💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 2 💛

• 22 400
  • 778
  •   1
Отговори
# 90
Малката е ба 54 дни вече, а не съм в водила на ортопед ама педиатърката нищо не е казвала, изпуснах ли нещо..?
 Дами, вашите бебета завъртат ли се вече от гръб по корем? Или кога се очаква да се случи това?

# 91
Ох, аз с този ортопед... Моята педиатърка (която е за смяна) ми е дала без да ми каже направление за първия месец, а се разбрахме да отиде Гергана на преглед на втория. Както и да е, някои казват, че е по-добре рано, не знам. Моята бебка ще ходи в началото на септември, защото лекарят промени днес часа. Дано всичко да е наред.

Като цяло съм доволна от развитието й. Идния вторник сме на второ мнение при педиатър, да видим има или няма драми. Или само ме плашат.

Междувременно се боря с мои драми. Дами, имах руптура на жълто тяло. Някакъв фоликул не се е пръснал като хората, останал е на яйчника и прокървя в малък таз и в корема ми... А аз си мислех, че просто имам сериозен проблем със стомаха. Миналия понеделник отидох в Спешното на Софиямед, оттам ме пратиха веднага в АГО и ми направиха лапароскопия по спешност. Уцелих чудесни специалисти навсякъде. Явно още имам късмет!

Пожелавам ви да нямате подобни случки като моята, НО да не можете да се отървете от късмет HeartHug

П.С ММ гледа сам 3-4 дни бебето, та даже я развежда по институции. Гордея се с него Heart Eyes

# 92
  • София
По темата със забелването, синът ми (големия) го забели лекар на около месец, плака по -малко от ваксина да речем, но аз после четох ужасни неща  за това насилствено забелване и се зарекох, че ако имам второ момче, няма да пипам!
За щастие сега и педиатърката е на това мнение и не пипам, ще чакам да дойде момента в който сам ще го направи.
Малката е ба 54 дни вече, а не съм в водила на ортопед ама педиатърката нищо не е казвала, изпуснах ли нещо..?
 Дами, вашите бебета завъртат ли се вече от гръб по корем? Или кога се очаква да се случи това?
Нашата педиатърка каза,че ставичките са идеални и нямало нужда да ме праща, тя го обърна по корем и го огледа.Всеки път му тества и рефлексите и доста обстойно го гледа по време на консултацията.Мисля да се доверя.
Рано е да се завъртат още, ако го правят е зареди повишения мускулен тонус при бебетата.

# 93
Трикси, липсата ти се усети! Бързо възтановяване и повече такива работи да няма! 🍀 от здраве да не се отървеш, както се казва! 🌹

Ох, аз с този ортопед... Моята педиатърка (която е за смяна) ми е дала без да ми каже направление за първия месец, а се разбрахме да отиде Гергана на преглед на втория. Както и да е, някои казват, че е по-добре рано, не знам. Моята бебка ще ходи в началото на септември, защото лекарят промени днес часа. Дано всичко да е наред.

Като цяло съм доволна от развитието й. Идния вторник сме на второ мнение при педиатър, да видим има или няма драми. Или само ме плашат.

Междувременно се боря с мои драми. Дами, имах руптура на жълто тяло. Някакъв фоликул не се е пръснал като хората, останал е на яйчника и прокървя в малък таз и в корема ми... А аз си мислех, че просто имам сериозен проблем със стомаха. Миналия понеделник отидох в Спешното на Софиямед, оттам ме пратиха веднага в АГО и ми направиха лапароскопия по спешност. Уцелих чудесни специалисти навсякъде. Явно още имам късмет!

Пожелавам ви да нямате подобни случки като моята, НО да не можете да се отървете от късмет HeartHug

П.С ММ гледа сам 3-4 дни бебето, та даже я развежда по институции. Гордея се с него Heart Eyes

# 94
Трикси, ужасна история Sad хубавото е, че всичко е зад гърба ти. Hug

# 95
Днес при дръпването видях мъничко от главичката за 1ви път. Значи и без да знам досега съм свършила някаква работа

Трикси, много неприятно! Да не се отървеш от здраве оттука насетне 💐

# 96
Трикси, важното  е, че всичко е минало добре ❤

Нашата педиатърка каза,че ставичките са идеални и нямало нужда да ме праща, тя го обърна по корем и го огледа.Всеки път му тества и рефлексите и доста обстойно го гледа по време на консултацията.Мисля да се доверя.
Рано е да се завъртат още, ако го правят е зареди повишения мускулен тонус при бебетата.

Не мисля, че преглед от педиатър е достатъчен. При нас гледа ябълките на ехограф. Не знам само при евентуален проблем дали може да се реагира. Най-вероятно щом препоръчват преглед до първите два месеца.

Последна редакция: вт, 27 авг 2024, 01:15 от VaniaK

# 97
[/quote]

Ами да завърта си се. Вчера два пъти и днес също. Леко съм шокирана.

Ще попитам педиатърката ни кога е време за ортопед, тя ми беше казала на 6м, но тук доста хора са ходили по-рано. Аз ѝ записах час за Фурлакис за януари.

# 98
На 6 месеца също се ходи. Първи преглед на 1-2 месеца не изключва този на 6 месеца (като започне да сяда). Също така знам, че е хубаво да се отиде пак на ортопед като проходи, но имаме време до тогава да го изкоментираме.

# 99
ортопед момичета, за който е раждал в Токуда, да знаете че бебето е минало преглед ортопед и му е правен ехограф стави, контрол за дисплазия и тн ( можете да видите и в епикризата). Според мен такъв преглед сигурно и други болници са го правили, проверете си. Та ако имате такова нещо ортопед преди 5/6 месец не ви е нужен защото няма много повече какво да види. Иначе да и аз помня трябва си и преглед като проходи детето.
trixie милата, по ела вам бързо възстановяване! Предполагам е била страшна болка!!!😓😓😓на теб беше ли ти се върнала менструацията? И голямо браво на мъжа ти!!! Малко биха се оправили с толкова малко бебе ( ако не са майки😂😂😂😜😇!!!!

Проходилки и да пусна едно питане аз🤘🏻! Ползвате ли( примерно и с първото дете), мислите ли да ползвате?

bubble забелванемоята ситуация е като при теб!!! Първият го забелиха насилствено много рано и малко наистина е плакал и мина с малко кръв. Но след това четох неща и дега хич не ми се ще да го забелят така вторият и вървим с плавното забелване при къпане.. та ще видим. Иначе ми хареса някой писа ще са правили на детето като малко по голямо с упойка!!коя майка беше???? Може ли да каже къде е правено това, че май тук в София не е практика да дават упойка…

# 100
Проходилки не се препоръчват. Ако съвсем изнемогвам и няма как да свърша нещо набързо, бих я оставила за 5 минути в проходилка, иначе не.

Снощи излезнах на вечеря с приятелки и за първи път я оставих сама с баща й. Еми яла е, заспала е и никакви ядове. При мен едно мрънкане, едно чудо. Ще излизам по-често 😃

# 101
Александрова, да, върна се няколко дни след лохиите. Аз не кърмя. А след операцията ме "навести" втори цикъл.
Ужасни болки бяха, но все пак търпими. Твърде много понасяме ние, жените. Радвам се, че отидох в Спешното!

П.С. То аз и без упойка раждах, може и да не съм обективна Joy

Последна редакция: вт, 27 авг 2024, 13:59 от TrixieJinx

# 102
Момичета малката е родена на 13.06 от нощес е с температура,не е прегрята ,пускахме изследвания,всичко е наред ,възможно ли е да е от започващ процес по слизането на зъбките , много ми е притеснено,а уж ми е второ ,но с първото нямах проблем....

# 103
Момичета малката е родена на 13.06 от нощес е с температура,не е прегрята ,пускахме изследвания,всичко е наред ,възможно ли е да е от започващ процес по слизането на зъбките , много ми е притеснено,а уж ми е второ ,но с първото нямах проблем....

Колко е температурата? Съмнявам се да е от зъби. Вирус е най-вероятно.

# 104
Проходилки не ползват майките на спокойните деца около мен.. И проходилка и бънджи ползвахме с баткото, това ми беше голямо спасение. Бънджито ми е от типа, които се закачат на касата на вратата и от 5 месечен стоеше вътре без да стъпва, ползвахме го като люлка. За моето дете беше голямо щастие да е изправено вертикално и да е самостоятелно.

Общи условия

Активация на акаунт