Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 77

• 40 176
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Здравей Орхидея, има шанс и да не се спукат до събота, гледай да не правиш много резки движения със корема си и да се щадиш.
Не знам по какъв протокол си, но могат да ти изпишат допълнителна инжекция Оргалутран например, за подтисане на овулацията.
Аз също имах един избързващ, 25мм беше станал вече, но успяха да извадят и от него яйцеклетка.
При мен също вадят 6 или 7 Я, въпреки многото атриални фоликули и високия АМХ. Обясниха ме, че се случвало  при жени със ендометриоза да реагира организма слабо на стимулацията. Въпреки това и двата пъти видях двете черти.
Ами аз съм на Цетротид още от ден 5 от стимулацията. За днес имам последно и късно довечера Хориомон и събота сутрин е пункцията. Мога ли да правя кратки разходки или да лежа? Дано си въобразявам,но мисля,че усещам пукане ниско в корема. Или се получават газове
Ще бъда малко по-рязка, но го правя с добри намерения.
Каквото и да пука, не са фоликулите. Шансът да се спукат, ако не се натоварваш физически е малък. Просто не прави секс и не чисти. Пазиш леглото и всичко ще е наред. Аз имам един трик, който е малко срещу лекарски те нареждания, но никога не е било проблем. Понеже и аз като теб съм шаш, слагам тригера 4-5мин по-късно. Не че има някаква голяма разлика, но психически се чувствам по-добре.
Това, обаче, пак казвам е срещу лекарско нареждане и си е лична отговорност.

# 481
Благодаря, момичета. Сигурно ще откача до събота. Искам да не мисля за резултата от пункцията, но не мога, страхувам се единствено от неуспех. А при вас има ли щастлив финал?

# 482
Оххх вече взе да ми писва да ме хапят за щяло и нещяло във този форум....ти като лекар ли си позволяваш резкия тон.
Понеже аз съм лекар, макар и не хуманен. Яйцеклетката се намира във фоликула, който се спуква, Я поема своя път към маточните тръби благодарения на фимбриалния апарат , а обвивките на фоликула образуват жълтотото тяло. За справки извадете учебниците по анатомия. Бих сложила картинки тук от моя, но не е на български и се обезмисля. Съвета, който дадох е изцяло съгласуван със репродуктивен лекар.

# 483
Оххх вече взе да ми писва да ме хапят за щяло и нещяло във този форум....ти като лекар ли си позволяваш резкия тон.
Понеже аз съм лекар, макар и не хуманен. Яйцеклетката се намира във фоликула, който се спуква, Я поема своя път към маточните тръби благодарения на фимбриалния апарат , а обвивките на фоликула образуват жълтотото тяло. За справки извадете учебниците по анатомия. Бих сложила картинки тук от моя, но не е на български и се обезмисля. Съвета, който дадох е изцяло съгласуван със репродуктивен лекар.
Това към мен ли беше?
Ако да ви препоръчвам да направите тест за бременност!

# 484
  • Вдън горите тилилейски
Бисквитка права си това е физиологичния процес. Фоликулите се пукат и освобождават яйцеклетките под влияние на хормона ЛХ. При инвитро обаче този хормон се поддържа нисък, точно с Цетротид, за да се предотврати преждевременно пукане на фоликулите. Може би това има предвид Fairytale11.

# 485
Това към мен ли беше?
Ако да ви препоръчвам да направите тест за бременност!

За съжаление не съм бременна, надявам се на следващата процедура.
Но да... доста съм изнервена  във последно време, и на вас си го изкарах донякъде. Извинете!
Аз за това ако виждате написах само като пример Оргалутрана, със същата функция е като Цитротида

Момичета, вземете под внимание, че някой медикаменти за стимулация освен ФСХ, съдържат и ЛХ. Комбинирани са като целта е по— хубаво качество на Я. От там ми идва и съвета за допълнителната down инжекция.
Груб ми беше тона, но аз винаги се старая да давам съвети много премерено и никога със категоричност защото найстина всеки случай е различен.
Понякога дори лекари специалисти не са на едно мнение по различни казуси. Особено във репродукривната медицина, има още много неизвестни.

# 486
Cinnamon, разбирам раздразнението ти Blush
Цитирах и теб, просто защото беше в коментара на Орхидея. По никакъв начин не съм реферирала към това, което си написала (даже не съм сигурна, че го прочетох Close)
Това, което написах беше с цел да я успокоя, че лекарите са помислили и за това и ако се пази, всичко ще е наред. В никакъв случай не съм лекар и не твърдя, че разбирам всичко. Да, знам и за фоликулите и за яйцеклетките и т. Н., но не твърдя, че знанията ми са детайлни и съм някакво про.
Преди няколко седмици и аз след един секс в неделя ходих в спешното да проверяваме дали фоликулите са там (луда работа). Сексът беше позволен от лекар, препоръчан от ембриолог, не е своеволия и не го препоръчвам.
Пожелавам късмет и на двете.
Няма за какво да се извинявате!

# 487
Представих си те как влетяваш във спешното обяснявайки защо си там:blush:. Това и на мен може да ми се случи.
Аз като влизам за преглед на моята докторка и обяснявам подробно какво усещам и какви изводи съм си направила, тя само се подсмихва жената. 😅

# 488
Представих си те как влетяваш във спешното обяснявайки защо си там:blush:. Това и на мен може да ми се случи.
Аз като влизам за преглед на моята докторка и обяснявам подробно какво усещам и какви изводи съм си направила, тя само се подсмихва жената. 😅
Каквото си представяш, по-лошо беше Joy
-Какво ви води тук?
-параноя, че фоликулчетата ми са се спукали

Поне ме разбраха и се смяхме после когато видяхме, че всичко е наред. Мъжа ми още се шегува с мен...

# 489
Момичета, по-спокойно. Аз не съм забелязала рязък тон. Blush
Май от притеснение всички сме ... Благодаря още веднъж за съветите. Вече съм една идея по-спокойна.

# 490
Минавам ей така да си споделя преди да съм се напрегнала съвсем Simple Smile Утре следобед по план график ни е трансфера. За първи път ми е, до тук се записахме с 4 неуспешни инсеминации. И хем цари някакво тихо спокойствие в мен, че ще се случат нещата, хем се треса да не ми кажат утре в последния момент, че нещо не е наред и няма да правим трансфер. Като добавка вчера ми излязоха и изследванията за тромбофилия и там също има отклонения, които ще коментираме с лекаря утре. Идеята че може да се наложи да си слагам инжекции и за това сериозно ме напряга от сега, макар да знам, че е излишно да се тревожа за неща, които не зависят от мен. И така. Помрънках си Simple Smile Стискайте ми палци! Simple Smile

# 491
  • Пловдив
Стискам палци, VikiPa! 🍀

Здравейте, съвсем новичка съм в "тежката артилерия" 😇, вчера подадохме документи за фонда, ще чакам първо входящ номер и после другото.Кандидатствахме с ЖФ.Изчетох цялата тази тема и продължавам да ви следя, докато не дойде време да питам за щяло и нещяло 😇 Вълнувам се с вас и знам, че рано или късно ще постигнем това, за което се борим! 💜

# 492
Момичета мина ми днеска трансфера! Сега ще чакам дългите 12 дена... стискайте ми палци да се хванат мойте 2 бебчета и успех на всички Heart Flowers Four Leaf Clover

# 493
Успех , Ками, и аз бях днес и ще си чакамее заедно. Честно казано замислих се дали да не пусна на 7 ден/ следващия петък/ да видя какво е положението или да изчакам 10-12 дена.

# 494
Успех , Ками, и аз бях днес и ще си чакамее заедно. Честно казано замислих се дали да не пусна на 7 ден/ следващия петък/ да видя какво е положението или да изчакам 10-12 дена.
И аз да ти кажа се чудя то трябва да покаже тогава ако има имплантация нали?

Общи условия

Активация на акаунт