Сватба, булките на 2020, 2021 г., тема 7

• 49 947
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
В Рамус си пуснахме Васерман и личната лекарка ни ( моята )  попълни медицинските.

# 631
Дами, може ли да ме ориентирате в ценовия диапазон на кувертите в Мидалидаре, понеже очевидно вече седмица им е трудно да ми отговорят на прост въпрос по имейл. Вие сте ми надеждата. Neutral Face Може и на лично, разбира се.
И аз бих искала да знам ако може, макар, че планираме тази събота да идем да огледаме, но да сме подготвени все пак Relaxed
Относно родителите, те още не са дали пари (ако изобщо ще им искаме) и почнаха да се месят ...много ми се иска да се оправим сами ...

# 632
Дами, може ли да ме ориентирате в ценовия диапазон на кувертите в Мидалидаре, понеже очевидно вече седмица им е трудно да ми отговорят на прост въпрос по имейл. Вие сте ми надеждата. Neutral Face Може и на лично, разбира се.
И аз бих искала да знам ако може, макар, че планираме тази събота да идем да огледаме, но да сме подготвени все пак Relaxed
Относно родителите, те още не са дали пари (ако изобщо ще им искаме) и почнаха да се месят ...много ми се иска да се оправим сами ...

Струва ми се, че в началото винаги ентусиазма е по-голям и всички страни от родителското тяло си казват какво искат да има, как да бъде. В нашия случай се разминахме леко  -  след като обяснихме защо искаме нещо да го има или да го няма и изложихме нашите аргументи за символика, персонализиране на сватбата към нашите личности и тн. в крайна сметка много от нещата им харесаха дори повече от техните първоначални идеи. Много помогна това, че им дадохме квота от гости, които те да си поканят, която ние покрихме.

# 633
  • София
Ние ги вадихме в Санус 2000.
Не, не виждам причина да трябва да сте заедно.
Супер. А там отивайки се случва всичко, не трябва и при личен лекар след това нали?

# 634
Супер. А там отивайки се случва всичко, не трябва и при личен лекар след това нали?
Да, отидохме, попълнихме личните си данни в бланките за медицинските, взеха ни кръв, изчакахме на място резултатите не повече от 15-20 мин, попълниха останалите "прегледи", удариха всички печати и ни пожелаха щастлив семеен живот. Simple Smile
Все пак, дисклеймър, че бяхме зимата. Сега може и да се чака повече. Когато отидохме, нямаше жива душа.

# 635
Изпаднах в подобна ситуация и затова казахме, че сватбата ние си я организираме, ние каним гости, ние определяме и решаваме кое как. На който колкото му е на сърце да даде и точка. Не ми се слуша после цял живот сметки кой колко е дал, кой какво направил и т.н. Искаме сватба в тесен семеен кръг, а всеки се пробва да си кани този и онзи, да се бъркат за всичко и в крайна сметка отрязахме всякакво право за месене като казахме, че ние си плащаме всичко и това е.🙂

# 636
Изпаднах в подобна ситуация и затова казахме, че сватбата ние си я организираме, ние каним гости, ние определяме и решаваме кое как. На който колкото му е на сърце да даде и точка. Не ми се слуша после цял живот сметки кой колко е дал, кой какво направил и т.н. Искаме сватба в тесен семеен кръг, а всеки се пробва да си кани този и онзи, да се бъркат за всичко и в крайна сметка отрязахме всякакво право за месене като казахме, че ние си плащаме всичко и това е.🙂
Май наистина е най-добре така, за да няма спорове и да не ти се очерни желанието за сватба Sad

# 637
  • Велико Търново
Ако има бъдещи или минали булки от Велико Търново, може ли да ми помогне някоя от вас с информация къде се вадят медицинските за брак? В общината само ни казаха до коя дата да ги занесем на място и казаха, че искат кръвни изследвания, преглед от кожен лекар, от психиатър и последно заключение от личен лекар с номер и дата. Струва ми се много разкарване това нещо, някоя от вас има ли информация?

# 638
Май наистина е най-добре така, за да няма спорове и да не ти се очерни желанието за сватба Sad

Това с родителите е неизбежно, даже и да кажеш ние си плащаме всичко. И ние всичко си плащаме, ама коментари и обидени пак има. Не могат да проумеят, че поколенията са различни и сега сватбите се правят по-различно.

# 639
  • София
Е, като плащат, си е нормално да имат изисквания, а пък, ако искате пари, съвсем. Едно е те да ви направят подарък, друго е сами да си искате, реално показвате, че не сте достатъчно зрели и съответно оттук-насетне ще ви се дават съвети за всичко. Има и изключения, разбира се, но повечето родители, които са склонни да се бъркат за сватбата, са такива. Всеки си знае, де, питаш за нашето мнение, затова си го казвам.

Ние в началото имахме такъв проблем с изискване за нещо от свекърва ми и мъжът ми ми каза, че прекратява с тях обсъждането на каквото и да е било относно сватбата, защото не иска излишно напрежение и те ще дойдат като останалите гости. В деня бяха много изненадани, че всичко върви по план и е красиво, хареса им.

# 640
  • София
Родителите няма как да не си кажат мнението. Винаги са си мислили как ще женят детето, имали са някакви представи и очаквания. А пък щом и пари дават пък съвсем.

Ние сами ще плащаме всичко. Свекъра и свекървата не биха си натрапили мнението кой трябва и кой не трябва да се кани. А за обичаи по-скоро биха попитали кое ще правим и кое не. Моите родители искат да се включат финансово, ние лично въобще не искаме да се притесняват за това. Има няколко човека (5-6), които искат те да поканят, но тук става на въпрос за моите кръстници и още едно близко семейство (евентуално с деца). Напълно ок сме с това, защото с удоволствие ги искаме на този празник. Вече съседката да се кани, айде моля не.

Имаме вече представа какво искаме и какво не. Няма да има взимане на булка, хора пред блока, тъпани, гайдари и прочие такива (вече сме с дете и отдавна живеем заедно, няма смисъл от такива, не са ни и по вкуса). Единствено майка ми се опита да пробута идеята за сватба в София, защото дъщерята на нейна колежка тук се женила, било страхотно и ала-бала, но успяхме засега да й обясним защо не искаме да е тук и жената се съгласи за друго място. Всичкото е въпрос на комуникация.

# 641
А долу-горе какъв ви беше бюджета за сватбата? И съответно за колко човека става дума? Какви бяха цените за фотограф и видеограф и доволни ли останахте от тях?

# 642
5000лв за всичко
22-ма гости
600лв фотограф

- малък провинциален град. Simple Smile)

# 643
Аз още не знам колко ще ни излезе общо.
За фотограф се чудя дали изобщо да имаме, защото имаме приятели, които могат да снимат и имат хубави апарати.

Анастасия, това разхода за всичко с включен вътре фотографа и облеклото ли е? Колко ви излезе ресторанта?

# 644
Да, всичко:  рокля, куверти, фотограф, такси ...
Кувертите ни са много евтини: 35лв/човек в най-хубавия ресторант в града. Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт