Сватба, булките на 2020, 2021 г., тема 7

• 50 604
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
Говорих с фризьорката ми за сватбата и исках да си запазя час да направим пробната на рождения ден на годеника ми - хем и да си имам все пак прическа за събитието. Тя обаче ми отказа, тъй като пробната прическа не се правела толкова издържлива колкото сватбената. Това много ме учуди, не се ли прави точно с цел да се види колко ще издържи.... А не само как ще ми стои?

И още един въпрос за деня на сватбата - първо прическата или първо грима?

# 226
  • Германия
Пробната прическа се прави, за да видиш как изглеждаш с нея, дали се харесваш, дали косата ти е подходяща за прическата, която си си харесала. Издържливостта се постига с големи количества лак за коса, фиби и т.н. Опитът ми от пробната прическа за абитуриентския бал беше, че най-късно след къпането вече нямаше нищо от нея. След бала трябваше да я мия поне 4-5 пъти с шампоан, за да отмия всичко.

# 227
Аз питах фризьорката ми. Тя каза: първо грима. Косата измита предната вечер.
Гримьорката обаче държеше да види прическата поне на снимка.
Мисля, че се работи и в двете последователности и всеки си има предпочитания.

# 228
И за грима, и за прическата е много трудно да се направи сравнение за издържливостта чрез пробата. Ще разберете само ако нещо мноого не е наред. Сватбения ден е съвсем различен от всеки празничен ден: много е дълъг, има много гости, които ви прегръщат, пипат, целуват, което влияе и на грим и на прическа, танцувате, подскачате, плачете, смеете се и евентуално имате воал в косата, който доста променя нещата - прическа само с бижу в нея не се държи по същия начин като прическа, върху която е забоден и три метра тежък воал.

# 229
И аз съм малко притеснена за прическата. Ходих два пъти на пробна, но и двата пъти само сглобявахме как ще изглежда. Фризьорката обясни, че няма практика да прави пробни прически едно към едно с истинската, а само да решим как ще изглежда. Надявам се да е ок, даде ми конкретни насоки какво да правя с моята коса, за да издържи прическата в деня - къпане два дена преди сватбата и пропускане на всякакви балсами и мазила без измиване. Общо взето я иска мръсна и твърда Grinning

# 230
Общо взето я иска мръсна и твърда Grinning
Пак добре! Моята отхвърли почти всички снимки, които й показах, защото тези прически изглеждали така само с твърда суха коса, пържена в перхидрол с години (груб преразказ). Моята била прекалено жива и нямало да стане. Joy

# 231
Общо взето я иска мръсна и твърда Grinning
Пак добре! Моята отхвърли почти всички снимки, които й показах, защото тези прически изглеждали така само с твърда суха коса, пържена в перхидрол с години (груб преразказ). Моята била прекалено жива и нямало да стане. Joy
Моята била прекалено мека и прекалено на черта Rolling Eyes Искаше да правим етажи заради къдриците, които искам, но категорично отказах, та ще се примиря с вълни.

# 232
Относно това кое да е първото - грима или прическата винаги съм чувала, че първо трябва да е прическата, защото ако е първо грима, а после прическата и фризьорката иска да ти измие косата, ще се развали грима.... Дрън дрън Grinning За мен са пълни глупости. Първо ти ще си си измила косата сама (и да, точно предния ден, защото ако е в същия, косата ще е прекалено жива) и второ, ако нещата вървят толкова зле с прическата, че трябва да ми измие косата, разваления грим ще ми е най-малкият проблем. Първият ще е - как да я набия Grinning

# 233
Здравейте! И нашата сватба наближава. И при мен косата ще е измита предния ден и първо ще е гримът, а после прическата.
Да попитам според вас колко време преди сватбата трябва да вземем всички дребни неща - чаши, свещи, кутия, бутониери, букети за шаферките, късметчета и всички други дреболии Thinking

# 234
И аз мисля първо да ми е прическата и после грим. По-безопасно ми се вижда за самия грим. 1 час поне седене под преса/маша ..100% ще   ми се изпоти лицето Grinning За дребните неща - когато имаш желание и ти се занимава, те са приятни дреболии. Чаши можеш от по-рано да си търсиш. Бутониери и букети за шаферките предполагам човекът, който ще декорира сватбата ще ти ги осигури в деня на тържеството. Късметчета и т.н. вече зависи кой ще ти ги прави, продават и готови.

# 235
Всички тези малки неща са ни от агенцията. Може би ще ги вземем предния ден. Само букетите за шаферките и украсата за колата решихме да вземем готови от Асеновград.

# 236
  • Wonderland
Първо прическа, после грим е при мен. Вече даже правих пробна прическа, въпреки че имам 5 месеца още. Просто съм адски колеблива и нерешителна и исках да имам представа какво ще имам на главата си от рано. Даже мисля да направя още една пробна... :Д

# 237
Ние вече имаме всички малки нещица за сватбата, тя е след 2 седмици... (но доста по-рано ги взехме, за да знаем, че сме готови с тях и да не ги мислим, а и да им се порадвам по-дълго време) Много се вълнувам, много съм притеснена, изобщо емоции има на макс. Днес си направихме изследванията за медицинските. Букетът ще го искам един ден преди сватбата, за да знам, че си е в мен Grinning

# 238
Ние вече имаме всички малки нещица за сватбата, тя е след 2 седмици... (но доста по-рано ги взехме, за да знаем, че сме готови с тях и да не ги мислим, а и да им се порадвам по-дълго време) Много се вълнувам, много съм притеснена, изобщо емоции има на макс. Днес си направихме изследванията за медицинските. Букетът ще го искам един ден преди сватбата, за да знам, че си е в мен Grinning
Къде правихте изследвания?

# 239
Къде правихте изследвания?

Уж намерих ваучери, за лаборатория Кандиларов (до НДК), но после трябваше да доплащаме за взимане на кръв и така цената си стана като в Рамус например. Напълно безсмислено беше това с ваучерите. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт