💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 2 💛

• 22 390
  • 778
  •   1
Отговори
# 75
Допълвам, сега видях, че и Люси е писала.

То изобщо не е страшно вечер в коритото, докато се къпе бебето. Просто се дръпва леко, бебето изобщо не реагира, споко. 🙂 след като го направиш, го мажи с чист вазелин, защото кожата много бързо се регенерира и се сраства отново. Това е, баня и след баня вазелин. Аз ако не могех да го изкъпя, примерно след ваксина, пак мажех, нищо че не е "измито". Но пишлето няма хормонална обремененост, че да трябва да е измито, за да е чисто, за мазане. То и без това си е чистичко 🙂

Кремона Лиза а вие само ли го направихте или отидохте на лекар? Как мина? После какво мазахте?

Кремона Колко пъти трябва да се дърпа? И това всяка вечер ли трябва да се случва под вода? Съжалявам ако са ми тъпи въпросите, но с 2 девойки така е. А мъжа ми има горчив опит като на Aleksandrova17 та и той не знае какво да прави точно. И като се забели, да опаквам ли да се покаже главичка или не точно?

Люси, аз се стараех да е всяка вечер, особено в началото, защото се притесневах с порастването да не става по-твърда кожата. Бях чела, че е така. Но както по-горе писах, ако не можеш всяка вечер да го къпеш, поне мажи с чисто вазелинче.

Последна редакция: нд, 25 авг 2024, 22:25 от КремонаЛиза

# 76
Сега виждам за възглавницата от Фурлакис, извинявам се. От сайта anatomica.bg е, размер М, но аз лично от Фейсбук група я взех от една мама за 20лв. Тя девойката не че спи на нея Joy вече 3ти ден я намирам напреки в леглото.
kiss06 ако искаш пиши ми на ЛС, за да те добавя на първа страница. Blush

# 77
КремонаЛиза Благодаря ти! Само не разбрах как да разбера, че работата е свършена? Или трябва периодично да си се дърпа?

# 78
LucyМи трябва да можеш да я дръпнеш кожичката надолу и да се заголи и да се покаже главичката изцяло. И като пораства там под главичката трябва хубаво да се мие точно,та всяка вечер хубаво я дърпаш и заголваш за миене ! Ако още не сте забелвали, сигурно сега само има отворче и се вижда част от главичката. Преди да имам момче, все си мислех колко им е лесна тяхната с “чушлета” ( както mama06 се изрази), а то и те се мъчили милите 😂🙈😂🙈😂!!!!
Кремона Лиза Да, ние сега сме по тази схема, всяка вечер по малко при къпане, но още сме далече от финала и мъжа натиска да отидем при уролога да го направи наведнъж, че съвсем скоро прави три месеца малкият. Но аз му казвам още малко да поизчакаме.

Мерси davis ще я погледна възглавничката!

КремонаЛиза Благодаря ти! Само не разбрах как да разбера, че работата е свършена? Или трябва периодично да си се дърпа?

# 79
Тя главичката изцяло се показва и се вижда малък прототип на истинската версия 🤭тогава си готова. Става наистина бързо, като отлепване се прави. Затова в първите месеци е най-лесно, че е мека кожата още. 🙂 казаха ми, че до 5тия месец е най-добре.
А веднъж свършена тази работа, после при баня, просто отвараш, миеш хубаво (аз мия само с вода) и след това с вазелинчето. Да е мазно, да не се сраства. Защото аз докато науча тази "тайна" за вазелина..  лошо ми ставаше, 1 път са пропусна баня и отваряне, и тя тръгнала кожата до следващият ден (т.е. общо 2 дни), да се сраства, хаааайде наново. 🤪 но не се сраства изцяло де, не ме разбирайте погрешно. 🙂 като го напраните обаче, и ви олеква едно такова 😎 сякаш за следващите 20 години всичката работа е свършена и няма никаква друга за вършене никъде, нито вкъщи, нито никъде, странно усещане 😅

Alexandrova17, по-добре си го правете вкъщи. Когато бях още дете (около 13-14 годишна), гледах на наши близки как го правят на бебето, 7 месечен да е бил, и мога да ви кажа, че е ужасно преживяване. Дори не очаквах.. при ритунен преглед го решиха на момента, а аз бях там понеже отивахме на разходка след това. Още ми е травмиращ спомена, а хич не съм от тези модерно чувствителните с многото права, без задължения. Те на сухо го правят, без да е във вода и т.н., просто го правят от раз на бързо, тръгва кръв, отврат е! Иначе съм чувала, че има крем за омекотяване, който мажат, но кожата пак ще пусне кръв и пак ще боли, просто ще е размекната кожата, за да стане по-бързо. По-добре си го правете вие вкъщи! Аз сама съм го правила, защото по това време, мъжът ми все е бил на работа.. той е плаващ. Дори първото ни дете го видя за първи път, когато беше на 30 дни, беше заминал на работа, когато бях бременна в 8ми месец, адската гадория. Точно тогава най-ми трябваше, рамо, подкрепа.. след раждането обикалях Южния парк, беше на 5 мин път от нас, докато живеехме в София, и тъгувах понякога плачех и се самосъжалявах, че в този период, пак съм сама. Никога няма да забравя. Отплесвах се, спомени, макар и тъжни, спомени. Та, исках да кажа, че аз съм го правила, не съпругът ми.
Първоначално се ядосвах, че ми се плъзгат пръстите, защото все пак е в коритото, мокро е, сапунка, после се ядосвах, че не мога да го хвана както трябва и накря си взех една памучна кърма, избърсвах си пръстите и успявах да хвана мокрото атрибутче, за да го отлепя. С времето задобрях. Наистина е по-добре вие да свършите работата, просто при лекарите е гадно защото не е във ваши ръце контролът, а искаш да контролираш и да не боли, защото ти е дете. Помня гледката от преди 21 години, като от вчера. Щях на повърна от болката, която видях и чух от бебето, то се мърдаше, да се опита да се спаси, тя го натиска, то плаче.. съветвам ви това с лекар да е крайна мярка. То става бързо, но докато го хване, ако го изпусне, вече очаква пак да боли. Абе горките пишлета, и те имат дерт. 🧐

Последна редакция: пн, 26 авг 2024, 05:17 от КремонаЛиза

# 80
Като ви слушам с тия “чушлета” се радвам че имам момиченце,че ми се струва много сложно 😀
При нас последните дни са малко тегави.Всички ни хвана някаква настинка,първо таткото,после мен и накрая малката.Надявахме се нея да я пропусне но уви не стана.Имаше малко температура 37,6 но не дадох нищо,поразсъблякох я,охладих стаята и след час и половина два беше спаднала на 37,4 .Видимо не показва че е болнава,но очичките и едни влажни и червенички много ми е жал.Постоянно киха,гледам да капя по често физиологичен че да изкарва сополките.
За ортопед ние бяхме началото на месеца току що навършила 2 месеца,за по-рано нямаше и час.Прегледа я каза че всичко е наред и каза на преглед отново в 9ти месец,на мен ми се струва много късно.Мислех си да запазя час за 6ти месец при другия ортопед,то във Варна до колкото разбрах са само двама.Сега бяхме при Живков.Иначе ни даде инструкции след навършване на четвърти месец да я караме да се набира да стяга коремче,да заякнела и на 6тия вече да я слагаме седнала.Изглежда ми прекалено простичко,не знам мамите с повече опит ще кажат.

# 81
Кремчето е Фимозил. Преди това ползвахме Банивал, но не бяхме много редовни и нямаше много ефект. Има и кортикостероидни, с които резултатът сигурно ще е по-бърз, но ние не искахме такъв.
Ако го забравата принудително, трябва после много добре да се почиства. Имам приятелка, която го заселиха и след това започна да бере и пак по лекари. Внимавайте.

# 82
  • София
Благодаря за препоръката за възглавницата! Поръчах вече 🫶

# 83
И аз се радвам, че съм с момиченце, че не знам как щях да се оправя с чушлета 😃
Моята, ако и хвана двете ръчички и почва да се набира сама. Доста силна ми изглежда, но ми е и рано да я повдигам така.

# 84
Не е толкова сложно с момченцата 🙂
Звучи така, защото се обяснява на дълго и широко, а да се направи не е чак такава философия, каквато звучи от дългото и подробно описание. Ако може да се покаже нагледно, ще звучи така: "ето, виж, така, по-този начин, после изплакваш и утре пак и след няколко дни, седмици така, е готово."
Ето, колко кратко и лесно за възприемане, но нямам видео да го озвуча така 🤭

Последна редакция: пн, 26 авг 2024, 22:05 от КремонаЛиза

# 85
На каква възраст се прави първия преглед при ортопед?
Нашата педиатърка не ни е казала нищо все още, като уточнявам че сина ми е раждан на 11.07, но както съм писала и по-рано, следя вашата тема, тъй като сте много полезни 😊
И едно питане.. подариха ни такова кенгуру, хич не им разбирам, ще може ли по-запознатите да кажат дали е ок да нося бебето в нея
https://kidso.bg/ergonomichno-kenguru-myamaki-complete-13484.html

# 86
Приятелка ми каза “О, задължително ортопед до 30-я ден”, в Щерев, където ходихме казаха, че трябва да е някъде към 40-я ден. Ние бяхме като беше на месец и половина. Колежки на мъжа ми викат: “Какъв ортопед толкова рано, ходи се на 6-я месец”. А, са жени с не особено големи деца, живеещи в София 😃 Та всеки май си знае различно явно 😃 Според мен запиши час в близката седмица. Време ви е.

# 87
Баткото е на 4г. Днес 😀 черпя ви.
Преди 3-4 месеца ходихме при хирург и го забели под упойка. Той беше много пълно бебе и всичко му се скриваше в корема, когато опитвах да забеля. Оказа се, че е нямало да успеем сами, изглеждаше точно като моливче, остро. И спрях да опитвам, след хирурга не даваше да бутаме няколко дни и сега има още малко залепена кожичка, но ще се справи сам.
При бебето разликата е голяма, леко дръпвам кожичката и си има отворче. Не трябва да се дърпа рязко. Аз съм между двете теории, нито го оставям сам, нито ще правя насила нещата. Ако до 3-4 г няма напредък ще посетим хирурга, хем не помнят, хем не ги боли.

# 88
Йони, да ти е живо и здраво момчето!

за забелването- мъжът ви се занимаваше с къпането и забелването. не мога да помогна със съвети.

Днес бяхме на консултация - на 3м. и 4 дни е 6100/57см.  Сложиха 2 ваксини.
Коликите се върнаха с пълна сила, снощи заспа чак в 24ч. Приспивам я лесно, но се буди от газовете и присвиването.

# 89
Съгласна съм, Йони, че ни трябва да се прави на сила. Бавно и постепенно е най-добре!

Да ти и живо и здраво, момченцето! 🍀

Под каква упойка му забелиха пишлето?

Баткото е на 4г. Днес 😀 черпя ви.
Преди 3-4 месеца ходихме при хирург и го забели под упойка. Той беше много пълно бебе и всичко му се скриваше в корема, когато опитвах да забеля. Оказа се, че е нямало да успеем сами, изглеждаше точно като моливче, остро. И спрях да опитвам, след хирурга не даваше да бутаме няколко дни и сега има още малко залепена кожичка, но ще се справи сам.
При бебето разликата е голяма, леко дръпвам кожичката и си има отворче. Не трябва да се дърпа рязко. Аз съм между двете теории, нито го оставям сам, нито ще правя насила нещата. Ако до 3-4 г няма напредък ще посетим хирурга, хем не помнят, хем не ги боли.

Общи условия

Активация на акаунт