споменах затъмнението, заради тъмните цветове с които е изобразен проекта. Прозорците няма да имат думата вечер, че да правят по- светло. За това споменах да помислят за по- силно осветление. Иначе, да, има още много какво да се изговори за този проект- богат е на размисли и преподреждане, стига авторката да го иска. Другото е- да си изчешем езиците и да си раздвижим мозъчните клетки за нас самите.

Общи условия

Активация на акаунт