МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 16

• 61 042
  • 771
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте,

Знаете ли дали процентът нормални сперматозоиди по Крюгер е от живите(подвижните) или от всички общо?

Имаме вече 10 спермограми. 1 % подвижни и 1 % по Крюгер. Ембриоложката ми каза, че с това количество, няма да могат да приложат никакъв подбор на сперматозоиди, тоест Имси, Макс или Чип. Това означава ли, че ще вземат просто всички живи, които открият, независимо от морфологията? Мисля, че точно това означава. Доколкото знам Икси се прави с вземане на сперматозоиди с микроскоп с увеличаване 200. Без изброените методи за подбор с увеличение 6000, значи просто ще вземат подвижни сперматозоиди, без да търсят тези с нормална морфология? Ембриоложката каза, че с 3 млн в мл и споменатите проценти, накрая ще останат единични бройки сперматозоиди (спомена, че например ако има 20 яйцеклетки, може и да не стигнат за всички) . Значи всичко е на късмет така и не се гледа морфология?

# 496
Мъжът ми също е с такава подвижност при въздържание един ден и приложиха ИМСИ и МАКС в Токуда. Даже в денят на пункцията беше 0.8. Вижте с различно въздържание дали няма да се подобри и замразете мъжки материал за да не замразявате яйцеклетки.
В коя клиника сте?

# 497
Здравейте!

Може ли мнение за тези резултати.
Пуснал съм и микробиологично изследване за бактери, но още не е готово

# 498
Здравейте!

Може ли мнение за тези резултати.
Пуснал съм и микробиологично изследване за бактери, но още не е готово
Тази СГ в репродуктивна клиника ли е правена и микробиологията чрез PCR  ли е ?

# 499
Не е в репродуктивна клиника.В лаборатория , Унидиамед Благоевград .

# 500
Не е в репродуктивна клиника.В лаборатория , Унидиамед Благоевград .
За мен са пари хвърлени на вятъра. СГ се прави в репродуктивна клиника, а обикновена МБ не винаги хваща бактериите.

# 501
Ще видим какво ще каже доктора след микробиологията, ще направя и в клиника .
В случая какво показват резултатите?

# 502
Scof, левкоцитите според мен са повечко, въпреки че няма дадени референтни стойности, евентуално инфекция, но може да има други причини за повишаването им. Останалото изглежда ок, от морфологията може да се желае още, ако е равносилна на тази на Крюгер.
P.S. не съм сигурна и за подвижността, в този случай прогресивно подвижните...но, да, в случая, когато направите в репродуктивна клиника изследването, ще стане ясно.

# 503
Здравейте момичета, предварително се извинявам за глупавия въпрос. Спермограмата когато е  с ДНК фрагментация допълва ли се към тази по Крьогер или двете се правят по отделно? Когато е с ДНК имали инфо също и за морфологията ?

# 504
В болница Надежда когато правим спермограма за ДНК фрагментации има и разширена информация за останалите показатели - морфология , подвижност и т.н. Не знам дали и в другите клиники е така.

# 505
Здравейте ,момичета. С мъжа  ми правим опити за бебче от февруари, тъй като нещата не се получават отидох на лекар и тя назначи някои по общи изследвания .Така стигнахме до тези резултати.
Спермограма:
  -обем мл-2,8
  -обща концентрация на сперматозоиди-18.24
  -нормокинеъични сперматозоиди А+В-
 20.87%
  -А - с бързи линеарни постъпателни движения- 8.7%
  -В - с бавни линеарни постъпателни движения- 12,7%
  -хипокинетични сперматозоиди-11,3%
  -акинетични сперматозоиди- 67.83%
  -концентрация на нормокинетични сперматозоиди на 1мл- 3.81
  -общ брой нормокинетични сперматозоиди в обема 10.66
 Заключение:oligoasthenozoospermia.Изследването е от клиника Щерев.
Изобщо не съм очаквала при него да има проблем все си мислих ,че ако има нещо ще съм аз. Какво мислите за показанията от спермограмата 😔.Той не пуши ,не пие спортува .... Какво да правим сега.Ако може да споделите мнение и опит ,както и впечатления от добър андролог. Благодаря ви!

# 506
След 1 месец повторете спермограмата в друга репродуктивна клиника и този път нека е разширена с морфология на Крюгер. Вече след нейния резултат може да търсите насоки за консултации със специалисти, защото дори сега да отидете те само с 1 спермограма няма да искат да правят заключение и ще ви кажат това, което аз ви казвам. УСПЕХ!
Здравейте ,момичета. С мъжа  ми правим опити за бебче от февруари, тъй като нещата не се получават отидох на лекар и тя назначи някои по общи изследвания .Така стигнахме до тези резултати.
Спермограма:
  -обем мл-2,8
  -обща концентрация на сперматозоиди-18.24
  -нормокинеъични сперматозоиди А+В-
 20.87%
  -А - с бързи линеарни постъпателни движения- 8.7%
  -В - с бавни линеарни постъпателни движения- 12,7%
  -хипокинетични сперматозоиди-11,3%
  -акинетични сперматозоиди- 67.83%
  -концентрация на нормокинетични сперматозоиди на 1мл- 3.81
  -общ брой нормокинетични сперматозоиди в обема 10.66
 Заключение:oligoasthenozoospermia.Изследването е от клиника Щерев.
Изобщо не съм очаквала при него да има проблем все си мислих ,че ако има нещо ще съм аз. Какво мислите за показанията от спермограмата 😔.Той не пуши ,не пие спортува .... Какво да правим сега.Ако може да споделите мнение и опит ,както и впечатления от добър андролог. Благодаря ви!

# 507
Shavi,ние правихме ДНК фрагментация + СГ разширена с Крюгер в клиника София, таксуваха ни ги отделно, затова предполагам, че ако беше само ДНК, нямаше да има морфология? Това е само предположение, звънете в клиниката, която сте избрали и питайте за най-сигурно.
Iva, посетете андролог, примерно нас Кацаров не ни върна, отидохме с една направена СГ, същото заключение като при вас + хиповолемия. Моят мъж си беше с варикоцеле толкова видимо, че и доплер не беше нужен. Ако няма варикоцеле, може да се търсят хормонални нарушения. Факт е, че от една СГ може да не се правят генерални заключения, защото може да е временно влошаване.

# 508
Scof, левкоцитите според мен са повечко, въпреки че няма дадени референтни стойности, евентуално инфекция, но може да има други причини за повишаването им. Останалото изглежда ок, от морфологията може да се желае още, ако е равносилна на тази на Крюгер.
P.S. не съм сигурна и за подвижността, в този случай прогресивно подвижните...но, да, в случая, когато направите в репродуктивна клиника изследването, ще стане ясно.

Може ли да се вярва на тези резултати,  хем има завишаване , хем не са открити левкоцити ? 🤔

# 509
Вече ти написах, че лично аз на тези резултати не бих вярвала - нито на СГ, нито на МБ.

Общи условия

Активация на акаунт