💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 2 💛

• 21 622
  • 778
  •   1
Отговори
# 45
Кремона, същата работа днес. Яде 15 минути, кротува 10 минути, сложа я на люлката за 10 минути да свърша нещо, започне да мрънка, взема я, приспя я, спи 20 минути и мрънкане до другото ядене. И така цяяял ден. Много се изнервих. Нищо не успях да свърша вкъщи. Пак бяхме на храна от вън. И сега яде и е кукуряк. Не я виждам скоро да заспи. А, днес сме на кръщене. На нея ще й е добре навън, ама аз как ще изкарам… Иначе също на косачка много добре спи. Тука момчето пред блока като дойде да коси другите се прибират, аз излизам, за да поспи малко 😃

И аз мислех да ходя при Фурлакис, ама гледах, че свободните часове са от 28.01, а тя тогава ще е на 7 месеца и си мисля, че ще е късно. Искаше ми се да е на 6-я месец. То се падат коледни празници тогава, но примерно да идем в началото на Януари. Трябваше малко по-рано да се сетя за Фурлакис, но нищо.

# 46
Ваня, като те слушам... нашите щерки са астрални близначки в пълният смисъл на думата! 🥴

Честита им втора месечинка! Да са здрави, все така сладки и да ни радват! 🥳

Ако въпросният Фурлакис е ортопед, да знаеш, 6ти месец е късно. Казано ми е още в Щерев, че се прави до 4ти месец, иначе после трябва рентгенова снимка. За да не я облъчваш излишно, по-добре преди това я заведи.
Ние бяхме ходили при един доцент, забравих му името, беше много обстоен и подробен, което е рядкост. д-р Дачева от Щерев ми го препоръча, били колеги в университета. На моето секцио, тя беше Неонатологът в операционната, а анестезиолог, д-р Багеров, успокояваше ме и вербално, и чрез коктейлите си 🥳 пак се отплеснах 🥲

Кремона, същата работа днес. Яде 15 минути, кротува 10 минути, сложа я на люлката за 10 минути да свърша нещо, започне да мрънка, взема я, приспя я, спи 20 минути и мрънкане до другото ядене. И така цяяял ден. Много се изнервих. Нищо не успях да свърша вкъщи. Пак бяхме на храна от вън. И сега яде и е кукуряк. Не я виждам скоро да заспи. А, днес сме на кръщене. На нея ще й е добре навън, ама аз как ще изкарам… Иначе също на косачка много добре спи. Тука момчето пред блока като дойде да коси другите се прибират, аз излизам, за да поспи малко 😃

И аз мислех да ходя при Фурлакис, ама гледах, че свободните часове са от 28.01, а тя тогава ще е на 7 месеца и си мисля, че ще е късно. Искаше ми се да е на 6-я месец. То се падат коледни празници тогава, но примерно да идем в началото на Януари. Трябваше малко по-рано да се сетя за Фурлакис, но нищо.

# 47
Абсолютни близначки. Говорят си да ни правят еднакви номера😃 Днес се надявам да се държи добре. Честит ни втори месец на слънчицата ❤

Да, Фурлакис е ортопед. Ние взехме неонатологичния пакет в Щерев за новородено и там имаше включен преглед при ортопед, та я заведохме. Всичко й е наред. Гледа я на ехограф. Каза след 6 месеца контрола. Обясни защо, но не запомних много добре. Нещо с оформянето на ябълките беше. Трябвало да се появят нещо като ставички. Ще излъжа как точно ги нарече. В този пакет е включен само един преглед при ортопед и за това при следващия мислех да я заведа при този така известен Фурлакис, но часовете му са като тя е на 7 месеца и не знам дали пък не е късно. Следя в супердок, ако се освободи нещо по-рано.

Багеров беше и моя анестезиолог. Много приказлив, много се шегува, ама аз бях такъв спек, че изобщо не го отразявах😃

# 48
Първо наех раницата, после я доплатих и сега е моя.
Слагам кулпач след ваксина.
Приятелка ми каза, че като яде крекери и има много кърма после. Защо ми беше да изпробвам. Вчера ме втриса и днес се събудих със запушен канал. За късмет и бебето не се събуди през нощта да суче 😞 ама си поспах
Кърменето тези дни е борба, дърпане, опъване, настървено сукане..

# 49
Йони, какви са тия крекери?

# 50
То реално всеки крекер би подействал така. Нали са на базата на пшеница, жито. Аз последните 2 вечери ядох бейк ролс. Като се се замисля, има такава работа 🙂

Йони, какви са тия крекери?

# 51
Навсякъде ги има, в една червена опаковка.
Изобщо не се бях замисляла до сега 😅 още нещо в списъка ми за избягване.

# 52
Абсолютни близначки. Говорят си да ни правят еднакви номера😃 Днес се надявам да се държи добре. Честит ни втори месец на слънчицата ❤

Да, Фурлакис е ортопед. Ние взехме неонатологичния пакет в Щерев за новородено и там имаше включен преглед при ортопед, та я заведохме. Всичко й е наред. Гледа я на ехограф. Каза след 6 месеца контрола. Обясни защо, но не запомних много добре. Нещо с оформянето на ябълките беше. Трябвало да се появят нещо като ставички. Ще излъжа как точно ги нарече. В този пакет е включен само един преглед при ортопед и за това при следващия мислех да я заведа при този така известен Фурлакис, но часовете му са като тя е на 7 месеца и не знам дали пък не е късно. Следя в супердок, ако се освободи нещо по-рано.

Багеров беше и моя анестезиолог. Много приказлив, много се шегува, ама аз бях такъв спек, че изобщо не го отразявах😃

И нашия юнак днес прави два месеца Simple Smile

# 53
Трябва да те добавят на първата страничка Simple Smile

# 54
Здравейте, момичета Simple Smile Имате ли проблеми с израняване на дупетата на бебчовци, с какво ги мажете. Аз ползвах Мустела, но в един момент много почна да се изранява, смених с Хип-нямаше ефект, пробвах павловича мас и пудра. Първоначално имаше резултат, но сега е цъфнала като роза, милата. Не знам дали не се дължи на факта, че през нощта само веднъж сменям памперс, за да не я разсънвам. Не знам какво да й взема, моля, помагайте Disappointed Relieved

# 55
Здравейте, момичета Simple Smile Имате ли проблеми с израняване на дупетата на бебчовци, с какво ги мажете. Аз ползвах Мустела, но в един момент много почна да се изранява, смених с Хип-нямаше ефект, пробвах павловича мас и пудра. Първоначално имаше резултат, но сега е цъфнала като роза, милата. Не знам дали не се дължи на факта, че през нощта само веднъж сменям памперс, за да не я разсънвам. Не знам какво да й взема, моля, помагайте Disappointed Relieved

Крема с витамини за дупе на мустела не помага, така ли? Павловичата мас само овлажнява, заради бадемовото олио, той на мен в проблемните пъти не ми е помагал. Аз в най-критичните моменти, съм мазала крем здраве (ама хубаво така), който също е с цинк - съставката която реално заздравява кожата, а върху него (понеже е по-сух), мажа обикновен крем, или дори от лосиона за тяло, просто за да има и нещо мазничко. 2-3 до 4 пъти и се опрявя. Моите винаги след рота ваксина имат тези проблеми, винаги. Надявам се тя да пропусне този бонус. Не ми се вярва да е заради не смяната на памперс и аз не сменям нощем, освен ако не е толкова напоен с пишо, че да му личи че няма да изкара до сутринта без леглото ми да стане "басейн". Има едно кремче на Бебо, пак е с цинк и е също много хидратирищ, защото има и бадемово олио. С първото ми дете, много беше модерно да си ползва судо крем. Страшна тъпотия. Крем здраве е същият, че даже с по-изчистен състав и на доста по-нормална цена.

# 56

Крема с витамини за дупе на мустела не помага, така ли? Павловичата мас само овлажнява, заради бадемовото олио, той на мен в проблемните пъти не ми е помагал. Аз в най-критичните моменти, съм мазала крем здраве (ама хубаво така), който също е с цинк - съставката която реално заздравява кожата, а върху него (понеже е по-сух), мажа обикновен крем, или дори от лосиона за тяло, просто за да има и нещо мазничко. 2-3 до 4 пъти и се опрявя. Моите винаги след рота ваксина имат тези проблеми, винаги. Надявам се тя да пропусне този бонус. Не ми се вярва да е заради не смяната на памперс и аз не сменям нощем, освен ако не е толкова напоен с пишо, че да му личи че няма да изкара до сутринта без леглото ми да стане "басейн". Има едно кремче на Бебо, пак е с цинк и е също много хидратирищ, защото има и бадемово олио. С първото ми дете, много беше модерно да си ползва судо крем. Страшна тъпотия. Крем здраве е същият, че даже с по-изчистен състав и на доста по-нормална цена.
Не знаех, че може да има общо с ваксината и виждах само памперса като евентуален проблем, но, знаеш ли че малко след ваксините започна така да й се изранява, преди това не е имала проблем. Каква е връзката, обаче, там да изранява без обрив по тялото, примерно. Здраве нямам, но ще заредя

# 57
+1 за крем здраве. Невероятно бързо оправя нещата. Аз взимам здраве бебе.

# 58
aleksieva.dani, мисля, че ваксината променя самото ph на изхожданията, по-киселинни стават, затова, понеже все пак е чревна имунизация и само в зоната на памперса е засегнатата кожа. (Изцяло моя интерпретация) Това обаче е за кратко, докато уминната система се пребори, както с всяка ваксина. После нито ще има неприятен мирис, странен цвят, лигавост на консистенцията, нито ще има газове - ако се е наблюдавало това. (Това са моите наблюдения, и 2те ми деца са с такива ваксини, единият 2 приема Ротарикс*, а другият 3 приема Ротатек, и 5те пъти едно и също ставаше.. Лекарката казва, че може да се наблюдават повишена температура, болки в коремчето и по-чести изхождания, но останалото изброено е мое наблюдение.) След това и дупето ще е 6 точки без зачервявания. На вторият прием пак ще е за кратко така. Мажи цинковото кремче ден, два преди това - крем здраве, крем здраве бебе (както казва Люси), Бебо - което си избрала, но да е с цинк. Те са по-гъсти, бели и цапащи тъмният текстил кремчета. 🤭 Мисля, че би помогнало. Това ще направя и аз. 🙂
*Ротарикс, предпочитам заради доказаната (според мен) ефикасност. Джипито я поръча и идната седмица със симфлорикса, ще приложат и нея.🙃

Последна редакция: нд, 25 авг 2024, 04:37 от КремонаЛиза

# 59
Съвет от мен. След приема на Ротарикс се пазете и вие, постоянно миене на ръце. Докато се усетя защо ме боля два дена корема... Мия си ръцете 😅 но не съм сигурна при даването къде се избърсах, че Емилчо изплю малка част и докато намерим салфетка..  
Днес големите деца се събудиха с болки в гърлото и суха кашлица, а утре баткото има и рожден ден  😩 живи и здрави да са, няма да го мисля, че колко по-страшни неща се случват

Общи условия

Активация на акаунт