Пролет идва вече, расте стремглаво ЮЛСКОТО човече - мами с термин ЮЛИ 2021 - Тема 3

• 51 728
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте искам да питам кога е най-добре да се прави късна ф.м някой правил ли е вече аз съм 27+1ден

Здрасти, погледни на сайта в болницата, в която ще се прави.
За Токуда например пише за късна фетална морфология  30-34 г.с., но виждам, че в Надежда е между 28-30 г.с.
Моята е насрочена за 31+2 г.с.

# 526
Здравейте, аз се включвам с малко по-различен въпрос. От май до септември месец сме канени на общо 6 сватби и 2 кръщенки 😭Естествено мама кит няма да присъства на всички.. Може ли да ме посъветвате за сайтове и магазини за рокли за бременни на прилични цени ?до сега не съм купувала такива официални рокли и се чудя какво да гледам..

# 527
Привет, пак съм аз с питане. От няколко дни забелязах нещо подобно все едно ми се белят зоните около зърната. Първо си помислих, че нещо кожата е станала суха заради хормоните, но проверих и се оказа, че било коластра. Миналата вечер като си легнах направо усетих капчици как падат и ми беше много странно (1ва бременност). Из интернет пише, че започвало да се случва през 3тия триместър понякога, та реших, че няма да се тревожа, но вчера даже започнаха да ме болят гърдите (повече от колкото при цикъл) и да са много чувствителни и се замислям дали да не отида да се консултирам със специалист дали всичко е окей.

Имате ли подобен опит? Това значи ли поне, че после мога да се надявам на достатъчно кърма?  Мислех си да си купувам книгата на Хедра скоро, но не съм стигнала до нея още и нямам много знания за кърменето.

# 528
Препоръчвам книгата! Аз я взех, страхотна е! Бая е дебела, та направо си я взимай да четеш. Мисля, че е нормално това, което обясняваш, при всяка жена е индивидуално, ако искаш се консултирай с мамолог. Можеш да звъннеш и на някой консултант по кърменето.
Аз започнах да усещам едни други красоти, вече на бебока ѝ е тясно и се почват едни изпъванияяя, намествания 😍 рита все по-рядко, но за сметка на това усещам малки петички и ръчички да ми правят корема квадратен 🤣 леко е болезнено от време на време, но пък все по-осъзнаващо, че вътре има бебешор 👀👀👀👀

# 529
  • Варна
Абсолютно нормално е,не се притеснявай😊
С първата бременност ми се е случвало отново от този период, сега обаче не е започвало.

# 530
И аз закупих книгата на Хедра, но все още чета "Раждане с  любов" на Олага Дукат и не съм стигнала до нея. Мисля, че е напълно нормално и няма място за притеснение. Аз пък започнах все повече да усещам това прослувуто хълцане поне през ден.

Избрахте ли количка? Аз съм набелязала няколко и тези дни, ако всичко е наред ще отидем да ги огледаме в магазина и евентуално да закупим. Тези дни направих една огромна поръчка от Вис Виталис за доста неща, които смятам, че ще са ми нужни и някак вече нямам търпение да подреждам бебешките неща Grinning

# 531
Това с коластрата толкова раничко обикновено го имат жени,които после имат много кърма!
Аз съм едра дама, с големичък бюст : 40E/F, но не 'произвеждам' почти нищо. Със сина ми преди 25 години се измъчих. След това ,на профилактичен преглед на ултразвук на гърдите истината цъфна: много рехава жлеза. Лекарката каза: 'тия цици са играчка за мъжа ти,но бебе не са хранили,и няма да хранят'. И така: с дъщеря ми преди 14 години си знаех и отидохме директно на шишето Simple Smile
В момента гърдите ми въобще не са променени, нося си същите сутиени ,само дето ареолите ми са потъмнели много .
Успех на бъдещите кърмещи мами! Най-добре е за бебето и е най-лесно,ако има кърма!

Последна редакция: пн, 12 апр 2021, 10:28 от Анонимен

# 532
Ох, аз тази “раждане с любов” си признавам, че ми е много мъчителна за четене.... депресира ме чак, но съм в самото начало, ама хич не ми върви леко.
Ние сме купили количка Mutsy icon.
Момичета, на мен секса официално ми го забраниха (не че съм правила 🤣) и също така трябва да лежа, матката ми е много чувствителна, сега от тоновете се видя. Да се притеснявам ли?

# 533
И аз закупих книгата на Хедра, но все още чета "Раждане с  любов" на Олага Дукат и не съм стигнала до нея. Мисля, че е напълно нормално и няма място за притеснение. Аз пък започнах все повече да усещам това прослувуто хълцане поне през ден.

Избрахте ли количка? Аз съм набелязала няколко и тези дни, ако всичко е наред ще отидем да ги огледаме в магазина и евентуално да закупим. Тези дни направих една огромна поръчка от Вис Виталис за доста неща, които смятам, че ще са ми нужни и някак вече нямам търпение да подреждам бебешките неща Grinning

Ние купихме на Silver Cross - Surf, но изданието на Aston Martin, попадна ни случайно от моя роднина 2ра ръка, но адски запазена, разкошна количка. Вече даже и столче за кола взехме, като избрах такова, което се слага с колана на колата, защото нямаме изофикс, но пък намерих едно от най-сигурните с колан - Be Safe Izi go Modular x1.

Иначе сега уикенда поръчах няколко от ромпърите с цип в H&M, няколко в размер 56 и две 62, и малко се замислих след това относно размера. Тези размер 56 може би много бързо ще ги израстне.. Аз съм 1во дете и съм била 52см, не вярвам нашето момче да е по-малко от 52, т.е. размер 56 може би оптимистично само 1вия месец ще му става... Та мисля да купувам само 60-62 - поне от летните дрешки.

# 534
И аз нямам търпение да купим всичко и да подредим вече сладките бебешки неща Relaxed Вие какво легло сте харесали? Ние поръчахме дървено трансформиращо/, но понеже няма да имам директен поглед към бебчо се чудя дали да не вземем и едно мъничко тип "next to me" за в началото, особено за през нощта с честото хранене и страха от повръщане и задавяне Confounded ..

Също така може би е още рано, но мисля да говоря и с лекаря, който съм избрала за раждането, да ме следи и той, тъй като не мисля да раждам при АГ, който ми води ЖК. Има ли от вас някоя в същата ситуация Hug

# 535
Лило и на мен тази "Разждане с любов" ми е доста трудна, да не кажа тежка за четене. Много крайни разсъждения и изводи са описани. Честно казано се подведох от мнения на няколко приятелки за закупуването й.

Ние закупих преди време next to mе и сега ще поръчваме дървено трансформиращо легло, спрели сме се на марката Арбор, много ми харесват, но ще изчакам още малко.
Lettie аз утре съм на преглед и ще попитам Аг-то, който ме следи дали е време да направя консултация с израждащият ме както и кога е добре да започнем следене на тоновете.

Да се оплача тази сутрин ми падна плоба от единият зъб, та сега и на зъболекар трябва да отида. Няма никакъв проблем по време на бременност да се прави нова пломба нали?

# 536
Здравей, и на мен ми казаха,че е нормално.
На мен ми тече от 5тия месец, първо беше малки безцветни лепкащи капки, сега вече е повече и ми стават петна по пижамите
😁 извинявам се за описанието. Приятелки и лекарката ми казаха, че е хубаво и това значи че бързо ще се отпушат каналите.
Привет, пак съм аз с питане. От няколко дни забелязах нещо подобно все едно ми се белят зоните около зърната. Първо си помислих, че нещо кожата е станала суха заради хормоните, но проверих и се оказа, че било коластра. Миналата вечер като си легнах направо усетих капчици как падат и ми беше много странно (1ва бременност). Из интернет пише, че започвало да се случва през 3тия триместър понякога, та реших, че няма да се тревожа, но вчера даже започнаха да ме болят гърдите (повече от колкото при цикъл) и да са много чувствителни и се замислям дали да не отида да се консултирам със специалист дали всичко е окей.

Имате ли подобен опит? Това значи ли поне, че после мога да се надявам на достатъчно кърма?  Мислех си да си купувам книгата на Хедра скоро, но не съм стигнала до нея още и нямам много знания за кърменето.

# 537
Тъкмо започнах да чета Раждане с любов 😁..на момента в който ражда в хотелската стая съм 😬 шок.. 🤷‍♀️
На Хедра е следващата в списъка ми. А мъжа ми чете Най-щастливото бебе..казва, че е сууупер интересна. Направо ми идва да му я взема 😀
Аз съм на антибиотик заради мъдреца..дано се кротне докато родя.
От сутринта нещо ме наболява ниско долу и имам странно леко воднисто безцветно течение. Гледам да не се шашкам 🤷‍♀️

# 538
Момичета, да се включа с няколко чуденки и аз. Първо за течението - имам си го от самото начало на бременността, пускахме микробилогия, всичко чисто. Но на моменти си е доста силничко, като вода направо все едно изтича и бельото ми се мокри доста. Случва се примерно веднъж в деня така да "плисне" Flushed и после си е умерено. Няма цвят, мирис, нямам сърбеж или оплаквания. Започнах да се филмирам да не са околоплодни води даже Fearful

И второ - как усещате бебчетата в момента? Аз сякаш вече не усещам ритници, а по-скоро движенията на цялото бебе. Не знам как да го опиша, все едно се разпъва вътре, не са трепкания като преди, а са си бутания Grinning Но някак плавни, не супер силни. Дали е, защото то расте все повече и му става по-тясно? Някак по-мудни ми се струват движенията му в последно време. Дали трябва да се притеснявам? Thinking

# 539
  • Варна
Бибонс,и аз така го усещам,но усещам и ритници и бутане с ръка (видях на ехограф какво прави и го усещах в това време 😁)
Но започне ли да се разтяга,чак неприятно от време на време...
За течението не се притеснявай,щом микробиологията е чиста... Аз съм ял живот с течение,а сега е...пффф,ужасно много... Никога не съм имала гъби или каквото и да е бактерии.
Даже бях чела някъде (незнам дали в достоверен сайт),че донякъде ,,предпазва,, от бактерии

Общи условия

Активация на акаунт