Пролет идва вече, расте стремглаво ЮЛСКОТО човече - мами с термин ЮЛИ 2021 - Тема 3

• 51 655
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте дами! Не съм писала скоро, но сега ще наваксам.. Ние днес бяхме на късна ФМ (28 г.с.) при д-р Стоилов и се оказа, че бебчето расте със седмица назад (т.е. термина се измества от 04.07. на 10.07.). Оказа се също, че съм предразположена към прееклампсия (аз от седмица някъде съм с подути глезени и вдигам кръвното до към 150). Каза, че е свързано с хемоглобона и трябва да пусна изследване на белтък в кръвта. Това, което най-много ме стресна беше, че според него в един момент бебчето ще спре да расте заради тази прееклампсия и ще трябва да се извади колкото е възможно по-бързо, та ми се струва, че няма да устискам до юли. Дано да греша и всичко да е наред, но съм меко казано притеснена, чела съм много страшни неща за тази прееклампсия.. Сряда съм на преглед при АГ да видим какво ще каже...

# 541
  • Варна
При сестра ми стана нещо подобно (не съм сигурна точно).
Та при нея беше спряло да расте и се наложи да го извадят по рано,понеже беше вдигнала и кръвното. Роди се 2кг,живо здраво без проблеми. Бързо наддаде и вече е юнак на 5

# 542
Здравейте, момичета! Аз се връщам от спешен кабинет, за първо и дано последно посещение на спешното, бях си обещала да не се панирам и да пазя спокойствие, но от през нощта съм с болки, предимно при движение и с мнооого воднисто течение. Всичко е наред, правиха ми и тест за изтичане на околоплодни води- отрицателен е. Лекарката ми обясни, че има и такива моменти с доста обилно течение. Иначе и при мен кръвното не се влияе особено много от вдигане на дозата.

# 543
Момичета от вчера забелязвам подуване на ходилата и ръцете, сякаш стоят подпухнали. Дали е нормално, утре съм на ЖК и ще попитам доктора, но ако някой знае нещо по въпроса или някакви съвети за облекчаване на подуването нека да сподели

# 544
Връщам се от ЖК. Съгласих се да пуснем цитонамазка, взеха ми и секрет за микробиолотия,кръв и урина. Има обаче нещо,което малко ме притеснява - малката продължава да върви с 2 седмици напред. Има ли и друга мама с голямо бебче?
Както си и мислех,обърнала се е с главичката надолу и ме рита много високо, почти под гърдите.

Сега след вземането на цитонамазката имам леко розово течение (винаги ми става така), за това в началото не исках да давам.

И друг въпрос. За бялото течение (гъбички) ми изписаха Гиназол крем, дали някоя от вас го е използвала?

# 545
Моята бебка последно също вървеше 12 дни напред. И като тегло и като размери. Казаха ми от ФМ, че няма лошо в това, щом така е от началото. Просто термина ми трябва да бъде изместен с поне седмица по-рано от сегашния.

# 546
Здравейте, мами! Аз ви чета с интерес още от първата темичка, но все не смеех да пиша. Grinning В нашето семейство чакаме момиченце с термин 10.07, първа бременност.
Относно течението - имам приятелка неонатолог и тя ме беше предупредила да внимавам, ако се появи, и да се прави изследвания дали всичко е наред. Доводът и беше, че ако се ражда естествено, а има някаква инфекция или бактерия, то може евентуално да се полепи върху бебето по време на раждането. Аз цял живот съм имала течения, сега пак си имам някакви малки, но микробиологията ми е честа и за сега не се притеснявам. И на мен ми се е случвало да е по-течно като вода, но напоследък даже е доста намаляло течението в сравнение с първите ми месеци.
И аз мога да се включа в групата с мами, които нищо не са купили. Grinning Само набелязвам и чакам ММ да приключи с козметичния ремонт вкъщи и тогава ще започнем. Сестра ми роди миналата година юни месец две момиченца близначки, та и някои неща ще ги вземем от тях. Даже за дрехи не смятам да пазарувам, може едно-две неща, като едното да е комплекта за изписване. Просто толкова недоносени, нови с етикета неща има, че е просто грехота и аз да тръгна да пазарувам като луда, след като имаме доста дрехки за носене от нея.

Последна редакция: вт, 13 апр 2021, 13:13 от YoKamburova

# 547
Yokamburova и аз съм с термин 10.07 и аз нищочко несъм купила ама абсулютно нищо мъжа ми все не иска да купуваме рано било още мисля че тайно се надява да е момче за това Grinning но 100%казаха момиче днес бяхме на жк бебка е добре тежи 1150гр всичко е нормално.

# 548
По принцип и аз съм за 10.07,но заради късна овулация вървим няколко дни назад. Предните две раждания ми бяха с 20 дни по рано и си мисля, че и сега ще е преди термин, но пък сега е момиче та ще видим. Иначе купихме само количка и то втора употреба, но е много запазена и беше на добра цена. Легло ще ми подарят трансформиращо се, но след Великден ще идем да си го вземем. Иначе др неща чакам да ми дадът доста и тогава ще купувам квот остава.

# 549
Нормално и моя термин по календар е 10.07, като се измести за 8.07 с времето, но ще е секцио, т.е. ще е по-раничко.
Иначе относно покупки- аз съм на около половината - главно, защото се панирам, да не се роди по-рано и да не съм подготвена Smile И да, знам, че някой може да отиде и да купи каквото не съм успяла, но много предпочитам аз да съм си подготвила и избрала всичко, пък и правя проучвания кое е най- добрия избор във всяка категория Smiley

# 550
  • Варна
Момичета,пиех Биолектра магнезий разтворимо. Обаче майка ми се е объркала и е взела твърди капсули. Килограмите са близки. Притеснителното ми е,че на опаковката пише Магнезиев оксид,тежък (може да ми се смеете,ама като не разбирам 😁)
Да ги пия ли според вас или да си взема пак разтворимите?

# 551
Усмивка07 при мен също бебето върви по-напред, най-вече по размерите на главата Confused Според АГ не е притеснително предвид че правих изследване за гестационен диабет и всичко е Ок, но ако има някой друг, който може да споредели мнение

# 552
Мисля, че това да е по-голямо бебето не е проблем, приблем е да е твърде мъничко...
Анна, не мога да помогна аз с мнение, пия други магнезии, обаче пък моите са 500, а пия отново по 3х2, а гледам, че тези са 300... не знам и аз.
Момичета, да ви замоля за заглавия на новата тема, ще съм Ви много благодарна за помоща. ❤

# 553
И аз днес бях на жк след ковида,беше ми доста притеснено. Агто каза,че всичко е наред и ние вървим седмица напред. Петък ми предстои и на мен обременяване с глюкоза,дано и там всичко е наред. А вие как сте мамчета,как се чувствате,натежава ли ви вече? И аз съм от тези,които нищо още не са взели.

# 554
На мен вече почна да ми натежава особено при ходене и обръщане в леглото бързо се уморявам, но какво да се прави важното е бебетата да са добре пък ние после ще се възстановим.

Общи условия

Активация на акаунт