Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 13

• 45 105
  • 770
  •   1
Отговори
# 675
  • Mediterraneo
Да, да, така ще действам. Сега си прегледах пак календара за последната година, ми това ми е трето такова прескачане/ забавяне.

Обърках реда на снимките, ама е ясно, де.

# 676
  • София
То щото тези в чужбина по-малко боледуват. Дайте си сметка, че в БГ си позволяваме доста повече.

# 677
  • София
Аз не вдявам защо ви е да изследвате хормони на тази възраст, освен ако не искате ХЗТ. Това което се случва е нормално за възрастта. Думи на моя гинеколог. Доверявам ми се. Не съм изследвала хормони. Просто правя регулярно прегледи.

# 678
  • Пловдив
Всъщност действително е така и е нормално за възрастта. Като изследване хормони какво точно ще ви покажат? Занижен прогестерон вероятно, е и? Пак ще ви каже доктора "Еми нормално е "

# 679
  • Mediterraneo
И аз не съм изследвала нищо досега. Както стана ясно, тук едва ли ще постигна някакви изследвания, а да плащам в момента точно не мога. Налага се да свиквам с промените просто...

# 680
Информативно излседваме хормони. Аз поне. Веднъж изследвах. Повече не съм. Няма смисъл.

# 681
  • Бургас/Пз
Информативно излседваме хормони. Аз поне. Веднъж изследвах. Повече не съм. Няма смисъл.
+1
Аз също информативно ще ги изследвам. Искам да съм сигурна, че именно промяната в хормоните са причина за неразположенията, които имам и няма някаква по-сериозна причина. Говоря не само за половите хормони, а също и тези на щитовидната жлеза. Преди 6 месеца ми бяха в норма, но тогава нямах такива симптоми като в момента. Тъпото е, че изкарах и ковид преди нова година и сега всички ми обясняват, че изпотяването и вдигането на кръвното, което ме мъчи последните месеци е постковид резултат. Е, няма как да съм сигурна в това, докато не видя дали с хормоните всичко е наред. Тогава поне ще знам какво е. На мен лично ми е важно да съм в течение какво се случва с тялото ми, а не да си мисля, че просто това е в реда на нещата.

# 682
Ани, полови направи да видиш на къде си, колкото и да е ясно на къде сме. Щитовидните изследвам всяка година с профилактичните. Те не са излишни никога. При мен Т3 е ниско, но ТСХ в норма и от там хормон няма как да ми изпишат. Считат ме за ок. Та дерзая. Ни жега понасям, ни студ. В жегата ще се задуша аз. Не толкова потене. Днес цял ден с прахосмукачката кардио. И пак въздуха ми свършва сякаш. Като бягам съм ок. Но в някои ситуации не знам какво става. Явно е щитовидната. На дробове правих снимка януари, всичко беше наред.

# 683
  • Бургас
Вики, да нямаш някаква алепгия? При мен откакто имам забелязвам проблем с носоглътка, задъхване.Дишам нормално, но ако говоря и вървя/бързам/ качвам стълби усещам разлика.Не ми е както преди носоглътката и усещам едно задъхване и аз, не винаги.

# 684
Ами уж нямам, но как да разбера дали имам. По принцип нито хранителна, нито сенна, но с възрастта то едно наред няма, че няма да се учудя и алергия да съм придобила.

# 685
  • София
+1
Аз също информативно ще ги изследвам. Искам да съм сигурна, че именно промяната в хормоните са причина за неразположенията, които имам и няма някаква по-сериозна причина. Говоря не само за половите хормони, а също и тези на щитовидната жлеза. Преди 6 месеца ми бяха в норма, но тогава нямах такива симптоми като в момента. Тъпото е, че изкарах и ковид преди нова година и сега всички ми обясняват, че изпотяването и вдигането на кръвното, което ме мъчи последните месеци е постковид резултат. Е, няма как да съм сигурна в това, докато не видя дали с хормоните всичко е наред. Тогава поне ще знам какво е. На мен лично ми е важно да съм в течение какво се случва с тялото ми, а не да си мисля, че просто това е в реда на нещата.

Почти сигурно е, че е от ковида. Хормоните не се променят толкова бързо. На щитовидната и да са се променили, пак може да е от ковида.

# 686
  • Бургас
Ами уж нямам, но как да разбера дали имам. По принцип нито хранителна, нито сенна, но с възрастта то едно наред няма, че няма да се учудя и алергия да съм придобила.

При мен има секрет от носа, най-вече сутрин, но и през деня от миризми, ако ми стане студено също кихам.Във влажни дни.Обонянието ми се притъпи.Чувствам си носа не сух ако мога така да се изразя.

# 687
Галчудо, прилича ми на вазомоторен ринит, и аз имам.

# 688
  • София
Аз също имам подобно нещо. Получих го след второто раждане, преди 17 години.

# 689
  • Бургас
И аз не знам какво е, но се активира зимния сезон, а лятото намаля.Кихам от  миризми, свързано е и с цикъла/хормоните/, със студа, влагата.Повлиява се от противоалергично.Един два - пъти на сезон се случва при резки застудявания да се събудя с подути очи, неспирен секрет и  кихане.Иначе обичайно е само сутрин и ако кихна от нещо.

Общи условия

Активация на акаунт