СТОЙНОСТИ НА ЧХГ- ТЕМА 13

• 46 856
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
Ох ама много е трудно да се чете с разбиране!
Говоря повтарям за собствения ми опит и за мои близки, които са преживели същото.
Един от симптомите за неуспешна бременост е внезапно изчезващи симптоми, но не при всички жени изчезват. Явно при мен изчезват в момента в който тялото разбере, че няма да я бъде тази бременост.
При инвитро не съм имала абсолютно никакви симптоми. Всички симптоми, които съм имала се появяват малко след като ми е закъсняло. Имам достатъчно неуспешни бремености и една успешна и симптомите ми винаги са били едни и същи, с тази разлика, че когато бремеността не е продължавала симптомите изчезваха буквално за една нощ.
В по- напреднала бременост симптомите могат ту да изчезват, ту да се появяват и това си е напълно нормално.

# 676
  • София
И аз говоря от личен опит.
3 естествени бременности, 2 от ин витро (едната приключила в 9 г.с.).
Различни по вид стимулации и 10 процедури за общо над 20 г.
При стимулация и ин витро имам симптоми до 4-5 г.с. После изчезват. Това са симптоми от процедурите. Независимо от резултата. Независимо дали има имплантация или не. При бременност симптомите започват около 6-7 г.с. При проблем изчезват след това.
Имала съм и бременност със "симптоми" от деня на овулацията, и такава без симптоми до раждането. Това само при мен. От личен опит. Няма еднакви бременности и еднакви симптоми. Те не са показател.
Колкото жени, на колкото и различна възраст и колкото бременности, толкова симптоми.

# 677
Цитат на: Fever Ray link=topic=1305181.msg43138703#msg4313870и3 date=1625990117
Да, на листовката пише. Колко единици Оеитрел ти сложиха? Има калкулатори за изчистване в нета.
Не казвам, че е нямало имплантация. Казвам, че до ЧХГ 25 резултатът се води спорен. Може и да е имало, може и да е нямало. Недоказуемо е. От медицинска гледна точка е по-добре да е нямало. Ако е имало, а ембрионът е спрял да се развива, следващият път обезателно направете изследване на ембрионите преди връщане.
Така и не разбрах, за 20+ години ходене по репродуктивни клиники, защо репродуктивните специалисти нямат желание да обясняват нещата подробно и жените после сами търсят информация и си я напасват.

Именно в листовката пише:
Ако си направите тест за бременност със серум или урина след употребата на Ovitrelle и до десет дни след това, може да се случи да получите фалшиво положителен резултат от теста. Ако не сте сигурни, попитайте Вашия лекар.

Тестът ми е  правен 16 и 17 дни след това 
Казвам го още веднъж. В момента  ми вменявате, че нямам имплантация. А в същото време говорите за отнемане на надеждата...

# 678
Тази тема е изпълнена с толкова много тъга и надежда едновременно. Не спорете, няма смисъл. Всеки организъм реагира различно на нещата. Именно за това всеки разказва своя личен опит, за да може другите да извлекат най-полезната информация за себе си.
Моят опит по отношение на симптомите - при последната ми неуспешна бременност имах симптоми от положителния тест до края - в 9г.с. се установи спряла сърдечна дейност. Беше се появила в 6г.с., наблюдавахме ембриона всяка седмица и всичко беше наред до 9та,когато вече беше спряло сърцето. Симптоми имах до последно, нито бяха изчезнали, нито намалели. Всичко е строго индивидуално.
Нека зареждаме темата с положителна енергия и надежда за тези от нас, които все още се надяват на своето чудо.

# 679
  • до най-прекрасния мъж
" ...Ти не говориш със симптоми, а с резултати. Различно е. ..."
blue.angel, освен със стойности описала съм и изчезнали симптоми.
Под него и други жени споделиха преживяното.
Шанса да си от 1-ят % процент след това граничи с 0.
Kris_80, отново - съжалявам за неуспеха ти, но истинските симптоми на бременност се появяват при доста по-високо ЧХГ и прогестерон. След овулация има пик на прогестерон, от който могат да се появят някакви симптоми. Аз ги имам всеки месец, но вярвай ми, със почти запушени тръби и азооспермия при ММ категорично не съм била бременна нито един път за тези 10 години опити, в които гърдите ми са били огромни и болезнени, нито когато ми се е гадило, нито когато съм имала запек, нито когато ми се е спяло денонощно. А това на мен ми се случва често след овулация. ЧХГ 12 показва някакъв опит за нещо, което никой не може да каже какво е, неслучайно до 25 се води неопределен резултат.
Каквото и да е, мисли позитивно. От сърце ти пожелавам успех. От дистанцията на 10 години опити и възраст от 38, много добре те разбирам. Просто не е здравословно да се вглеждаме прекалено много, за да няма загубени надежди и неоправдани очаквания в каквато и да е посока. Вярвам, че следващия път ще успеете.

# 680
  • София
Нищо на никого не вменявам. Щом чхг не расте, бременност няма. Коментирах наличие или не на симптоми.
Симптоми от бременност се появяват на ЧХГ около 10000 и нагоре, не на 12 или дори 20. Това коментирам.
И факта, че от медицинска гледна точка е по-добре след трансфер да няма имплантация, отколкото да има, но ембрионът да търпи обратно развитие. Овитрел 5000 се разпада за около 2 седмици, според организма на отделния индивид.
Подкрепям това:
Просто не е здравословно да се вглеждаме прекалено много, за да няма загубени надежди и неоправдани очаквания в каквато и да е посока. Вярвам, че следващия път ще успеете.
Желая ти успех!

# 681
Fever ray тук никой не говори за симптоми преди да е установена бременост.
Симптоми на бременост се появяват при всеки по различни време. Мен ме болят гърдите още от датата на която трябва да ми дойде и никога не са ме болели, когато не съм била бременна. Минала съм през достатъчно бремености за да знам, че прияждане на скумрия не е симптом на бременост, както и съм с медицинско образование.

# 682
  • София
А мен гърдите ме болят всеки месец от датата на овулация до датата на менструацията, а около датата на менструацията ми се гади и повръщам. Без да съм бременна. Така е от първата ми менструация на 14 до този момент.
При бременност гърдите не ме болят поне до към 6тия месец. Но при стимулация и след трансфер, независимо от резултата, ме болят зверски поне 2-3 седмици и са огромни и червени. От прогестероновите препарати. Тялото постепенно се адаптира и болката спира, дори и да има бременност при мен. До 2 седмици след трансфер ефекта от хиперстимулацията ("симптомите) изчезва.

Последна редакция: нд, 11 юли 2021, 11:34 от Fever Ray

# 683
Говорим за симптоми на бременост! Разбирам че днес е неделя ама чак толкова неразбиране ...

# 684
  • София
Не. Темата беше как изчезвали симптомите при чхг 12 и това значело край на бременността.
Четете с разбиране.
Няма как да изчезне нещо, което не се е появило.
Изчезват в конкретния случай симптомите от предизвиканата хиперстимулация, които е нормално до 2 седмици след пункцията да изчезнат. Хората без опит ги бъркат, което е нормално.
А симптоми има или няма. Толкова много, колкото бременности има.
Дано момичетата, чиято бременност зависи от медикацията, не се влияят от подобни обобщения и не бързат да спират лекарствата, защото нямали симптоми (лошото е, че знам такива случаи).

# 685
Сама казваш в предишния си пост че нямало как да се появят симптоми при стойности на хормона от 29, а сега ми казваш че нямало как да изчезнат при 12.
И пак повтарям мети с разбиране. При някои внезапното изчезване на симптомите е знай, че има нещо нередно, а при други не, но съвета е ако изчезнат внезапно да се посети лекар.

# 686
Не. Темата беше как изчезвали симптомите при чхг 12 и това значело край на бременността.
Четете с разбиране.
Няма как да изчезне нещо, което не се е появило.
Изчезват в конкретния случай симптомите от предизвиканата хиперстимулация, които е нормално до 2 седмици след пункцията да изчезнат. Хората без опит ги бъркат, което е нормално.
А симптоми има или няма. Толкова много, колкото бременности има.
Дано момичетата, чиято бременност зависи от медикацията, не се влияят от подобни обобщения и не бързат да спират лекарствата, защото нямали симптоми (лошото е, че знам такива случаи).
Прекалявате!
Не съм била в хипер стимулация.
От жените съм които не страдат от ПМС и като написах не съм на 18 г.

Последна редакция: нд, 11 юли 2021, 11:56 от Кris_80

# 687
  • София
Крис, т.е. да разбирам, че си била на естествен цикъл, извадена е една яйцеклетка и е оплодена?
ОК. Както казах, няма как да се знае със сигурност какво се е случило и ти желая успех следващия път!
Аз участвам в тази борба от повече от 20 г. Разбирам прекрасно терзанията и надеждите ти. Не споря с никого, но обяснявам, че няма константи в репродуктивната медицина.
Хиперстимулация е тази, при която се слагат инжекции с цел постигане на повече от 1 яйцеклетка на конкретния цикъл.

Г.Савова, явно коментираме различни неща. Както написах, когато се появят симптоми на бременност и внезапно изчезнат, това може да означава наистина проблем. Може и нищо да не означава.
Когато изчезнат симптомите от стимулацията, също може да означава проблем, може и нищо да не означава.
Затова не се слушат форуми, а се пуска чхг и се ходи на лекар.
Търсенето на симптоми и вглеждането в тях е грешка, понеже те не са еднакви и задължителни.
Така става ли по-ясно?

# 688
Нали не мислиш, че съм гледала само симптоми ? Joy
Какви пак симптоми от стимулация говориш? Абе жена говорим за симптоми при доказана бременост следена с кръвен тест и ехограф!
Съсредоточи се малко.

# 689
  • София
Идеално съм съсредоточена.
Върни назад и виж от къде тръгна темата. Изобщо не беше от симптоми на доказана бременност, а от спиране на симптоми след трансфер при чхг под 25. И по-конкретно на 8 ден след трансфер. Няма смисъл да дъвчем едно и също.

Общи условия

Активация на акаунт