Пролет идва вече, расте стремглаво ЮЛСКОТО човече - мами с термин ЮЛИ 2021 - Тема 3

• 51 368
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
Усмивка, стискам палци всичко да е наред.

# 661
Привет, аз пък се чудя защо от няколко дни усещам бебето много високо, мисля, че е над пъпа и под ребрата. Не знам къде трябва да се намира в почти 27 седмица?

# 662
Muki, и аз съм в почти 27 седмица и също усещам бебчо доста над пъпа, нормално е. Blush

# 663
Благодаря, моето си върви 2 седмици напред и без това, явно даже е закъсняло с преместването си хаха Simple Smile

# 664
Усмивка стискам и аз палци, знам какво е и силно се надявам да ти се размине.
При мен нещата не са розови. Общо взето нищо не се е променило (освен болницата) - пия си хапчетата, кръвното си танцува, слагат ми системи, инжекции, слушат тонове и чакаме... вече седми ден.

# 665
Самър и Усмивка, дръжте се момичета!!
Аз треперя след вас. Пия си хапчетата ,нали съм си хипертоничка от преди да забременея. Кръвното беше почнало да показва някакви гранично високи(140/90) и казаха да вдигна малко бета блокер лекарството,но вече една седмица кръвното само сутрин е 135-138/84-88 , а през деня е добре и аз не си вдигам дозата( писах по-горе предупредиха ме че ниско кръвно е по-опасно от това гранично високо на моменти), че бета блокера е мощен и ще ми прати кръвното в петите. И при мен е факт ,че кръвното играе,но за сега мислиме с доктора ,че то е нестабилно поради бремеността,а не заради начало на прееклампсия. Слава богу нямам и протеин в урината,и отоци нямам. И аз като вас , момичета, ден за ден го карам,и се надявам каквото се случва с мен да не се отразява на бебето,че все върви по-дребна. 28+3 беше 1200г.Но важното е,че расте с едни и същи темпове.

# 666
Усмивка, SummerStorm, 4ehal4e, стискам палци всичко да е наред с вас, мили момичета! Мислете позитивно, разсейвате се с кавото можете. Ще се оправят нещата, а после ще гушкаме сладки бебенца HeartBlue Heart
Аз вчера бях на ЖК. Бебчо е много добре, стои с главичката надолу. Няма увита пъпна връв. Според ехографа тежи 1250 гр. АГ ми пусна изследвания на кръв и урина, сред които и изследване на гликиран хемоглобин и глюкоза. Глюкозата ми е 4,45, а гликирания хемоглобин 5 %, като за референтни стойности пише за здрави хора (недиабетици) - 4,0-6,0 %. Надявам се, че тези резултати са добри.
Отделно аз си самоназначих изследване на фолиева киселина и Б12. Фолиевата ми е 11,60 ng/ml при референтни стойности 3.10-20.5. Б12 обаче малко ме притесни - 204 pg/ml, при референтни 187-883, а под 300 е записано, че се води латентен дефицит. Ще трябва май да се консултирам освен с АГ и с хематолог.
Някоя от вас изследвала ли е Б12 и как са вашите стойности? Май Лиилоо е споменавала нещо за него Thinking

# 667
Bebe, веднага се включвам, по принцип може да се наложат мускулни инжекции Б12, имаш ли проблем с желязото? Ако да, не е добре да биеш, защото ще падне още.
Аз пия Б12 -метилирана версия :

Казаха ми да взимам по 2 хапчета под езика.
Знам, че това е хубаво и мисля да си взема него:
Моето е 400 и нещо и още ми лазват, че съм в дефицит и ми увеличиха дозата 🤷🏻♀
Трудно е с тези витамини, ако има дефицит на В6 е възможно останалите витамини да не се усвояват качествено, колкото и да пием. Аз го изследвах и беше на дооооолна граница, някъде там в нищото 😒 сега и него започвам да пия.

# 668
  • Варна
bebe1107, аз често изследвам В12, за мен е особено важен, тъй като съм с таласемия и той държи хемоглобина да не пада до стряскащо ниво. Хубаво е да е в горна граница, при мен ако падне повече увеличавам дозата. Сега го пия през ден, този, който е постнала Лило на Natural factors.
усмивка, Summer, 4ehal4e, стискам палци момичета да се нормализират нещата. Аз също тръпна с това кръвно, пия си хапчетата и се надявам да го държим в норма.

# 669
4ехалче и моята дребосъчка е така 28+4 1200г.но тя от начало си върви 1 седмица назад. При мен проблема е че моята еднорога матка не дава на бебка да се завърти и и е малко тясно и затова пия 3*2 магнерот, но след Великден може да влезнем в болница на системи да ми вливат магнезия да успокоят малко нещата. Ако не се завърти и има голяма вероятност това да не стане ще съм с секцио по рано от термин.

# 670
Благодаря ви за бързите отговори, момичета! Лиилоо, при последното ми изследване на желязото то е било със стойност 23.17 umol/l при референтни стойности 6.0-26.0. Въпреки това поради сравнително ниския ми хемоглобин (111-113) АГ ми изписа добавка желязо (освен, че имам и в комбинираните витамини за бременни). Не ми е назначавал други изследвания, но от споделеното от вас реших да си пусна сама да видя Б12. Ще видим какво ще кажат лекарите по въпроса.

# 671
Стискам палци на всички бъдещи мамчета с тревоги и проблеми, да се оправят по-скоро! И само спокойствие и хубави емоции до финала! Hug

Момичета, аз се включвам с нещо, което ме тормози в последно време и не е свързано с физически симптом, а по-скоро с емоционален. До сега работихме хоум офис, но вече връщат нашата фирма обратно в офиса. Аз ще продължа да работя от вкъщи с оглед ковид и напредващата бременност, но от друга страна ми е кофти, че няма да се завърна към колектива и вече се чувствам встрани от случващото се в офиса, което ме напряга, а пък не знам как ще е като изляза по майчинство. Отделно и мъжът ми се връща да работи от неговия офис (до сега си бяхме двамата вкъщи) и аз оставам сама вкъщи по цял ден и честно казано се страхувам от това. Сякаш всички си продължават с живота, а моя остава в застой между четири стени Grinning  Знам, че може би хормоните говорят в момента вместо мен и просто съм стресирана от промените, които ми се случват, но исках да си споделя с някого. И да видя дали има и други, които се чувстват като мен и се страхуват от тази промяна. Все повече ме налягат и мисли каква майка ще съм, как ще се справя... дали ще се справя изобщо, абе бушуват доста емоции в мен Grinning

# 672
Свиквай, поне 1г. това те чака. Беше ми малко странно, но си намирам занимания и минава деня. На мен също ми липсва работата, да бъда активна и полезна, но гледам да не го мисля, защото няма смисъл.
Стискам палци на всички бъдещи мамчета с тревоги и проблеми, да се оправят по-скоро! И само спокойствие и хубави емоции до финала! Hug

Момичета, аз се включвам с нещо, което ме тормози в последно време и не е свързано с физически симптом, а по-скоро с емоционален. До сега работихме хоум офис, но вече връщат нашата фирма обратно в офиса. Аз ще продължа да работя от вкъщи с оглед ковид и напредващата бременност, но от друга страна ми е кофти, че няма да се завърна към колектива и вече се чувствам встрани от случващото се в офиса, което ме напряга, а пък не знам как ще е като изляза по майчинство. Отделно и мъжът ми се връща да работи от неговия офис (до сега си бяхме двамата вкъщи) и аз оставам сама вкъщи по цял ден и честно казано се страхувам от това. Сякаш всички си продължават с живота, а моя остава в застой между четири стени Grinning  Знам, че може би хормоните говорят в момента вместо мен и просто съм стресирана от промените, които ми се случват, но исках да си споделя с някого. И да видя дали има и други, които се чувстват като мен и се страхуват от тази промяна. Все повече ме налягат и мисли каква майка ще съм, как ще се справя... дали ще се справя изобщо, абе бушуват доста емоции в мен Grinning

# 673
Аз също работя home office,сина ми ходи на училище.До края на май мъжа ми се редува по 2 седмици home office ,2 седмици в офиса.Скучно е ,когато съм сама ,но когато работя времето минава по-бързо.

# 674
  • Варна
Нормални са тия мисли 😊На мен ми бяха голям купон тия две години майчинство 😁 По цял ден не сме се прибирали... С другите Майчета нон стоп на вън и не съм имала време май да мисля такива работи. За справянето май и там не съм го мислила толкова,а сега хептен 😁 Все се нагаждат нещата,дори и да има някакви трудности, преодоляват се

Общи условия

Активация на акаунт