Слънце отново изгря и АПРИЛчето пак се засмя!

• 9 829
  • 307
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Добро утро! Хайде на кафенцето  kaffeetrmker_2  food010

Нещо май времето по-есенно го дава днес Mr. Green 

# 241
Добро утро, дами! wavey
Ренка, изпревари ме с кафенцето!   Coffee Много неприятно това с чантата, но добре, че се е намерила, което ми звучи направо невероятно! Mr. Green

Вили пак си променя режима - като яде към 6 ч. и после спи до към 9 ч., та сутрин имам повече време за тук.

Как само го използваме туй хубавото време!  newsm68 Дано да не са го прогнозирали съвсем точно и топлото продължи и през уикенда, пък и още мъъъъничко поне!!! sun

Вчера с децата почти замръкнахме по парковете.  1swing Да ви кажа какво ми се случва за пръв път - едно мъничко "зверче" нахапа и разрева половината деца в парка, вкл. и нашия батко - ръчичката му направо посиня.  cry Отидохме при майката, която супер невъзмутимо и отегчено рече : "Пак ли бе, Радославе...", обърна се на другата страна и се загледа в пространството... Направо онемях! Shocked Трябваше още веднъж да разреве няколко деца, та да се сетят, да си тръгнат! Не знам, много ме объркват и подтискат подобни ситуации и навеждат на размисли ...  Confused Дали пък аз не бъркам, като си възпитавам децата отстъпчиви, толерантни и пр.!? Thinking

Раче, много са хубави и твоите снимки!  smile3509Аз ги отварям без проблем.

Филипка, ама моля ти се - как да няма мома за вас!?!?  newsm56 Как ще си опазиш хубавото момче, мисли му от сега!  kiss smile3503

Последна редакция: пт, 06 окт 2006, 08:39 от envia

# 242
  • София
Натали, слагай я на земята и не се боя - кинезитерапевката каза, че това е много добро упражниние и е най-безопасно! Слагай играчни на една ръка растояние, за да си стимулира пълзене!

# 243
  • София
И аз се присъединявам с кафето Mr. Green

Енвиа, много неприятно, незнам, аз съм в лек ужас от подобни случки. Колко нерви и ядове ми предстоят по градинките... ooooh! То ако всички си възпитават децата ще има мир и любов, но много смятат, че света се върти около тях и няма нужда от възпитание.

Ех, как необичам като се разваля времето така  Sad.... Добре, че ви има вас и форума  Hug

# 244
Здравейте момичета, добро утро, хай, гутен морген, доброе утро и така нататък!
Аз свърших с кафенцето, мисля че ще се наможи да правя това
 newsm79 wash newsm28 hang 1ironing 1dishes
но умножено поне по 8, защото довечера чакам първия си ученик от години насам! Май ще се опитам да съчетая майчинството с уроците по китара, така е крайно време и аз да седна и да посвиря, че не ме е срам...!

После трябва да отидем с чичото на малкия до Симеоново, за да поръчаме торти от Романса за кръщенето на Тонката в неделя! Ще купя балони, за да поразчупя обстановката в китайския, където ще се черпим после.
Ще го къпем в купелчето, крайно време е!

# 245
За хапането, да знаете, че е супер проблем и за двете страни - и за нахапаната, и за хапещата!
Това е защитен механизъм при децата, не може да му се повлияе нито с думи, нито с каране, нито с обяснения, нито с бой! Имала съм случаи на хапещо дете в групата, спасение няма! ooooh!
Майката с нахапаното дете се сърди, естествено, не знам и аз дали не е добре като ми гризнат детето и то да гризне другото, но:
а/ показва, че го боли, демонстрира това на виновното, което или спира, защото си е взело поука, или си казва, че е разрешено щом и другите го правят
б/ възпитаваме децата си да проявяват агресия, т.е. днес ще ухапе, защото първо другото го е направило, утре то ще е първо във веригата, т.е. позволяваме да прави непозволеното.
не знам дали схванахте какво искам да кажа, че и аз не се схващам нещо...
Майката на хапещото какво да направи? Тя да не мислите, че не е опитала всички начини за противодействие?
А от друга страна моето да е кротко, а някой хапалник да му причинява болка...пак не ми се нрави  Naughty

Сложна работа....
Детенцето й е малко, не разбира, представете си как се чувства жената, от друга страна представете си това дете, което не осъзнава "че така не се прави" как е принудено да не общува с другите и да не играе, защото са го прибрали. Ами че то просто НЕ ЗНАЕ как да общува!

# 246
Чаена, всички тези разсъждения нахлуха и в моята глава.  Thinking
НО ако аз бях майката на хапещото дете, щях веднага на место пред нахапаното да му кажа, че така не трябва, да го накарам да се извини на пострадалото, да съчувствам на пострадалото дете, да дам някакво обяснение на потърпевшия родител - та дори ако ми се налага да го правя десетки пъти на ден, заради хапещото ми дете... Мисля, че това е правилният начин от възпитателна, морална и пр. гледна точка!  Peace Всъщност най-озадачена бях от липсата на каквато и да е реакция от майката в случая! Crossing Arms

# 247
Добро утро.

Явно тази част с течната каша съм я пропуснала. Ако може само да ми каже някой как точно дава втечнената каша. Защо на мен ми остава доста голямо количество, а с биберон нещо неще да я цока.

Ренка, много кофти за случката с чантата. Хубавото е, че всичко е наред.

Добре сте си изкарали на срещата. завиждам ви.
Днес Дими падна от спалнята за 3 път. Направо ревах с нея. То бива бива да съм майка, ама да не ми дойде акъла в главата след 2 падания. Нямам думи просто да се оплюя лично.

# 248
Ееей тия теми за възпитанието колко ме потискат... То хубаво ще се постарая да го възпитам, да ме слуша, да не е агресивен, но ако темпераментът му е по-буен, възпитаването е много трудно, изисква много нерви и не ми се мисли.  #Crazy ooooh!

Дея, ама малката седи много хубаво в количката!!! Крис отскоро го повдигам и той се килва на една страна! Не може така, проблем ли имаме? Sad Другите априлчета на по почти 6 месеца седят ли? newsm78

# 249
Галче,
аз в кашата слагам малко кърма,но за 5-10 минутки я давам,а и правя по 40-50грама и не ми остава много за хвърляне #Crazy
Ние се движим седнали(та вече даже си ядем обувките докато се разхождаме )от 2 месеца Thinking

# 250
Привет!
Ей, Цветенце, къде се загуби? HugИ моят син се придвижва седнал, захапал дясната си обувка, добре че още не ходи и подметката е чиста ooooh!
Галя, айде марш до стената! smile3513 Не се самобичувай чак толкова, аз до този момент съм изтървала Преси 2 пъти, не че не бих искала да го избегна, но се случи.Вторият път наистина ми стана по-криво, но пък никой не е застрахован Peace

# 251
Седнали на дупе, без да се облягат назад?

Вчера казах на педито, че Крис е паднал от спалнята за сефте преди два дни и тя "Еее крайно време беше! Всички бебета между 4 1/2 месеца и 8 са падали по няколко пъти вече, само вие не бяхте! Laughing" 

# 252
  • София
Ох, и аз се впуснах в писания за възпитанието, че и ние си имаме един мамин убавец в квартала, дето, ако не успее да набие някое лапе, майка му ходи да му помага, ама като го прочетох преди да го публикувам и се издразних на глупостите си и го изтрих  Rolling Eyes

Ние не седим! Още сме на фаза коремна преса, а и ортопеда каза да го заведем на 6 мес. пак на преглед и после да го повдигаме. Ама ние имаме баба с вродена луксация и сме малко в по-деликатно положение   Naughty

# 253
Седнали на дупе, без да се облягат назад?
Ааа, чак толкоз не още, като е седнал на дупе се държи с една ръка за борда отстрани, но без опора не може все още.А и аз в нас много-много не го подпирам с възглавници, т.е не тренираме усилено сядането Thinking

# 254
Ох, какъв мрачен ден... но аз много му се радвам, защото ще си почина днес. И ние използвахме хубавото време... за да се влачим по инстанции  Sad

Колко ми е мъчно че не можахме да дойдем на срещата... Ужасно ви завиждам, момичета  Cry

Сядам да чета, само мяркам какво сте писали накрая - Вени седи на пода или леглото без опора за няколко секунди, после посяга да вземе нещо и се пльосва зрелищно. Има време, ще проседят... А за падане, и ние не сме падали от леглото, но пък си бяхме потрошили главата в таблата, та не знам кое е по-зле...

Общи условия

Активация на акаунт