МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 16

• 61 063
  • 771
  •   1
Отговори
# 435
Bubblezz, и аз мисля, че е достоверна, но ако ще кандидатствате за инвитро, трябва да е от специализирана клиника (репродуктивна). Нашата първа беше в Малинов, редовно има ваучери за разширена, която е 55 лв. Ако искате, пишете на ЛС да Ви обясня.

# 436
Да и ние правихме там, а два месеца преди това в клиниката на Вранимиров. ( почти еднакви ).

# 437
Здравейте, в болница Вита нали също може да се направи? В нея до колкото знам също има репродуктивна клиника и ще бъде ок за кандидатстване за фонд?

# 438
На страницата на ЦАР пише кои клиники са удобрени от тях, ако искате проверете списъка.
Здравейте, в болница Вита нали също може да се направи? В нея до колкото знам също има репродуктивна клиника и ще бъде ок за кандидатстване за фонд?

# 439
Привет, момичета!
Моля, ако е удобно, насочете ме към актуална тема за специалисти инвитро и инсеминация.
Все пак да ви споделя, поне малко да ми олекне 😀
Скоро тръгнахме по този път и не че се отчайвам, но нервите ми започват да кипват сериозно. Не знам на кой специалист да се доверим, имам усещането, че сме клиенти, а не пациенти. Кой специалист би ни помогнал наистина да преминем през всички изследвания и процедури, стъпка по стъпка и да изготви план по-който да действаме, без да ни увърта и бави колкото да направим по няколко пъти изследванията, които важат само 3 месеца?
В Щерев и Доверие(за момента не искам да споменавам специалистите) ни пращат директно на инвитро, без да поискат втора спермограма, след като тази която виждат е първата в живота на ММ и на около 6 месеца.
Никой не посъветва какви добавки, витамини, билки да пием, за да подобрим качеството. Директно искат да пускат документи. Никой не седна да ми обясни какво ме очаква, какви са стъпките, какво следва, има ли няма ли рискове,... няма човешко отношение. Поне аз не слупих на такова ☹️
Добре че сте вие тук ❤️ за да се образоваме малко и получихме все пак някаква подкрепа, разбиране и дадем надежда ❤️
Намерихме кой да направи опитза инсе, бях очарована в началото, но сега същата работа. Със тази Стара спермограма, без да поиска нова, без да вземе предвид повишения ми пролактин, от вчера за четвъртък назначава процедурата. Имам 2 дни да направя всички изследвания, а при нея съм от 2 месеца.. Предната седмица, сряда, цветната снимка показа че едничката ми тръба работи 🥰 от тогава до вчера имаше време мисля д ами каже какво изследвания иска, за да мина по касата каквото мога, парите не ги копая... а и за да имам време все пак, не в последния момент да се шашкаме.. Разплака ме, така грубо се държа, като й казах че очаквах да ми проследи овулацоята два.. Три месеца, да е сигурна какво се случва и кога.. Така си мисля че трябва да се случва поне... Да съ. Излезнало и да се разбера с ММ какво искаме... Ама ние много добре знаем какво искаме... Нямаме излишни пари и време за грешки
Проклатина повишен май пречи на задържане на плода? Предполагам има как да се коригира или поне още едно изследване да се потвърди?
Защо не ни изписа нещо да подобрим максимално качеството на ММ за да е максимално успешен опита?
Много ми е тъжничко, че ни третират така пренебрежително.. Поне тези с които аз се срещнах.. ☹️
Успех на всички ви, бъдещи мами! ❤️

# 440
Има теми предстои ми инсеминация и инвитро/икси. Какви други изследвания си правила. Аз не бих ходила вече при тези лекари. Също така не бих правила дори и естествени опити, камо ли Инсе, в същия месец, в който ми е правена ЦС. Не знам за задържането, но като за начало пролактина пречи на Ову. Може проблемите ви да не са чак толкова големи, че да се налага инвитро. Наистина е добре като за начало да се проследи Ову, особено с завишени ти хормон. Поне аз така бих постъпила. Пиши и в другите теми, има момичета с повече опит, които също ще ти дадат адекватни съвети.

# 441
Всъщност само fsh amh lh prolactin и какво още беше.. Amh 1.5 ☹️ и пролактин "гранично завишен" всичко друго в норма.. Това беше при най-първото ми посещение, където директно ни пратиха инвитро, направих изследванията, но нещо вътре в мен ми каза, че не може да няма и друга опция.. И започнах да търся някой, който да ми вдъхне доверие и да има нормално отношение.
Някои момичета казват, че точно в същия месец, след ЦС са успели да забременеят, дори спонтанно. На мен ми казаха само 2 дни след ЦС без контакти..
Какви са твоите притеснения за същия месец 🤔

# 442
Пролактин може да се повиши от много външни фактори, особено от стрес. Съветвам те да повториш изследването след 2-3 седмици,когато се почувстваш по-малко стресирана. Аз като го изследвах първия път по назначение от лекарката ми стойността беше 5 пъти над нормата, изчаках и го повторих и си излезе в норма. Изследвай си и TSH, ако е висок или пролактина пак не е в норма трябва да направиш консултация с ендокринолог. Спазвай препоръките за изследване, като отидеш поне 15 мин седиш в покой и тогава влизаш, мисля че е хубаво и да не си в цикъл. Запушването на едната ти тръба ще затрудни естественото забременяване, а вероятно и инсеминацията, която е доста подобна. От колко време правите опити? Хубаво ще е да качиш спермограмата, за да я коментират повече хора.Като цяло препоръчително е да се пусне 2ра след минимум 1 месец разлика и то в друга клиника,ако резултата се повтори ще ви трябва консултация с андролог и репродуктивен специалист.
Всъщност само fsh amh lh prolactin и какво още беше.. Amh 1.5 ☹️ и пролактин "гранично завишен" всичко друго в норма.. Това беше при най-първото ми посещение, където директно ни пратиха инвитро, направих изследванията, но нещо вътре в мен ми каза, че не може да няма и друга опция.. И започнах да търся някой, който да ми вдъхне доверие и да има нормално отношение.
Някои момичета казват, че точно в същия месец, след ЦС са успели да забременеят, дори спонтанно. На мен ми казаха само 2 дни след ЦС без контакти..
Какви са твоите притеснения за същия месец 🤔

# 443
Едната ми тръба е Отстранена, извънматочна ☹️ преди мноого години, 12-13.. Инсеминция може казаха, уж... Надявам се да е било от стрес, починах си 10ина минути преди да ми вземат кръв, но имаше доста хора на опашката, та реших да помоля да мина пред тях, така и така бях 20 мин преди тях там.. Но ми се развикаха да си чакам реда и определено се поизнервих.. И аз си мисля че вероятно е това и да, пак ще направя изследване, но чакам да срещна Човека, който да ме напътства, не на своя глава д а правя по 5 пъти едни и същи изследвания

# 444
Не искам да те разочаровам, но трудно ще намериш на 100% такъв човек, в групите почти всички момичета се оплакват че си самоназначават изследвания.

# 445
Според мен трябва да намериш лекар, който ти допада и му имаш довери. За всеки ще чуеш добри и лоши отзиви.
Аз лично не съм си назначавала никакви изследвания сама, всичко си ми назначи лекаря. Ако сте от София още по-лесно, има много репродуктивни клиники и можеш да направиш още една, две консултации с някого. Порови се тук в бг мама и виж мненията за тези клиники. Успех! 🍀🍀🍀

# 446
Момичета, ММ си направи изследвания.
За съжаление чак по-другата седмица ще може да го види специалист резултата. Някоя от вас ще даде ли рамо в интерпретацията?
Благодаря предварително 🤗

# 447
Здравейте, отново. Днес получихме СГ и направихме коментар с Кацаров, 9 месеца след операцията на варикоцеле нещата са много по-добре. СГ е направена в  СБАЛАГРМ София, морфологията е по Крюгер, но към стойността препоръчана от СЗО, т.е. 14%, а не 4 като минимум (9% са нормалните при нас). Тератоспермалният индекс е 1.45 при норма всичко по-малко или равно на 1.6. Нима вече 14% се смята за нормата?

# 448
Като гледам резултата е в норма, не мисля че има от какво да се притеснявате.
За съжаление чак по-другата седмица ще може да го види специалист резултата. Някоя от вас ще даде ли рамо в интерпретацията?

# 449
Като гледам резултата е в норма, не мисля че има от какво да се притеснявате.

значи остава операция 😞 Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт