МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 16

• 61 041
  • 771
  •   1
Отговори
# 465
Благодаря ви, може ли тогава да ми дадете съвет ..
И двамата посещаваме Щерев, мъж ми ходи при Бъчваров ,отхриха му лоша морфология и прави лечение от 3месеца,имаше леко подобрение на спермограмата и сега му изписаха отново лечение от три месеца, на мен ми пуснаха основните изследвания , но изобщо не ме следят за овулация, фоликули, лигавица нищо,а смятайки до сега сме дали около 2000лв.
Та въпроса ми е аз ли съм с погрешни очаквания,искайки по-бързо да станат нещатата (поне да знаем къде е проблема и да ни се обясни по-подробно)или.... и особено ме притеснява , че губим време за подобряване на спермограма, която даже не се и знае от какво се е влошила ☹
Чудех се дали да се насочим към Надежда...

# 466
То ако сама морфологията е проблема ок, ама другите показатели как са? С каква диагноза е според резултата? Овулациите и лигавиците са по-натам. Хормоните да са ви в норма е важно, правиха ли ви цветна снимка на тръбите?Имате ли някаква бременност, дори и несполучлива?
Благодаря ви, може ли тогава да ми дадете съвет ..
И двамата посещаваме Щерев, мъж ми ходи при Бъчваров ,отхриха му лоша морфология и прави лечение от 3месеца,имаше леко подобрение на спермограмата и сега му изписаха отново лечение от три месеца, на мен ми пуснаха основните изследвания , но изобщо не ме следят за овулация, фоликули, лигавица нищо,а смятайки до сега сме дали около 2000лв.
Та въпроса ми е аз ли съм с погрешни очаквания,искайки по-бързо да станат нещатата (поне да знаем къде е проблема и да ни се обясни по-подробно)или.... и особено ме притеснява , че губим време за подобряване на спермограма, която даже не се и знае от какво се е влошила ☹
Чудех се дали да се насочим към Надежда...

# 467
Ние се махнахме от Щерев, защото не обръщаха никакво внимание на мъжа ми и правехме напразно процедура след процедура. След като ме зарибиха (ако мога да се изразя така), просто спряха да търсят причина.

# 468
Стефи, колко е морфологията и само тя ли е отклонението?
Кацаров не е панацея, но ще го препоръчам, ако не сте го посетили все още и за първи път го препоръчам от личен опит, а не само от четене във форуми. Едното смотано варикоцеле може да е цялата причина. Ако ли не, да се търси хормонална.

# 469
Аз ще се повторя, но знам колко безнадежни изглеждат нещата понякога. Мъжът ми пи купища добавки, ходи при някакви лекари, ходи на иглотерапия, оперираха го и нямаше почти никаква разлика (не отхвърлям нито добавките, нито лекарите, нито иглотерапия та, нито операцията).
Накрая се оказа, че през цялото време сме взимали материал при грешен период за въздържание и когато въздържанието е 24 часа, показателите са 10 пъти над това, което са при три дни въздържание. С ръка на сърцето твърдя, че това е единствената причина да съм бременна, а да не продължаваме с поредното обречено инвитро.
Също така много силно ви съветвам да замразявате материал. Първо - може пък да е по-добър от този в деня на пункцията, второ - имате резервен вариант в случай, че мъжът ви се разболее или вдигне температура, трето - ембриологът знае с какво разполага.
Пожелавам успех на всички, бъдете силни.

# 470
Това е последната спермограма

Предпоследната беше и с олигоспермия.
Не искам да се съмнявам в докторите , но на моменти се чувствам като в безисходица , защото даже не ни се обяснява и какво можем да направим..
до сега нямаме бременност, правим опити три години...
на мен ми пуснаха хормони,бяха Ок и до там ...
Иначе се чудех дали да посетим и друг доктор,за второ мнение ...

# 471
Stefy, на фона на тази на моя мъж вашата ми се струва доста добра, имате добър процент подвижни, морфологията на повечето двойки в групата е ниска, има и с по 1-2%. При нас добавки не помогнаха, мм пие витамини и билки сега, но не чакаме да правят чудо, нещо като поддържащи съм му ги взела. Доколкото разбирам не сте правили още процедури, кандидатствахте ли по фонда или ще се самофинансирате? Мога да ви посъветвам да направите ДНК фрагментация на мъжа ви, а вие си направете цветна снимка да се види проходими ли са тръбите. Може да искате 2ро мнение в Надежда, имайте предвид че много трудно някой ще ви обърне специално внимание, трябва да сте настъпчиви и да питате,  на някои доктори им се вадят думите с ченгел. В Надежда ви препоръчвам д-р Чапанова и тя бърза, ноо може да я питаш и ти обяснява. Тя ни назначи и допълнителни изследвания,за да се покрият всички възможности, а не да си правим опити на сляпо. В момента съм на стимулация при нея, ще видим как ще се развият нещата, но имам добро впечатление. За Щерев не знам, но в Надежда недостатъка е че се чака за часовете, мен лично това ме изнервя леко.Ако имаш повече въпроси може да ми пишеш и на лично. 🙂

# 472
Здравейте, как ви се струват тези резултати? Дали има вероятност за спонтанно забременяване? Доктора каза че е перфектен за инвитро, но се чудя дали има шанс да забременея по нормален начин?

# 473
Подвижността е добра, но броя на сперматозоидите е доста нисък. Щеше да е хубаво да се види морфологията как е.
Здравейте, как ви се струват тези резултати? Дали има вероятност за спонтанно забременяване? Доктора каза че е перфектен за инвитро, но се чудя дали има шанс да забременея по нормален начин?

# 474
Не знам дали въпросът ми е за тук или за друга тема. Но да попитам с тази спермограма ( след това и с още една в др клиника след 30 дни) може ли да се кандидатва за фонд според вас? На мен ми се струва леко гранична…?

# 475
Следващата я направете разширена и с морфология по Крюгер и трябва да са в репродуктивни клиники, а не в обикновени лаборатории. За да кандидатствате по фонда ви трябват поне 2 показателя извън норма.
Не знам дали въпросът ми е за тук или за друга тема. Но да попитам с тази спермограма ( след това и с още една в др клиника след 30 дни) може ли да се кандидатва за фонд според вас? На мен ми се струва леко гранична…?

# 476
  • София
а защо изобщо ви е фонд като с такава спермограма се забременява и натурално?

# 477

jinchen Правена е в репродуктивната клиника на токуда

От година и половина опитвамв без успех. С тази спермограма отказаха да пробваме дори и за инсеминация.

# 478
За инсеминация морфологията трябва да е в норма. Поне 10-14% мисля, поне Кацаров така беше казал на ММ.

jinchen Правена е в репродуктивната клиника на токуда

От година и половина опитвамв без успех. С тази спермограма отказаха да пробваме дори и за инсеминация.

# 479
Lina Ivanova , ако втората е с подобни резултати - да. Както ти е писала jinchen, тряббва да е в репродуктивна клиника , по Крюгер , след месец правена и поне 2 показателя да са понижени, примерно както е на тази морфология и обем.

Общи условия

Активация на акаунт