Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 77

• 41 125
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
Здравей, Vseznaika,  от написаното съдя, че сте с МФ. Как направиха оплождането - използвахте ли някакъв метод?
При МФ доста ембриончета спират развитие и не стигат до 5 ден.
Нядявам се тази оплодена яйцеклетка да е вашето ембрионче да доведе до щастлив финал.

За МФ мъжът ти пие ли добавки, витамини за подобряване на качеството.

# 301
Обадих се на лекарката си и тя ми предложи да започна Дуфастон за седем дни или да изчакам.
Не ми се пият повече химии, ще чакам. Преди време едно момиче беше писало, че след блокажа и дошъл цикъла към 40 тия ден. При мен днес 38 ден. А отгоре на всичко май имам Ковид. От днес съм с леки симптоми. 😣🙈😭
Обади се на леката си и си запиши час. Аз така направих

# 302
При всяка следваща стимулация докторката ми намаляваше дозите драстично, дори с различни лекарства, но всеки път става хиперстимулация. Отговорът е ПКЯ. Нямам никакви други здравословни проблеми. На 30год съм.
Ние сме с МФ, при всичките три опита има ИКСИ, като втория път приложиха Chipbaby и калциева активация и нямаше нито една оплодена яйцеклетка, съответно опитът от фонда отпадна...
Лекуваме се и двамата една година с витамини, добавки и диети, като се набляга на мъжа ми. Имаме подобрение с неговата спермограма по думите и на докторите, и на ембриолозите. Направени са ни имунологични тестове и там няма проблеми.
Този трети път приложиха единствено калциева активация, като вчера ми беше пункцията и днес има една оплодена яйцеклетка, която е станала ембрион. Казаха да изчакаме до утре да се види дали някоя от другите 11 ще се оплоди. Та въпросът ми беше дали при някоя от вас има оплождане на по късен етап.
Много благодаря за съветите

# 303
Стискам ти палци да се оплоди още някоя Я. Много е жалко иначе при толкова много яйцеклетки. При мен също се оплождат малко, но от мен вадят 6 пътвият и 7 втория път, като всеки път се оплождат по 3, но със класическо ин витро.

# 304
Cinnamon Cookie Благодаря ти!
А иначе вие до къде сте стигнали, има ли трансфериране и резултати?

Аз задължително с тия хипер гипер стимулации няма как на свеж трансфер да отида и коментара е за ЗЕТ.

# 305
  • до най-прекрасния мъж
На теория Я живее 12-24 часа, така че ако не са минали 24 часа от пункцията до телефонното обаждане от тази сутрин, има шанс. Ако не, теорията е едно, на практика - кой знае.
Пожелавам ти късмет и да се похвалиш скоро с бременно коремче.

# 306
blue.angel Благодаря ти!

Пункцията беше в 10ч вчера сутринта, и днес в 12 ми звъннаха... Дефакто шансът е малък за още оплодени, де да знае човек..
На първия ми опит се тревожех за трансфера, сега следващите два започнах тревоги за оплождането и формиране на ембриони. Много е болезнено и жалко и не знам какво още като получиш безплатно финансиране, което отива на вятъра, заради не оплождане. И дефакто ако всеки опит пропада заради не оплождане си е направо нещастие. Ядосана и демотивирана съм. Все си задавам въпрос, какво не правя правилно? Под конец правя всяка крачка, положително настроена съм, не коментирам с абсолютно никой за това Ин Витро, продължавам да се занимавам с много други неща, за да не се фанатизирам с това Ин Витро и все пречки, спънки..

# 307
Всезнайка, първия път беше едно 3 дневно на свеж трансфер, положителен резултат, но Мисед Аборт във 10та седмица.
Втория път трансфер на един готов бластоцист и един ранен бластоцист, пак положителен тест, не се разви бременността още съвсем във началото. Не е обаче и биохимична понеже ЧХГ все пак беше добре във началото. Ранен аборт ми го записаха. Сега следва при мен диогностика за изясняване на причините за 2 последователни аборта. Даже се откри един от проблемите и ще имам терапия следвация път. Във вторник ми беше ендометриалната биопсия за плазма клетки и НК клетки, ако се наложи там ще взимам антибиотици и след това почвам подготовка със противозачатъчни преди 3ти опит.
Този път съм настроена за успех, понеже ще правим икси, малко по силна стимулация, понеже мойте яйчници пък не искат да отговарят хубави на медикаментите въпреки че, АМХ е 4,1. Ще иизползвам надраскване на лигавицата и ембриоглу лепило, като превенция за извънматочна. Недоказан ефект, разбира се, просто по моя си логика и на лекарката.

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 14:47 от Cinnamon Cookie

# 308
Всезнайка, при мен след пункцията имаше 7 извадени яйцеклетки, на следващия ден ми звънна ембриоложката (бяха минали 24 часа вече от пункцията) и каза че са се оплодили 5, 1 има неоплодена и 1 негодна. На втория ден ми звънна и каза че вече са 6 оплодени. Така че надежда има макар и малка, тогава ми казаха че има и такива случай по-късно да се оплодят. При нас 3 бяха ИКСИ и 3 класическо инвитро, но до края оцеляха само ИКСИ-то.
Желая ти успех и дано това е твоето бебе.

# 309
Здравейте, момичета. Тепърва с ММ ще кандидатстваме по фонда за инвитро и сме се насочили към Надежда. Имам обаче следния казус - октомври си изследвах АМХ при тях и резултата беше 1.68, а днес го изследвах наново и резултата е 4.43, при положение че нито съм пила някакви хапчета, нито съм правила стимулации. Накарах лабораторията да повтори изследването и ми се обадиха че е пак 4+, а и жената с която разговарях се върна назад и твърди че и миналото изследване било повтарно от тяхна страна, тъй като съобразявали уж с възрастта (на 30г съм)и им се.видяло ниско едва ли не. На какво може да се дължи това при положение че нали уж бил постоянен и не може да има такава разлика от резултат без стимулации.и т.н? На някоя от вас случвало ли се е така от самосебе си да скочи?

# 310
Здрасти!
Ние също сме преди първи опит икси.
Според мен направи изследването в още една лаборатория. Също така гледаха ли те на ехограф между втори и четвърти ден от цикъла? Доколкото знам тогава също се вижда в какво състояние е яйчниковия резерв.
Иначе не е невъзможно да ти е 4 и нещо. Аз съм на 26 години и АМХ ми е 4,09. Хубаво ще е ако наистина ти е толкова. 🙂
 Успех! 🍀
Здравейте, момичета. Тепърва с ММ ще кандидатстваме по фонда за инвитро и сме се насочили към Надежда. Имам обаче следния казус - октомври си изследвах АМХ при тях и резултата беше 1.68, а днес го изследвах наново и резултата е 4.43, при положение че нито съм пила някакви хапчета, нито съм правила стимулации. Накарах лабораторията да повтори изследването и ми се обадиха че е пак 4+, а и жената с която разговарях се върна назад и твърди че и миналото изследване било повтарно от тяхна страна, тъй като съобразявали уж с възрастта (на 30г съм)и им се.видяло ниско едва ли не. На какво може да се дължи това при положение че нали уж бил постоянен и не може да има такава разлика от резултат без стимулации.и т.н? На някоя от вас случвало ли се е така от самосебе си да скочи?

# 311

Смятам, че е добре да го пуснете и на друго място. Какво е това да го повтарят по два пъти? Аз също се бях насочила към тях, но лекар наш познат ме разубеди. Думите му бяха, че не са това, което са били!

# 312
Аз не бих обръщала много внимание, защото АМХ се влияе от много неща, примерно от вит. Д. Ако искате да знаете какъв ви е резерва, отидете да преброите антралните фоликули.

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 09:20 от Fairytale11

# 313
Здравейте момичета, правих изследвания и се установи, че не обработвам фолиевата киселина и трябва да приемам мета фолиева...обаче имам много от обикновената. Има ли някоя от вас, която има нужда и иска да и я подаря? Имам една пълна кутия неофолик и една на половина и една пълна кутия сашета инофолик.

# 314
JInchen,

AMH се влияе от много неща, но най точно се измерва на 3ти ден от МЦ заедно с Инхибин Б. Както по-горе писаха, витамин Д3 стимулира покачването на АМХ. АМХ може да вдига и ако има поликистозни яйчници

Аз съм го мерила на 3 ти ден 11,55/ с ПКЯ съм/ , на 17 ден  8,6, така че варира. Предполагам сега след стимулацията ще е паднал, заради много фоликули, който изгърмях покрай пункцията.Бих повторила в Бодимед или евентуално Цибалаб или Рамус.

Общи условия

Активация на акаунт