СТОЙНОСТИ НА ЧХГ- ТЕМА 13

• 46 862
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
Не съм убедена в това. Имам няколко опита инвитро, но прекъснати в последния момент поради различни причини и никога не съм имала никакви симптоми по време на стимулацията. Симптоми съм имала само когато е имало бременост.

# 661
  • до най-прекрасния мъж
G.Savova, симптомите могат както да изчезнат, така и да се появят отново, особено при инвитро. С толкова хормони ни блъскат, че свят ще ти се извие. В някои клиники момичетата пишат за някакви конски дози Прогестерон и Естрофем+още един куп лекарства. Аз пиех 11 вида след трансфера. Организмът така се ошашква от цялата тази химия, че изобщо не е ясно как ще реагира. Не пиши неща, които могат да опорочат опита на някое момиче! Тестовете и прегледите са най-точният показател, а не спихналите гърди или предменструалните болки. Изобщо не можеш да си сигурна какво става в организма на конкретна жена, та да обобщаваш, че като й изчезнат симптомите, ще си изгуби бебето.
Моята стимулация беше с тежест и болки в корема и на моменти силно гадене от инжекциите. На пункцията вдигнах и температура. Моят организъм така реагира. Твоят по друг начин.
През бременността организмът постоянно се променя и изчезването и появяването отново на симптоми си е в реда на нещата.
Бих те помолила да избягваш обобщаване и негативизъм, особено в такива теми. Тук всеки се надява чудото да е станало и да гушка здраво бебе. А не да се ослушва ден по ден къде го боли и ако не го боли, защо не го боли.
Ръся ви с малко бебешки прашец и пожелавам от сърце на всички ви успех! Бъдете позитивни, вярвайте и не се вглеждайте толкова в телата си. Когато е писано, бебето ще дойде със или без симптоми Simple Smile

# 662
  • София
Зависи. При мен всеки път (имам над 10 опита през годините), независимо от резултата, след стимулацията и особено след трансфер (когато слагат конските дози чхг и прогестеронът се натрупва), са налице такива симптоми, че жена без опит ще търси зад всеки знак за бременност.
Докато при бременност (5 пъти, от които 4 успешни) никога не съм имала симптоми преди 6-7-8 г.с., затова правя разлика кога са истинските симптоми от бременност и кога е реакция към хормоните.

# 663
G.Savova ме е разбрала много добре.

На 40 години съм, а не на 18 за да пипитам по групите "Боли ме корема имам два дни до цикъл момичета, къжете бременна ли съм".
Написах поста за други жени като  мен, които са с гранично ЧХГ и изчезнали симптоми....и аз се надявах да съм една от този един % но уви...
Деца нямам и правиме опити от доооста  време и за пръв път имам имплантация. Не съм наблъскана с хормони, като и нямам допълнително ЧХГ имам единствено Овитреле два дни преди пункция т.е минали са повече от 10 дни от поставянето до теста за да е фалшиво положителен...

# 664
Син ангел, обобщих за себе си. И пак нищо не си разбрала!
И аз съм била с конски дози и това няма нищи общо с изчезващите симптоми в много ранна бременост’
Имам 4 спонтанни бремености и много добре знам кога се появяват симптомите и кога изчезват.
В успешната ми бременост, ми беше зле до 4-5 месец, гърдите ме боляха до към 5-6 месец и след това постепенно спряха да ме болят, но останаха големи и твърди.
При неуспешните бремености, всичко изчезна за една нощ и в много начална бременост! Просто се събудих без никакви симптоми, а симптомите не изчезват още в 7-8 седмица.
Сега разбра ли за какво говорим, или още ще си пишем свободни съчинения.

# 665
Здравейте! За първи път пиша, досега само чета, но имам голяма нужда да чуя нечие чуждо мнение. След зет на 3 тридневни ембриона и положителен тест за бременност при първо посещение на лекаря всичко беше наред, видя се, че едничко се е захванало. На 07.07 беше втория преглед, би трябвало да съм в 7 седмица. Лекарят каза, че няма пулс и е спряло развитие, изписа ми хапчета за аборт. След първоначалния шок на следващия ден посетих още двама гинеколози, като последният засече пулсации, а този преди него каза, че отговарям на шеста седмица. И двамата казаха да пусна чхг през 48 часа. В петък пуснах-стойност 42 500, днес ще пусна повторно. Според вас възможно ли е репродуктивнит лекар да е в грешка? Досега сляпо му вярвах......

# 666
Здравейте, Цветомира. Всеки лекар е човек и може да сгреши, така мисля. Според мен не взимайте хапчето засега, изчакайте ЧХГ (да видите дали пада; с тези стойности удвояването вече не е на 48 часа, а много по-бавно) и отидете за още две мнения. Даже може на едното място, като отидете да не казвате, че са Ви казали, че няма пулс, за да не им задавате очаквания.
Надявам се да е грешка и всичко да е наред!
Успех и прегръдки!

# 667
Здравейте! За първи път пиша, досега само чета, но имам голяма нужда да чуя нечие чуждо мнение. След зет на 3 тридневни ембриона и положителен тест за бременност при първо посещение на лекаря всичко беше наред, видя се, че едничко се е захванало. На 07.07 беше втория преглед, би трябвало да съм в 7 седмица. Лекарят каза, че няма пулс и е спряло развитие, изписа ми хапчета за аборт. След първоначалния шок на следващия ден посетих още двама гинеколози, като последният засече пулсации, а този преди него каза, че отговарям на шеста седмица. И двамата казаха да пусна чхг през 48 часа. В петък пуснах-стойност 42 500, днес ще пусна повторно. Според вас възможно ли е репродуктивнит лекар да е в грешка? Досега сляпо му вярвах......
Здравейте, разбира се, че Е възможно репродуктивният да греши. И без друго да изписва хапчета за аборт в 7 седмица на база само на 1 преглед е меко казано рано, можеше просто да Ви извика отново след няколко дни. Изчакайте още няколко дни и отидете пак на лекар. Личното ми мнение е, че на този етап тестване на ЧХГ е излишно, следете какво се случва с ембриона в матката. Успех!

# 668
  • до най-прекрасния мъж
Син ангел, обобщих за себе си. И пак нищо не си разбрала!
И аз съм била с конски дози и това няма нищи общо с изчезващите симптоми в много ранна бременост’
Имам 4 спонтанни бремености и много добре знам кога се появяват симптомите и кога изчезват.
В успешната ми бременост, ми беше зле до 4-5 месец, гърдите ме боляха до към 5-6 месец и след това постепенно спряха да ме болят, но останаха големи и твърди.
При неуспешните бремености, всичко изчезна за една нощ и в много начална бременост! Просто се събудих без никакви симптоми, а симптомите не изчезват още в 7-8 седмица.
Сега разбра ли за какво говорим, или още ще си пишем свободни съчинения.
Много добре те разбрах за какво говориш. А ти разбираш ли, че всяка жена е различна? И това, което е при теб, не означава, че ще е същото при останалите?
За мен единствено постоянно падащо ЧХГ и ехографски преглед са 100 % сигурен симптом, че всичко е свършило!
Дано ти си разбрала!
Kris_80, съжалявам за неуспеха ти. Ясно си показала резултатите си от изследванията на ЧХГ и тенденцията се вижда. Ти не говориш със симптоми, а с резултати. Различно е. Обаче, имай предвид, че в темите четат и доста по-млади момичета, без опит, които питат през ден дали всичко е свършило, защото не ги болят гърдите или ги боли корем.
Tsvetomira, мини още един преглед след няколко дни. Щом има засечен пулс на следващ ден, може сърчицето точно да е започнало да пулсира и репродуктивният да не го е засякъл. Стискам палци да имаш положително развитие. Има случаи, в които сърдечна дейност се установява малко по-късно. Не сме всички еднакви и при толкова ранна бременност всеки ден и час е от значение.

# 669
Благодаря ви от сърце за подкрепата! В последните дни се люшкам от пълно отчаяние до твърда вяра, че всичко е наред...

# 670

Здравейте, Цветомира!
Моя съвет е също да изчакате малко и да посетите още един лекар, но да не му казвате за изгубените пулсации, както ви е посъветвала дама по-нагоре. Все пак това е нещо, което чакате и според мен не е редно с лека ръка така да ви изписва хапче за предизвикване на аборт. Дайте му още време и ще си покаже Simple Smile Стискаме палци изхода от ситуацията да е положителен!

# 671
" ...Ти не говориш със симптоми, а с резултати. Различно е. ..."
blue.angel, освен със стойности описала съм и изчезнали симптоми.
Под него и други жени споделиха преживяното.
Шанса да си от 1-ят % процент след това граничи с 0.

# 672
  • София
Синият ангел е права. Подобни обобщения вредят.
В конкретния случай това не са били симптоми на бременност. Такива се появяват след 5-6-7 г.с. Това са симптоми от медикацията при процедурата, вкл. Оеитрел, Утроогестан, Лензето и подобни.
Обичайно симптомите варират според индивидуалния случай,а подобно насаждане на очаквания, че изчезнат ли някои симптоми или липсват, значи проблем, често подвеждат момичета с успешна бременност да се притесняват и дори да спират медикацията, което наистина им наврежда.
И никой не казва за проценти. ЧХГ в случая говори ясно.
Между другото, когато чхг не е минало 25 и са слагани препарати с чхг (в случая Оеитрел), лекарите не отчитат имплантация, защото не получават ясно доказателство за такава.
Успех следващия път и не следи симптоми, а показатели (чхг над 25, нарастващи чхг и прогестерон, сърдечни пулсации и т.н.).
Точно при успешните ми бременности не съм имала никакви симптоми или са изчезвали след периода на не/очакваната менструация. Вкл. 4тата бременност я хванах чак в 3тия месец и единственият симптом ми бяха контракциите преди раждането.

# 673
Синият ангел е права. Подобни обобщения вредят.
В конкретния случай това не са били симптоми на бременност. Такива се появяват след 5-6-7 г.с. Това са симптоми от медикацията при процедурата, вкл. Оеитрел, Утроогестан, Лензето и подобни.
Обичайно симптомите варират според индивидуалния случай,а подобно насаждане на очаквания, че изчезнат ли някои симптоми или липсват, значи проблем, често подвеждат момичета с успешна бременност да се притесняват и дори да спират медикацията, което наистина им наврежда.
И никой не казва за проценти. ЧХГ в случая говори ясно.
Между другото, когато чхг не е минало 25 и са слагани препарати с чхг (в случая Оеитрел), лекарите не отчитат имплантация, защото не получават ясно доказателство за такава.
Успех следващия път и не следи симптоми, а показатели (чхг над 25, нарастващи чхг и прогестерон, сърдечни пулсации и т.н.).
Точно при успешните ми бременности не съм имала никакви симптоми или са изчезвали след периода на не/очакваната менструация. Вкл. 4тата бременност я хванах чак в 3тия месец и единственият симптом ми бяха контракциите преди раждането.

Вие знаете ли за колко дни се чисти Овитрела от организма?
И в момента не сте по-различна като ми насаждате,  че съм нямала имплантация.

# 674
  • София
Да, на листовката пише. Колко единици Оеитрел ти сложиха? Има калкулатори за изчистване в нета.
Не казвам, че е нямало имплантация. Казвам, че до ЧХГ 25 резултатът се води спорен. Може и да е имало, може и да е нямало. Недоказуемо е. От медицинска гледна точка е по-добре да е нямало. Ако е имало, а ембрионът е спрял да се развива, следващият път обезателно направете изследване на ембрионите преди връщане, а също изследвайте имплантационен прозорец и направете маточна биопсия..
Така и не разбрах, за 20+ години ходене по репродуктивни клиники, защо репродуктивните специалисти нямат желание да обясняват нещата подробно и жените после сами търсят информация и си я напасват.

Общи условия

Активация на акаунт