💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 2 💛

• 21 619
  • 778
  •   1
Отговори
People Baby Добре дошли в бебешката ни тема! People Baby

Нашите майски бебета:
мама Your princess | момче | 12.05.2024 |  
   мама caprice | Маргарита | 22.05.2024 | 3520гр | 51см  
   мама mama 06| Мартин | 23.05.2024 | 2785гр | 47см  
   мама Alexandrova17| Петър | 29.05.2024 |    

Нашите юнски бебета:

мама RadinaV | Боряна| 02.06.2024 | 3160гр | 50см  
   мама enigma_enigma| Виктория| 03.06.2024 | 3990гр |    
   мама aleksieva.dani| Зори | 04.06.2024 | 3700гр |    
   мама davisgirl| Ванина | 05.06.2024 | 3550гр | 52см  
   мама joannama| Марина | 05.06.2024 | 4390гр | 53см  
   мама Фрезия| Пламена | 10.06.2024 | 2940гр | 49см  
   мама IvGG| Бориса| 12.06.2024  
   мама TrixieJinx| Гергана | 14.06.2024  | 3710гр  
   мама forest_girl| Мартин | 14.06.2024 |    
   мама -Karina-| София | 18.06.2024  | 3250гр | 50см  
   мама GamaMama| Борис | 18.06.2024 | 3850гр | 50см  
   мама LucyFord| Игор | 21.06.2024 | 4кг | 53см  
   мама -VaniaK-| София | 24.06.2024  | 3040гр | 50см  
   мама КремонаЛиза| Верена | 24.06.2024  | 3500гр | 52см  
   мама kiss06| Калоян | 24.06.2024 | 2780гр    
   мама ioni_666| Емил | 28.06.2024 | 3250гр | 50см  
   мама Fir3gIrL| Станислав | 28.06.2024 | 3410гр | 50см  

Нашите юлски бебета:
   мама Lina Ivanova 672609| Ева| 03.07.2024  | 3300гр | 50см  

Линк към предишна тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1670265.765

Последна редакция: пт, 13 сеп 2024, 05:11 от davisgirl

# 1
Страхотна нова тема!
Александрова, дано наистина да е това. С голямото ми дете се получаваше кърмене през два часа, понеже я приспивах с кърмене, а тя след сън се събуждаше гладна… Ами определено беше по-трудно, повече ревеше и акаше постояннооо, може би по 10 пъти на ден обилно.
Сега се кърмим на 3 часа горе долу, понякога повече, понякога по-малко, но не и на 2 часа и определено ни е по-лесно и ака по няколко пъти дневно, ама не по 10 😂 И с килограмите така върви добре, а за голямото все ми се караше педиатърката че е шишкаво.

# 2
  • София
Благодаря за съвета! Ще се консултирам с гастрото в сряда 🫶

# 3
Страхотно, пак започваме "на чисто" 🥳
Аз да задам въпрос, който може и да е бил обсъждан, но прощавайте, с недоспиването, знаете се забравя.
Е, пиете ли витамини сега по време на кърмене, и ако да, какви? 🙂Защото аз нагъвам каквото ми душа сака, (нали уж така трябвало 😎) ама то най-често е да сгъна 5-6 баклавички пътюм към дъската за гладене. Пък в нея какви витамини и минерали да има, освен захарчица и мазнинко, за дупеса 🤭
Пак се разприказвах, значи вируса е "чао".
Karina, как е бебенцето?

# 4
  • София
Аз пия витамините на Pregnacare new mum. Но не всеки ден, че и аз забравям.

# 5
Кремона, по добре е сякаш, поне не е повръщала от вчера сутринта. Само дето е по поспалива, но ей сега се цедих, едва изкарах от едната 20 мл, а беше по 50 мл. От стрес ли, от липса на вода и храна и по рядкото слагане на гърда последните 48 часа, защото тя отказваше, а за цедене пък не остава време... Дали ще се увеличи..
Аз нищо не пия, като витамини, ама вчера изпих 100 мл бира Simple Smile

# 6
  • София
Скачам в новата тема,благодаря devisgirl.

Моето момче днес спа повечко и сега хапна, наака се,разсъних го като сменях памперса и той реши че няма да спи повече.Сега обикалям с раницата в коридора.
Кремона , на фона на всичко лактогонно,което пия ,мисля и едни Прегнакеър за кърмачки да взема.То май други няма.

# 7
Аз нямам голяма вяра в мултивитамините. Пия пак желязо, омега, б12, вит Д.

За кърменето - стискам ви палци момичета. Дано не се налага да го спирате, но ако се наложи не се обвинявайте и не се ядосвайте. Аз бях писала по-рано, че намерих 3-4 марки АМ с качествен състав, ако някой е пропуснал пак ще ги напиша🤗

# 8
Вчера за пръв път Магито се храни на 3ч - 3,5ч. Кърменето на 2ч беше взело да ме побърква.
Не пия витамини. Започнах пас Зоната, че кантара май тръгна пак нагоре.

# 9
Момичета,някоя от вас ползва ли машината за мляко на Томи Типи?

# 10
Честита ни нова тема!😊
Момичета има ли някакви ранни симптоми на този летен вирус.Мен от сутринта ме дразни гърло все едно ми се повръща,а сега започна и силна болка в слепоочията.Взех си веднага биозин мама ако мога да го потуша на момента,бебка за сега е добре надявам се да ни се размине.
Аз пиех прегнакеър за кърмачки,Мм вика трябвало почивка и ги спрях за месец та от октомври мисля пак да почна да ги пия.

# 11
  • Варна
И аз на два пъти реших да сменя памперса по никое време през нощта след млякото, но се разсънваше и после се налагаше да будуваме по час, два докато го хване пак сън. Та вече не сменям памперс през нощта. Така или иначе Марти се буди рано, между 05:00 и 07:00.
Последно време яденето му е много неспокойно. Върти се и се мята като риба на сухо. Какви са тези чупки, не знам. Търси шишето, после го пуска, остъргвайки с биберона венците си. Само дъвче биберона. Та пием млякото на почивки. Като го видя, че не цока-спирам. След 15 минути  продължам пак.

Последна редакция: пн, 19 авг 2024, 21:27 от mama 06

# 12
Мерси Davis както винаги за новата ни тема!!!!♥♥🙏🏻♥ страхотна си!!!!

Forest значи това което пуснаха кръвни и е показател алергология е IgE total. Питай дали да го пуснете. Стискам палци сряда и пишете как е положението!🙏🏻🙏🏻 не помня дали сте от София, ако да - да ви препоръчам педиатърката при която ние отидохме на частно, много в харесах и беше страхотна във взимането на кръв на малкото човече!
При нас слава Богу излезна,че не е завишен и също crp не е. Така че отхвърлят за сега алергия или възпаление. И от изследването на 💩 не излезнаха паразити или други неща, така че най вероятно остава да е проблема със жлъчните сокове и честото хранене, както лекарката предположи като причина. Наистина от както го храня на най-малко 3 часа ( ако може и повече), сякаш акото стана пак по жълто и не сме имали кървави нишки. Но ще следя да видим.
Иначе ни вдигна вигантола на 3 капки и ни каза да почнем пробиотик. Утре сме на ваксини, че заради туй 💩 ги забавихме. Дано минат леко🙏🏻.

Добавки аз си поя горе долу всичко както като бременна ( тъй като сме само на кърма и е важно както при бременноста да нямам липси). Намалих само приема на желязо и Вит Б12, защото ги бях дигнала добре преди раждане, а увеличих Вит Д.
Като хранене също гледам да поддържам диетата от бременността за гестационния ми диабет( разбира се не ми се получава много стриктно , ям повечко хляб, а и млечните почти съм ги махнала). Сега е доста по трудно, с бебе понякога нямаш обяд или закуска… понякога трябва нещо много набързо на крак ( добре знаете за жалост как е😃🤗🙉🤗🥹)!!
Но все още имам едни 5 кила за сваляне, предполагам че чак като свърша с кърменето ще мога да ги сваля…

# 13
Добро утро от нас от плажа!

Всички болни бързичко да оздравяват 🍀

# 14
И аз съм на умирачка.. гадене, втрисане, кашкавалени  крака и ръце..
Днес трябваше да сме на консултация, но заради здравословното ми състояние, все пак малки бебета ходят, го променихме за четвъртък часа.
Голяма мъка е при нас яденето, нощем е ок, денем е ревове, направо да откачиш, бута с крака, с ръце, писка. Както лежи и гледа например някоя дрънкалка, някой е зает само с това да ѝ дрънка, обикновено голямото дете( милото направо голяма помощ ми е ) и я взема на ръце и се почва истеричен рев, това е вечер обикновено. Понякога суче много, понякога точно на 4 Тата минута се почва..установих също че ако я дохранвам или се цедя с едно шише на доктор Браун се дави и май от него повръща. Ама като ви казвам, че плаче разбирайте че се чува долу пред блока...И най големия рев е като я къпем, само под водата мълчи...много е изнервена ли тогава от дългия ден, гладна според мен не е, колики според мен няма или поне не силни, не мога да разбера..
Фрезия както е оставила бебчето да спинка:heart:, аз абсурд да мога ...то ще реве поне 15 минути преди заспиването, ще ме гледат всички лошо и ще цъкат с език и накрая ще спи 15-20 и чак ще писне и трябва да си тръгна.. живеем на 15 мин от плажа, но водя само голямото, последния път всички ме зяпаха с ревящата количка и мен ми стана неудобно и се изнесох

Последна редакция: вт, 20 авг 2024, 15:25 от -Karina-

Общи условия

Активация на акаунт