Слънце отново изгря и АПРИЛчето пак се засмя!

• 9 877
  • 307
  •   1
Отговори
# 105
Добро утро Hug

Честита половин годинка на Иван, Йоанна и Ивайло Grinning

На Яна креватчето е само с едно ниво, така че тя от самото начало си спи на нисичко.

6у6и, голям сладур е Марти.

А майката на Дея Junior (да не говорим за баща й) да му мисли с такава дъщеря коконка. Разбити сърца ще оставя след себе си. Много е мила Hug

Вени, за  срещата - мен всякакъв час ме устройва. Да кажат другите мами Wink

Цвети, не мога да помогна. Не са ми ясни кашите, пюретата, соковете. Ако можеше Яна цял живот да си седи на кърма най-добре щеше да ми бъде.

# 106
Здравейте, мами!
Ние до вчера нямахме интернет, някакъв технически проблем.
Завиждам ви за срещата! И ние искаме, но няма да станееее  newsm45
Вчера най-накрая взех Бочко-то и го намазах и има резултат - позавехнали са пъпчиците. Сутринта пак се мазахме. И аз вече си мисля, че са от лигите, но въпреки това давам пюре само от моркови и ябълки и от готовите, от които знам че не сме имали проблем.
От толкова четене и накрая забравих кои теми сте обсъждали.
Леглото и ние не сме го свалили още, но както съм писала и по рано - Спас още не се обръща или надига. Ще го сваляме когато започне да се повдига или става в леглото.
За зимата за игра сме решили да вземем кошарка, която да  е в средата на хола.
За акитата - когато започнахме захранаването с готови пюрета, акото се промени, стана по-гъсто, както казвате. Но започна и да пропуска по 1-2 дни. От както от няколко седмици му правя домашно пюре, вече ака всеки ден без пропуск и дори и по два пъти се е случвало.След като е хапнал моркови, акото е с жълто-оранжев цвят. Тогава съм най-доволна. Mr. Green

Честито на празнуващите Иван, Йоанна и Ивайло! smile3525 newsm59

# 107
  • София
Вени, аз няма да мога да се организирам за 11!

# 108
...Юле, много сладък твоя Барбаклечо   моя Клечо по същия начин се вози, още от съвсем мъничък, в количката. Все ме питат защо се е извъртял така   Според теб, защо се извъртат така... 

Ами Иво се върти така, щото чува шум отзад и му става интересно. Освен това вече знае, че мога да отварям количката оттам и да зяпа минувачите, та така ме подсеща - заема такова положение и аз да се сещам нататък какво да правя Laughing Много любопитен е станал, спира да суче и като опъне врат назад, не се сеща да продължи да яде. Аз пък използвам и го гъделичкам по гушката, а той почва да се хили.

За привързаността - Иво е супер общителен и се хили и дава да го мачкат. Но понякога - след като се е събудил или просто ако реши, че не харесва някой, цупи джучките и ревва много жално. Обикновено съветвам хората, още преди да се е нацупил, да почнат да го гъделичкат и целуват по петите - той много си пада по това и така ревът се разминава. Така че ако вашите маймунчета имат някакъв такъв любим трик, ако и непознат им го прави, може да не се разплачат. Номерът е непознатия веднага да почне да ги ухажва, за да не им се дава време да решат, че е ужасен човек и въобще съвсем хич никак не го харесват. 

За спането в леглото - Иво заспива, сучейки, след това го паркирам в кошарата и ако приреве нощем, само давам биба (ядене в десет, след това ядене най-рано в 5.30). Понякога не желае да заспи и си го паркирам буден, но той си знае и си заспива сам. Не плаче. Понякога се буди нощем и си пълзи малко из леглото, докато пак заспи. Ако не вдига много шум и не плаче, въобще не си правя труда да ставам. Кошарата му е в нашата стая поради липса на място другаде, но той спи като пън и малко шум, докато си лягаме или ако баща му работи на компа не му пречи.

Абе такъв проблем ли са яслите в София??? На мен ми предложиха вече работа и ако се съглася, ще трябва да оставям малкия още средата на 2007, това се пада юни. Направо ми изправяте косите. Явно ще трябва да си търся гледачка и фактически да работя за нея, работата ми се обезмисля. Между другото, ще сме на квартира най-вероятно в Младост 1, някъде до поликлиниката, до втората спирка на тролей 5. В някаква нова кооперация. Някой да живее наблизо? Че не ми се ходи сама на разходки  Mr. Green

Айде аз бях до тук, че пискунът не е в настроение днес.

# 109
Добър ден и от нас Hug
Преди малко се върнахме от консултация, биха му втората противохепатитна, за сега в близките месеци няма да има подобни интервенции.
Честито на месечковците!!!
юлче, аз пак си питам, какво стана с Chance?Oще ли е на море? Mr. Green

# 110
Привет Hug
За яслите щях да пиша и аз, та аз подадох на 2-3 месета и в едната уж е почти сигурно, че ще стане за септември 2007 (аз тогава мисля да го дам на ясла и да се върна на работа в офиса) Но подадох молба преди няколко месеца (май или април беше). Та наистина са проблем ...

# 111
Относно яслите, проблемът не е само в София, мисля че е всенароден.Щом се налага още след като родиш да хукнеш със шевовете по детските ясли ooooh!Аз все още не съм го направила, но само защото имам "вуйчо-владика" както се казва.Иначе съвсем съвестно щях да съм подала молба още април месец.

# 112
юлче, аз пак си питам, какво стана с Chance?Oще ли е на море? Mr. Green

Не знам, не съм я чувала отдавна  Thinking

# 113
Жалко ConfusedЗа нея мога да кажа, че липсва...пич е Peace

# 114
Цвети, освен теб мисля, че само Юлче щеше да захранва с домашна оризова каша - може би тя ще ти отговори. Thinking

Цвети и Деси, /дано не пропуснах някой!/ исках да ви поздравя за 6-те месеца изключително кърмене! Това е наистина постижение!  bouquet   bowuu bouquet bowuu

Деси, мислех си за това масло в картофа...  Thinking Дали е уместно при положение, че досега е бил само на кърма и изведнъж - масло, нали е алерген кравето мляко...!?  Rolling Eyes Освен това си мисля, че няма нужда от допълнителна мазнина, както посъветва Татяна, при положение, че наред с пюрето си го и кърмиш или в самото пюре добавяш кърма. newsm78

Ади, местожителството ти ме кефи!!! Peace /нали и аз - половин родопчанка!/

Нека се похвалим, че на 3-я ден от захранването Велина най-после с удоволствие си похапна и си отваряше устичката за още - домашно варен картоф с вода, в която е врял, полутечен - нищо повече!  chef

Следобяд сме на мерки и теглилки, да видим напредъка в растежа! Wink

Ама и аз ви завиждам за срещата!!!  Confused Националната среща, ако се състои - априлчетата ще са вече на годинка... Wink

ЧЕСТИТО НА МЕСЕЧКОВЦИТЕ НИ СЛАДКИ! Hug Heart Eyes Hug

# 115
За яслите - записах Симона преди 3 месеца за 2007 септември.
Казаха ми, че тряба да потвърдя след януари. Иначе няма да ми се пази мястото.

Сега да ви споделя последните ми притеснения. От два дни си имаме нова детегледачка. Бях много доволна от Деси (предишното момиче, което я гледаше), но исках жена която да може да мине на пълен работен ден след това. Обаче ми е яко напрегнато, кучето я лае... Незнам какво да правя...Просто си харесвам Деси, бях спокойна, детето също, кучето я харесва, играеше си перфектно със Симона. А тази е бабе, леко сковано, имам много забележки. Според хората около мен тярбва да и дам шанс една седмица, защото я сравнявам с момичето, а пък възрастните хора по-трудно се адаптират. Може и да е добра жената, ама защо на мен ми е свито сърцето.

# 116
Янче, дай й шанс на бабето, но в крайна сметка се довери на майчиния си инстинкт! Деси защо не може да е на пълен работен ден? Не е ли възможен компромис? newsm78

# 117
  • София
Здравейте и от нас!

Момък Емо снощи спа сам в кошарата си! УРААААААААААААА! newsm44 newsm44 newsm44
Не се буди и не мрънка. Оставих го в 21:00, покрещя си около 30 мин. и заспа. Следващото му събуждане бе в 5:00 за редовна порция мляко (досега се будеше към 3:30 - 4:00, та и тук ме изненада приятно, само дето стоях будна от 4:00 до 5:00 да го дебна да го нахраня, за да не събудим татко). Хапна 2 минутки и заспа, след което пак го върнах в кошарата. Сутринта се събуди към 8:00, но се заигра с играчките и едва към 9:00 наддаде гладен и възмутен крясък. А аз блаженно се излягах и не ми се мърдаше. Откога не се бях наспивала като бял човек. newsm53
На мама доброто дете след като си поигра в кошарата пак си заспа самичко и спа един час. Дано свикне сам, че ми се откъсваха ръцете да се носим.

# 118
  • София
Вени, имам леля, която беше рехабилитатор и от нея знам, че най-доброто упражнение за цялостния мускулен тонус на бебето е това да седи по корем. Тя е писала навремето и курсова работа на тая тема. Трябва повечко да го оставяш в тази поза. Упражненията също са много важни.

Аз продължавам да правя всички упражнения заради каишките- да не се се обездвижва, въпреки че като е без тях е в перфектна форма и вършее из цялото легло.
както вече ви бях писала нашата педиатърка ми обърна внимание, че Соня стои права доста разкрачена и с едното краче стъпва на пръсти. Каза по няколко пъти на ден да я събувам боса и да стъпва на твърда повърхност.

Последно в колко е срещата?????

# 119
Добро утро и от нас,

тук днес е национален праzник но времето е едно сиво....жалко  Sad

4естито на вси4ки месе4ковци   bouquet

И ние не правим никаква гимнастика, масаж мнооооооооого рядко (нали я къпя само веднъж седми4но и тогава). Педитата не са каzали ниЩо по въпроса, акуШерката съЩо не  newsm78

Енвия, права си според мен, няма нужда от маzнина ако се добавя достатъ4но кърма.

Общи условия

Активация на акаунт