💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 2 💛

• 22 389
  • 778
  •   1
Отговори
# 60
Задължително, да. И нас докоторицата ни предупреждаваше за по-старателно, от обикновенното миене на ръцете след смяна на памперса, щом е приложена рота ваксина.
Бързо оздравяване, Йони! 🍀 и весел празник! 🥳

Съвет от мен. След приема на Ротарикс се пазете и вие, постоянно миене на ръце. Докато се усетя защо ме боля два дена корема... Мия си ръцете 😅 но не съм сигурна при даването къде се избърсах, че Емилчо изплю малка част и докато намерим салфетка..  
Днес големите деца се събудиха с болки в гърлото и суха кашлица, а утре баткото има и рожден ден  😩 живи и здрави да са, няма да го мисля, че колко по-страшни неща се случват

Последна редакция: нд, 25 авг 2024, 11:28 от КремонаЛиза

# 61
Блаходаря, момичета, страхотни сте Simple Smile

# 62
Здравейте, момичета Simple Smile Имате ли проблеми с израняване на дупетата на бебчовци, с какво ги мажете. Аз ползвах Мустела, но в един момент много почна да се изранява, смених с Хип-нямаше ефект, пробвах павловича мас и пудра. Първоначално имаше резултат, но сега е цъфнала като роза, милата. Не знам дали не се дължи на факта, че през нощта само веднъж сменям памперс, за да не я разсънвам. Не знам какво да й взема, моля, помагайте Disappointed Relieved
При каката(2 брутални подсичания) единствено българския бял крем на Рачев. Преди това Судокрем, Бепантен, Бочко, Здраве, Джинджира спрей, Галафарм не помогнаха. С 2 ръце го препоръчвам.

# 63
Здравейте, за подсичането при моето бебе сработи крем bepanthen ungvent. Преди това пробвахме Бочко, Судокрем, Здраве и още едно немско кремче, което ни бяха подарили, но нищо не помогна, само се разпространяваше повече. С бепантен отне няколко дена да се поизчисти, но сработи. Не е с цинк, но е с пантенол. 

# 64
  • София
И аз се интересувам каква възглавница против плоска глава е препоръчал Фурлакис, разбира се, ако е удобно да споделите.

Аз вече водих моя син на контролен ортопед на първия месец, но никакви препоръки не даде. Записах час за края на януари при Фурлакис, когато бебето ще е на 7 месеца, пък да видим как ще е.

# 65
Чудя се и аз дали да запиша при Фурлакис. Ще е тогава на 7 месеца. Едва ли е проблем толкова. Прави 6 месеца на Бъдни вечер и така или иначе няма да можем в следващите 7-10 дена да запишем час и другаде, защото все пак празници, отпуски, всеки е на някъде… и дали на 6 месеца и половина ще идем или на 7 месеца, едва ли е толкова от значение… знам ли…. Аз съм малко буквална за някои неща. Като са ми казали на 6 месеца преглед и го приемам, че на 6 месеца и макс плюс няколко дни трябва да идем 😃

# 66
  • София
Аз съм същата и дори мисля да ида и на 6тия месец (с направлението) и после при Фурлакис на 7мия месец (няма за по-рано часове).

# 67
За подсичане при нас свърши чудеса кремче цикатридина. Намазвам дори не много обилно и за няколко часа изчезва. Но в тази жега редовно сменям памперси, на всяко хранене, нощем също.

# 68
подсичане и при нас с първият имахме едно кофти подсичане и бепантена добре действаше. Освен това сварих и миех с вода от лайка и от невен. Също никакви мокри кърпички, само миене с вода. Но от всичко май помогна въздушните бани- тоест по  голо дупе 😂. С вторият от началото няколко пъти на ден го оставям по голо дупе ( след като е акал обикновенно) на повивалника и досега не се е подсичал. Винаги има изпишкване,но аз седя в готовност с пелена 😂😂😂.

Момченца така за мъжките майки- кога мислите да забелвате пишчиц@та? С първият само помня че раничко я вършихме тази работа, за да няма толкова стрес.. но съм забравила кой месец. А сега ни посъветваха и нова техника- при всяко къпане, таткото ( у нас той е отговорник вечерно къпане😅😇) леко я подръпва и забелва. Твърдят че така става без болка и до няколко месеца ще е забелена сама. Та ще видим, с първият помня че наведнъж я дръпнаха и имаше и кръв същият ден. ( аз не присъствах че много ми беше мъчно за детето и казах че не мога да гледам). На вас казвали ли са други вършещи неща за по - лекичко и безболезнено забелване?

# 69
На запад не препоръчват насилствено забелване. Баткото е на 6 г. и вечер под душа забелва по малко. След баня маже едно кремче.
Лекарят ни каза, че не е необходимо да се забели със сила.

# 70
Alexandrova17, на нас до втория месец ни бяха готови нещата, а ми казаха, че до към 5тия е добре да е "готово".

# 71
  • София
В петък сложихме и трите ваксини на куп.Първия ден беше доста тегав, плачеше,неспокоен беше, искаше да суче буквално през половин час, цокваше около 10 пъти и заспиваше.Засякох му и температура 37.2.
На другия ден вече се оправи,пак беше сънлив, но значително по-спокоен.И на мен ми се иска до декември да "сме готови" с ваксините, че имаме и батко ученик, който не ми се мисли какви ще ни ги носи ...
  Иначе е 61 см и 5.200, което ще рече,че за месец е пораснал с 6 см и е качил 1 кг.200 гр.
Не се е подсичал.По темата с подсичането, аз мажа превантивно с кремчето на Хип и досега не се е подсичал. Доста доволна съм и от козметиката им.
От болницата имам една мостра Бочко, ще го пробвам и него в някакъв момент.

# 72
kiss06 и аз не съм за “насилственото”, но нямам много думата ( като нямаща подобен орган, оставих таткото да взема решението как да процедираме). Той има доста травмираща случка, майка му била забравила  за тази част и му го направили като Нил ма към 9/10 години. Казва че и до ден днешен помни болката 😓. И затова иска да приключим с тази работа преди да разбират много много. А кой е крема който мажете?

Кремона Лиза а вие само ли го направихте или отидохте на лекар? Как мина? После какво мазахте?
На запад не препоръчват насилствено забелване. Баткото е на 6 г. и вечер под душа забелва по малко. След баня маже едно кремче.
Лекарят ни каза, че не е необходимо да се забели със сила.

# 73
  • Варна
Относно" чушлетата", около мен има няколко мъжки майки и ми казаха лека по лека  да започна с тази процедура вечер с нощното къпане. Беше на един месец като започнах. Не знам колко трябва да се оголва и как трябва да изглежда този малък атрибут, но на мен ми изглежда като заострено моливче.

# 74
Кремона Колко пъти трябва да се дърпа? И това всяка вечер ли трябва да се случва под вода? Съжалявам ако са ми тъпи въпросите, но с 2 девойки така е. А мъжа ми има горчив опит като на Aleksandrova17 та и той не знае какво да прави точно. И като се забели, да опаквам ли да се покаже главичка или не точно?

Общи условия

Активация на акаунт