Градинарство - моето хоби 27

• 39 324
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, знаете ли какво е това дръвче

Много ми хареса и ми се иска да потърся да купя за нашата къща да видим дали ще вирее.

# 586
Добри, тази вечер небето над Белащица беше същото Simple Smile
SETI,
Японска вишна? В момента цъфтят. И аз снимах миналата неделя

# 587
Имам 2 питанки Hug
2. Пълзящите ми рози не се удържат, освен че за 1 година набраха дължина, от земята никнат нови стебла и става доста "пренаселено"...та чудех се това новото дебело стебълце

може ли да се отреже и засъди на друго място? Преди време бях пробвала от друга роза да сложа в саксия, но не ми се получи. Изчистих всички листа...орязах по 45°, абе в Youtube гледах някакви неща и нищо не стана...Joy

Jasmina и Camelot са бързо растящи сортове. Трябвало е пролетта да ги подрежете и оформите храстите. Неправилно е мнението, че катерещи рози не се подрязват първите 1-2 години и изобщо всякакви други сортове. Не се режат бавно расящи сортове или рози, които забавят по някаква причина развитието си.
Новият клон не може да се вади и прехвърля в саксия или друго място. Това е базален клон, който ще използвате за подмладяване на розата в последствие. В моментът този клон не е узрял. На 4-5 години се подменят старите клони с нови, които пуска храста. Ако храстът пуска много базални клони, част от тях се режат, защото ще претоварят развитието на розата. Добре е на храста да има 3-4 стари клони и поне 2-3 млади , като служат за постепенно подмладяване на розата.

Seti Beti, на снимката е японска вишна във формата на щамба. Мисля, че съм виждала да ги продават по разсадниците. Ако искаш точно такава, търси щамбовата форма.

# 588
  • Русе
Малко красотички и от нашата градина. За съжаление ходенето ни е събота-неделно и много от цветята не успях да видя, но тези лалета ме зарадваха.
Любима момина сълза започва да се отваря
И накрая пътеката край градината за зеленчуци- оставяме трева за да не газим в кал/пръст- еми красива е, детелина, глухарчета и теменужки (не са сяти специално, природа...)

# 589
Здравейте! Искам да попитам някой има ли туя Ауреа Нана и расте ли добре на шарена сянка или трябва да е добре огряна от слънцето, ако може някой да даде съвети за нея, мерси предварително:blush:

# 590
Вики,
Ще расте

# 591
# 592
Магнолии Nigra и Yellow river.

# 593
  • густо майна Филибето
Здравейте! Искам да попитам някой има ли туя Ауреа Нана и расте ли добре на шарена сянка или трябва да е добре огряна от слънцето, ако може някой да даде съвети за нея, мерси предварително:blush:
Тя за растенето , ще расте, но няма да е жълта. Тези туи са най-красиви на пълно слънце, или поне половин ден да ги грее изцяло.

Gradina Roza, много драматична комбинация! Красиво е Green Heart

Отдавна не съм пускала снимки:
Скрит текст:

Има и още, но тях по-нататък.Simple Smile

Последна редакция: вт, 04 май 2021, 12:01 от Ljuboznatelna

# 594
  • под тепетата
От коя приказка е този принцески двор? Разкошен е! Мога само да се поклоня като знам колко усилия коства!

# 595
Ljuboznatelna благодаря и на теб за съвета, а градината ти е уникално красива Heart Eyes

# 596
Люб,колко ще ми струва да дойдеш у нас,да кажеш кое къде да сложа и да се надявам поне на 1/100 от твоя рай да постигна? 😃😍 Уникално е! А пауните... ❤ Езерцето! Джунгличката. Всичко е една красота неземна. Чакам и другите снимки,когато имаш време,пускай да се радваме.

# 597
Белите пауни са невероятни!

# 598
Много красиво!
Наистина скоро не сне виждали твоята градина.
А ето, че и Майския сняг цъфна! Наидтина като снегопад е! Прилича на твоя паун Simple Smile

Ако някой знае как фа ги въртя тези снимкииии!

# 599
Ljuboznatelna, феерия е у вас, ако човек тръгне да следва бялата котка сигурно попада в Страната на чудесата, като Алиса със заека Animal Heart Eyes Cat Аз скоро гледах Пинокио и съм на тема приказки Smile

Gradina Roza, много интересна черна магнолия, имаш ли снимче отблизо?

ralnik, разкошна колекция лалета, и тревната полоса с диви цветя е така красивичко Hug

Глогът е голяма красота този месец.  MarietaYo, нали това е майския цвят?  Красиво се е оформил у вас с "плачещи" клони Two Hearts Ние завъдихме един, но е твърде малък и още не цъфти, ходихме по полето да им се радваме No Mouth

Тук са ми подправките, познайте кое се яде! 😁

Общи условия

Активация на акаунт