Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 13

• 46 073
  • 770
  •   1
Отговори
# 300
Аз вит. Е вземам точно така от години. 3 месеца по едно на ден ( горепосочените дози), после месец почивам и пак на ново.

# 301
  • В градината...
Ходих на преглед. Имам атрофия на лигавицата. Такава излезе и на цитонамазката.

# 302
А какви ти бяха оплакванията, и какво трябва да се направи?

# 303
  • В градината...
Ами нямам оплаквания. Питаха ме за сухота. Не съм забелязала. Не че има кога да забележа.
Атрофия се получава при менопауза. Четох, че по време на кърмене също. Свързана е със сухота и изпускане. Аз от къремене и айде на мено.

# 304
Атрофия на лигавицата = вагинална сухота.👇

https://yavorkornovski.bg/estetichna-ginekologiya/lechenie-s-fot … ofiya-i-atrofi-2/

# 305
  • Варна
Здравейте, нова съм в темата. На 43, преди няма 3 години родих малкия ми син и честно казано не съм очаквала да се озова скоро в тази тема. Но напоследък имам подозрения, че наследството ме настига и ме гони ранна менопауза. Събуждам се нощем в малките часове, горещо ми е, лошо ми е, сърцето ме свива. Първо мислех, че правя нервни кризи (имам много поводи). Обаче цикълът ми се скъси с 4-5 дни. Това обичайно ли е? Чакам да минат празниците и да ида на контролен преглед, и без това ми е време за цитонамазка, но все пак се вълнувам. Четох назад, че обсъждате вечерната иглика. Пила съм я за тежък ПМС. Сега дали ще помогне?

# 306
  • тук-там
На мен цикълът ми се скъси преди 7 години, а още не съм в менопауза. Предполагам, че сте в началото. Пременото си е дълъг период.

# 307
  • Варна
Добре, признавам, че съм лаик, но кое събитие точно определя началото на менопаузата?

# 308
Навършването на 40-те години, след това всичко се променя- това са думите на лекар

# 309
Здравейте дами. Аз да споделя, да се
успокоя малко, че празници идват.Март ми дойде цикъла двапъти през 10 дни. Този месец вече закъснява 12 дни. Едномременно с това ми откриха проблем на щитовидната жлеза и започнах хормон. И сега стоя и се чудя, чудя се и си седя /часове за гинеколог чак след празниците/ от хормона ли е, дали не е менопауза. Тази още една седмица чакане дали няма да е проблем?

# 310
  • тук-там
Навършването на 40-те години, след това всичко се променя- това са думите на лекар
При мен започна скъсяване на Ц именно на 40.

# 311
  • София
Много е обобщено, че 40г. всичко се променяло. Аз до 47г не съм имала и минимални признаци на предменопауза, чак тогава започнах да се потя нощем и да правя кисти в гърдите, а в цикъла нямам никаква промяна и до днес на 48 г., така че споко, доколкото ви е възможно, стресът избива на подобни симптоми според мен.

# 312
  • тук и там
Скъсяване на цикъла.След това и зацапване на 19-ден от цикъла(заради нисък прогестерон предполагам), по-оскъдн цикъл,но и зацапване след него. После започна да ми пропуска от време нс време, и се скъси като продължителност-2 дни само кървене,после още няколко дни зацапване. При мен в такава последователност  горе-долу се сличиха нещата.При мен също от 41гд  някъде започнаха.Сега съм на 46,още не съм в менопауза но малко по малко си вървят натам нещата.Към 50 очаквам да съм вече в менопауза..
Иначе горещи вълни и подобни нямам още,но и това предстои ..Не се случват веднага нещата. Една -две години скъсяване,една-две зацапване,една-две прескачане от време на време и т.н..

Последна редакция: вт, 27 апр 2021, 23:01 от Kaisia

# 313
На мен пък ми прави впечатление че поколението които са грубо 5 години по-възрастни от нас (40-45г), са с по-късна пременопауза и менопауза. Имам приятелки на по 50-55 години, в момента тепърва почват фазата в която съм аз в момента (на 46). А при мен промените настъпиха когато бях на 44. Не знам има ли някаква закономерност.

# 314
  • Далечният изток
Същото мисля, vici75. Вчера ми се оплаква позната на 50 години със същите промени като мен на 45. Някак не ми е много справедливо...

Общи условия

Активация на акаунт