Сватба, булките на 2020, 2021 г., тема 7

• 49 939
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте, въпросът ми е към тези, които са направили сами поканите си. Опитах различни сайтове и приложения с готови шаблони, но щом въведа моят текст ( на кирилица) шрифтът си променя, шаблонът се запазва само, когато текстът и на латиница.
Опитах с canva, desygner и др. Sad
Ще съм благодарна, ако споделите опит

Това се получава когато шрифтовете не са кирилизирани. В Canva, като тръгнеш да променяш шрифта, в търсачката напиши cyrillic и ще ти се покажат кирилизираните да си избереш от тях.

Amatic SC е хубав шрифт в Canva и ако поканите ти не са претенциозни или така да се каже изискани, е приятен.

# 676
А някой може ли да ми предложи фотограф за района на Южното Черноморие, който ще се навие да снима няколко снимки от подписа за до 500 лв.

Разгледах прекрасни неща, но цените са над 1500 лв., които просто няма да дам никога за снимки. Не държа да е топ фотограф, може и начинаещ.

# 677
  • София
Събота ли ви се пада сватбата? Ако да, повечето за събота избират цели сватби, но да, по-начинаещ със сигурност би се съгласил или някой, ако е останал с дупка.

Наши приятели бяха с Иван Славов е Несебър, прави им и следсвадбена фотосесия в неделя за 2 часа следобяд. Не знам обаче как е като цени, можеш да го питаш, ако ти хареса стилът.

https://www.facebook.com/IvanSlavovPhotography/

# 678
Благодаря! Пада се в сряда.

# 679
Благодаря, момичета Blush

# 680
Извинявам се, сигурно сте го коментирали, правилно ли съм разбрала, но сякаш ми казаха от ритуалната зала, че за сватби до 60 човека няма нужда да се носят маски  в самата зала? Просто като давахме документите се бях ошашкала и имах сто въпроса, а служителката бързаше, приятелят ми и той бързаше за работа и въобще... Grinning

# 681
Kitikat, Повечето фотографи за извън уикенда предлагат и по-малки пакети, пишете им имейл каква ви е идеята, да ви изготвят индивидуална оферта.

# 682
На какъв принцип си избрахте цветята за декорация на масите, букет, арка и тн. Колко ви се струва нормалния бюджет за украса със свежи цветя?

Аз нямам тема на сватбата, нямам и хартиени покани, така че казах на флористката да ми направи шарени букети от сезонни цветя, за да се вмести в 20-25 лв на букет (това е в Пловдив и жената сама отглежда много цветя и може да предложи тези цени). Букетът казах да е до 50 лв., бутониерата за младоженеца е 7 лв. Освен букетите по масите, няма да имам друга украса и не мога да кажа цени за по-големите неща. Както вече са написали и други - сезонните цветя са най-евтини.

# 683
Благодаря за обратната връзка. Обадиха ми доста солидна цифра, за нещо, което не ми се стори сложно за украса на арка и/или младоженческа маса. Букетчета за шаферките по 70 лв. Украса за младоженческа маса 1000 лв.  и някакви такива за нещо, което не беше сложно (декорация в горен десен ъгъл + долен ляв). Ще търся други оферти.

Междувременно бих искала да похваля много един сайт за обувки, който открих съвсем случайно в инстаграм. На много добра цена, има много изчистени и хубави модели в цвят екрю, перла и тн. Много съм доволна от своята находка. Малко бавно отговарят на съобщенията и докато се разберете за модел, номер и плащане минават няколко дни, но платих (по Western Union) и пратиха. Много коректни излязаха и много красиво и качествено опаковани бяха обувките.

https://www.marcatellishop.com/

Надявам се да помогне на някоя бъдеща булка.

# 684
Аз пък по отношение на обувките се сетих, че имам едни златисти сандали, купувани за повод, които са на дебел ток и супер удобни, та ще си ги ползвам и за сватбата.
Вие ще имате ли "нещо старо"?

# 685
  • София
Коментираните цени в темата са по-скоро изключение, назад миналогодишните булки писахме цени на украсите ни. Украса за 120 човека, каквато сега е модерна с големи букети в центъра на масите на високи поставки, плюс арка, 7-8 бутониери, табло за гости, номера на маси, кутия за пари и украса на кола, като те ви украсяват всичко, в агенциите в София струва от да кажем 1600 лв, таван няма. В средностатистическа агенция даже 2200 лв. Аз лично получих оферти и по 5000 лв.
С момичетата тук си бяхме разменили оферти, така че съм виждала от 10-тина агенции.

По-евтино е в цветарските магазини, но в част от тях вие трябва да си ангажирате някой да ви украси в деня.

Рустик украсата е по-евтина, дори и с агенция, слагат се малки вазички с хризантеми или слънчогледи, дървени пънчета и друг реквизит, които все пак могат да се използват многократно и това намалява значително цената.

Последна редакция: вт, 13 юли 2021, 17:15 от Niya-

# 686
Егати и цените, 5-10к... Ние платихме 2500 лева за украса на арка, 12 маси плюс младоженска, столове, мини букетчета за масите на уелкъма, булчински букет, към 20 бутониери и гривни с ествествени цветя, украса на чаши и шампанско с естествени цветя, и други дребни неща като балони за дома на родителите ми, книга за пожелания, кутия за подаръци, букет за хвърляне, поставка за халки. Някаква разбивка получихте ли на тези 10 бона, 1000 лева за младоженска маса не е нормално.

# 687
  • Пловдив
Нашият лимит за украса е 1000 лв, като жената от агенцията каза, че ще се вместим. В тази цена влиза: обличане на столовете + панделки, покривки по масите, салфетки, номерца. Младоженска маса с изкуствени цветя, арка за изнесения ритуал, бяло платно за посрещането, кутия тип къща за пликове, менче, 150 чаши за уелкъм дринк + украсена масичка на която са поставени, украса за колата, пано за снимки. Не знам дали изброих всичко. От цветя по масите се отказахме категорично. Не ми се дават няколко стотин лева за вази, които после се преместват от гостите, а след няколко дни се хвърлят. Просто ме е жал да хвърля в коша толкова много пари. Цените са за провинцията - Пловдив

# 688
Егати и цените, 5-10к... Ние платихме 2500 лева за украса на арка, 12 маси плюс младоженска, столове, мини букетчета за масите на уелкъма, булчински букет, към 20 бутониери и гривни с ествествени цветя, украса на чаши и шампанско с естествени цветя, и други дребни неща като балони за дома на родителите ми, книга за пожелания, кутия за подаръци, букет за хвърляне, поставка за халки. Някаква разбивка получихте ли на тези 10 бона, 1000 лева за младоженска маса не е нормално.

Булчинския букет и букета за хвърляне различни ли са ти били?

# 689
Lygia, да, имах малък букет за хръляне. Всъщност съм виждала тази практика на всичките сватби, на които съм ходила в последните години. Исках да си задържа букета и в последствие да го вградя в рамка за снимки. Не сме спазвали обичаи за откупване на хвърления букет.

Общи условия

Активация на акаунт