Против акне/пъпки по лицето 12

• 59 560
  • 743
  •   2
Отговори
# 135
При изтискване на пъпка трябва да излезе едно топче с телесен цвят - това е втвърдения себум с бактериите.  (то реално е запушило пората и затова се образува връх с гной)
Козметиците обикновено стискат и след като излезе "топчето" - трябва да започне да тече лимфа.
Ако стискате само гнойта, а топчето остане,  на другия ден обикновено мястото е още по-възпалено и болезнено както го описвате.

# 136
Здравейте, имате ли мнение за масло от тамян? Как го използвате?Прочетах в нета да го смесвам с лосиони и кремове за лице и че има страхотен ефект и за пъпки по лицето.

# 137
  • Пловдив
Ето рецептата...правилно съм разбрала.

# 138
  • София
Не пипайте пъпките! Ползвайте ексфолиране с киселини и имайте търпение. Моята кожа е много проклета и бавно се възстановява, особено от хормоналните грамадани, но си заслужава търпението.

# 139
Не пипайте пъпките! Ползвайте ексфолиране с киселини и имайте търпение. Моята кожа е много проклета и бавно се възстановява, особено от хормоналните грамадани, но си заслужава търпението.

Какви продукти бихте препоръчала за ексфолиране с киселини?

# 140
  • София
Има доста.
Тя всяка киселина реално ексфолира. Има и много ексфолиращи тонери, но с тях нямам опит.
Ползвам основно азиатски продукти, които са малко тук-има-тук-няма из нашите селения. Харесвам някои ексфолиращи дискчета като Neogen green tea exfoliating pads

и още едни на Celimax

# 141
Здравейте отново!
Преди известно време бях писала за посещението ми при дерматолог и изписаните от него Акнатак и хидратантен крем. Ето какви са отзивите ми след малко повече от месец употреба: за Акнатака имам положително мнение. Да, лицето ми не е напълно изчистено, но според мен е в по-добро състояние от преди да почна да го ползвам. Смятам, че има светлина в тунела SmileКолкото до хидратантния крем - не ми хареса въобще. Рони се от лицето и става сякаш кир, надявам се разбирате какво искам да кажа.
Днес бях на вторичен преглед при същия дерматолог. Бях му последна пациентка за деня и прегледа мина ужасно бързо, стоях може би едва 2-3 минутки... споделих му за лошите впечатления от крема и го смени с друг на Авен. Доволна съм, тъй като харесвам Авен. Също така ми каза да продължа да се мажа с Акнатак още една седмица, след което да го спра и да премина на ЕпиДуо. Обясних му, че ЕпиДуо съм ползвала преди в продължение на много време и в началото е имало ефект, но впоследствие сякаш кожата ми привикна към него. Той ме разубеди и ми каза да си действам с ЕпиДуо, а на мен някак си ми се искаше да се задържа повече време на Акнатак...та, ето тук идва казусът ми, какво според вас да правя? Да следвам неговите указания или да си продължа с Акнатак, предвид че виждам положителна промяна в лицето ми?
Освен това много се колебая дали да не си пусна и едни кръвни изследвания за всеки случай. Thinking

# 142
Може би иска да смени Акнатак, защото съдържа клиндамицин, който е антибиотик и да не привикнете към него, въпреки, че съм чела, че поне 3 месеца може да се ползва. Един вид той бори активните пъпки и ако има подобрение при тях, епидуо за поддържаща терапия... Аз на ваше място бих си ползвала още месец акнатак и ако се изчистя съвсем, тогава другото.

Иначе вече месец и половина съм на Бензил пероксид 5% след избухване на огромно акне, чиято причина не разбрах, първия месец никакво пдообрение, все нови и нови пъпки и едва сега от 5 дни виждам, че дефакто всичко, което изби е в завяхваща фаза, т.е. мога да кажа, че ми действа. Много исках да ползвам БП и клиндамицин заедно, но продуктът Дуак, който ги съдържа не се предлага в БГ. И сега се чудя да си взема ли Епидуо...

Пък допреди половин месец бях и на третиноин 0,05 от 4 месеца, но много ми изсъхваше кожата под очите, затова го спрях и сега се чудя ако си взема Акнатак как би ми се отразило....

# 143
И при мен избухна акнето изведнъж. Аз го отдавам на маските и мисля, че е маскне. Вече съм на втора опаковка Скинорен. За съжаление обаче много бавно се случват нещата със Скинорен, а имам чувството, че не се справя с петната.

# 144
  • София
От маските ли?Не вярвам...Аз се повлиявам много добре от маските.Кожата ми е изчистена,тена ми се избистря,а от тези с бяла глина дори ми изсветлява кожата.Гледам ако не всяка вечер то поне през вечер да се мажа.

# 145
Имам предвид маските срещу вируса.

# 146
И при мен избухна акнето изведнъж. Аз го отдавам на маските и мисля, че е маскне. Вече съм на втора опаковка Скинорен. За съжаление обаче много бавно се случват нещата със Скинорен, а имам чувството, че не се справя с петната.

Здравейте,
И аз си мислех, че имам маскне, но след преглед при двама дерматолози и пускане на хормонални изследвания казаха, че имам акне вследствие на стрес. Като тийн не съм имала почти никакви пъпки.

# 147
И при мен положението се влоши от маската. А я нося само в магазина за 20-30мин...

Ще си поръчам биотрейд форте, нищо че идва слънцето Simple Smile нали има кремове за тази цел Simple Smile

Да сам отзиви за Здраве акне аут. Не съм доволна, още повече пъпчасах....

# 148
На Здраве от серията акне стоп ползвах лосиона преди време за пъпки по челото. Не видях особен резултат. В момента ползвам гелчето им за локално третиране на пъпки, защото има хубав състав, но не изсушава пъпките и май няма резултат.

Правя си маски с хума и да ви кажа един трик - капвам в хумата 2 капчици масло от чаено дърво, за да може да изсуши пъпките и да дезинфектира кожата. В момента ползвам хумата на Талодерма. Вие от кои сте доволни?

# 149

Здравейте,
И аз си мислех, че имам маскне, но след преглед при двама дерматолози и пускане на хормонални изследвания казаха, че имам акне вследствие на стрес. Като тийн не съм имала почти никакви пъпки.

Кои хормони точно ти изследваха?

Общи условия

Активация на акаунт