Против акне/пъпки по лицето 12

• 59 531
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
Ако искам да разбера дали ми излизат пъпки от  млечни, яйца и т.н., дали ако си направя тест за хранителни алергии, ще излезе ли, че имам алергии от тези продукти? Или по-скоро въпросът е ако ми излизат пъпки от някакви храни, със сигурност ли в теста ще излезе като алергия към тях? Т.е. доколко има смисъл да пускам такъв тест?

# 76
Моята козметичка ми беше обяснявала преди време, че няма връзка между тези тестове и пъпките, т.е. тези непоносимости не означават, че ще ви излизат пъпки и обратното - ако в теста иьлезе, че нямате непоносимост, пак може да ви излизат пъпки.

Аз направих следното - на 22 януари спрях яйца + млечни храни. Нищо друго не съм елиминирала, ям доста захар и тесто. Имах ужасна кожа с пъпки на бузите и брадичката + челюстта. От 22 януари не ми е излизала нито 1 нова пъпка. Така че препоръчвам такъв тип елиминационна диета.

Но пък си имам белези от старите пъпки, така чевсе още имам работа Simple Smile

Иначе млечните замествам с ядкови млека - има и кисели, и пресни млека, веган кашкавали, сирене от кашу ... нищо не ми липсва, а резултатът е уау.

# 77
А яйцата с какво да ги заменя? Аз ям поне през ден яйца/кашкавал/сирене - някакси не се сещам какво друго да ям Simple Smile

# 78
Яйцата няма как да се заменят, ако се ядат в цял вид.
Открила съм зсменител само за кексове, сладкиши и други печива, иначе ... май нямат Simple Smile накисвам чия във вода или мляко и ги заменям вместо яйце.

Но според мен дори само млечните храни, ако се спрат, има огромен ефект.

# 79
Мм има няколко възпалени и болезнени пъпки по вътрешната част на бедрата. Знаете ли нещо подходящо за мазане? Благодаря предварително.

# 80
Пробвай да замениш кокошите яйца с пъдпъдъчи. Ако съм запомнила правилно те се отразяват по- добре при хора с непоносимости.

# 81
Гледам този Мелабел на био трейд. Има дневен и нощен, на вас и от двата ли ви се оцветява кожата?
Искам да си взема продукти за цялостна грижа, нещо за почистване, дневен, нощен, маска за веднъж седмично. Пропускам ли някакъв продукт?
Вече съм 30+ обаче нямам навика всеки ден да се грижа за кожата си, рядко слагам крем. Имам доста белези, разширени пори, а около цикъл и пъпки.
Даите ми съвет какво да ползвам.🙏

# 82
Съгласна съм с това за млечните продукти, на мен от тях също много пъпки ми излизат, дори те влияят по зле и от сладкото.
valeriq.k аз ползвам вече 3 месеца мелабел форте ето този той е с тройно действие и мисля, че е най-силният https://www.afya-pharmacy.bg/productbg/3605 и съм много доволна от него, избели ми много тъмни петна от акне. А за разширени пори и белези си купи червената маска на the ordinary, тя е като пилинг много е добра
Момичета, някоя от вас ползвала ли е Скинорен? четох в предишни теми, че много го хвалят и сега си го поръчах, мисля да започвам всяка вечер да мажа, имам доста петна и белези, и постоянно ми излизат комедони, ако някой има опит с него да ми сподели

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 19:54 от leoreta666

# 83
Млечните продукти като цяло трябва да се избягват не само заради акнето.
Това мляко, което се продава, е бъкано с хормони, които объркват целия хормонален баланс.
Ако имате възможност заменете купешкото с домашно (все още се намира тук там от някоя баба/дядо) или заменете с оризово/бадемово/кокосово. На Alpro например са много вкусни.

# 84
При млечните продукти проблем може да е лактозата, но това е лесно да се коригира, има лактаза на таблетки, която може да се взема допълнително. Правилото, до колкото помня, е че по-меките млечни продукти са с повече лактоза, в този смисъл мляко, масло са с най-много. Ако сиренето е зряло повече от 6 месеца, надявам се да не греша периода, но нещо такова беше, няма лактоза.
Ако обаче реакцията е към някои от протеините, казеин и един, на който не му помня името, трябва напълно да се спрат млечните. Не е драма, честно казано, свиква се, аз дори не ги заменям, защото са ми неприятни млеката от ядки.
Допълнителен фактор, както marinadp каза, са хормони и т.н.

# 85
  • Пловдив
Аз взимам безлактозно...ограничих го, но понякога няма др.за закуска за сина и си прави мляко с подобни на мюсли.
Взех ядкови, ама не...то не, че са и по-читави. Не вярвам на етикета.

# 86
Безлактозното всъщност е обикновено мляко с добавена лактаза.

# 87
  • Пловдив
Наистина?
Rolling Eyes

Вие какво кажете преди Епидуо?

# 88
Взех си за тест черния сапун с активен въглен, тоника и крем на Биотрейд от серията Pure skin. Тоника така гори лицето,че за пръв път такова чудо си слагам  и при вас ли е така?

# 89
Кое е по-добре - епидуо или акнатак? Има ли някой, който да ги ползва и да вижда ефект?

Аз сега съм само на Бензил пероксид вече месец и половина, виждам някакъв ефект, но още има да се чисти...

Скинорен е азелаинова киселина, мисля, аз ползвам чистата Азелаинова на ТО и мисля, че се отразява много добре на цялостния тен на кожата.

Общи условия

Активация на акаунт