Пролет идва вече, расте стремглаво ЮЛСКОТО човече - мами с термин ЮЛИ 2021 - Тема 3

• 51 760
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
Много благодаря, чувала съм го този професор. Ще си запазя час за консултация. 💐

# 511
Присъединявам се към групата на некупилите ни-щич-ко. Нз дали е добре или не...ама това е положението засега. Уикенда уж ще гледаме колички онлайн амааа то така от 2 месеца гледаме. Като/ако харесаме онлайн, ще видя къде може да се види на живо, че и това не знам - ако знаете в София магазини, моля казвайте.
Относно тези от вас, които са взели Chico NextTo Me кошарка - знам, че са популярни, чета, че само за 6 месеца ставали и после бебетата вече пораснали не се побират вътре... дали си заслужават и ако да, защо? Аз други дори не знам, не съм гледала, но ще се радвам на съвет и ако може да изтъкнете предимства.
Тонове аз май чак след 32ра седмица почвам, не знам дали това е добре или не...надявам се да нямам проблеми.
Лило, защо това да е най-рисковият период, спомена ли повече твоето АГ?
Поздрави и бъдете здрави всички Simple Smile

# 512
Кари, заради тромбофилията ми, нали този мой красив фактор 5 се изявява през 3-ти триместър, таааа и за мое успокоение си харча парички всяка седмица за тонове Grinning
Аз ще съм с чико, решила съм да съм с такъв тип легло защото 1-во е много удобно залепено за леглото ми и нощното будене за хранене и сменяне на пелени ще е доста по- удобно за мен от това да се изправям, да взимам детето, да сядам пак и тн. Другото е, че е точно до мен и същевременно самостоятелно. Не е задължително да е точно чико, има по- бюджетни и приятни легълца. Аз харесах това, защото има бая функции, има колелца, мога да го разхождам навсякъде и е леко. Отделно ще вземем и кошара, аз съм се спряла на тези сгъваемите, отново с колелца, практични, нищо специално, да може да ги мъкнем навсякъде и така.
За магазини ти препоръчвам Дундьо в младост, Малечко ( въпреки, че е леко скъп) , Хипо, Вис Виталис, Райатойс и доста други, но тези са по- големи. Аз май мисля да пазарувам повече онлайн, ходя само до магазина да видя как изглеждат нещата на живо, нещо не ми е зверски кеф да ме напада консултант и да ме обърква допълнително Grinning

# 513
  • Варна
Относно обличането... С баткото (роден на 25 юли)бях приготвила къс комплект,който си съчетах сама (така ми хареса визуално) и пелена. Оказа се дъждовен ден и му сложих други дрешки,който бях си купила.... Та му сложих боди дълъг ръкав и дълги гащета. Дрешките не се виждат под пелената,та с каквото и да е облечен...😁
На 5ти ден ни изписаха и пропътувахме 400км в най-голямата жега. На 7ми ден бяхме на вън вече само по боди с къс ръкав и памперс (без чорапки,без завивки,без нищо друго).
Сега смятам да процедирам по същият начин... Нещо не съм фен на комплектите за изписване от по няколко части

ПС: От баткото съм раздала почти всички дрешки,а щяха да се застъпят и износят 😁
Дори от магазина разпродадох повечето момчешки неща (повечето на смешни цени),понеже нали ми казаха януари,че ще е момиче 😂

# 514
Бебетата нямат добра терморегулация. Може боди с дълъг ръкав и ританки.

# 515
Относно дрешките мисля за първите дни да имам ритънки и дълъг ръкав. За изписването обмислям ромпър с дълъг ръкав и тънка пелена. Но след изписването ще минем на къс ръкав и боси крачета. Първият ни батко е роден на 31 август. И с него след като направи седмица сме обличали къс ръкав и къси гащички е до колкото позволяваше септември все пак. В къщи сме свикнали на 20-22 градуса и леко облечени, тъй че и бебка няма да я навличам.

# 516
Здравейте, момичета! Прочетох вашите коментари и много се радвам,че повечето мами се чувстват добре. Моето бебче е с термин 17.07. и наистина нямам търпение да я видя.За съжаление втората ми бременност протича с доста тревоги. Преди да разбера за бремеността ( първи месец) бях болна от Ковид на два антибиотика, бях много притеснена,но не остана само това. Във втори месец ми откриха Ешерихия коли в урината ,пробвах хомеопатия, чай ,но не помогна .Следват 4 приема на Монурал и едно болнично лечение с антибиотик, изчезва за 2 седмици и пак се появява.Сега вече е във влагалищния секрет, ходя на уролог и нефролог и всички заедно с АГ са на мнение ,че трябва да се изчисти. На всичкото отгоре миналият месец получих бъбречна криза и пак постъпих в болница ,оказа се хидронефроза на дадесен бъбрек. Чували ли сте нещо за тази гадинка по време на бременност? Оказа се много упорити и резестентна на почти всички антибиотици.Иначе с бебчо казват,че всичко не наред.Ох, даже не мога да се зарадвам, че съм бременна 🤰!

Здравей! Аз също полежах в болница след бъбречна криза. Оказа се също хидронефроза на десен бъбрек. Изписаха ми Уростаб и Урогард (пия ги месец след това почивка седмица и после пак отначало), а при силни болки Но-шпа и Спазмалгон. Моята урина и влагалищният секрет досега са напълно стерилни и така и не се разбра от какво се получи тази хидронефроза, но съм чувала, че Ешерихия коли може да я причини (не съм напълно сигурна). Аз продължавам да имам леки болки в бъбрека, дори и горе в дясната плешка, но са търпими. Казаха ми, че за сега няма какво да се направи и се надявам да не получа пак криза, че наистина е нетърпима болка. Забранено ми е да лежа на дясната си страна. Знам, че понякога при хидронефроза се налага слагане на стенд, но вярвам, че дотам няма да се стигне. Като съвет мога да дам да не лежиш на дясно изобщо (аз от 1 месец и половина спя само на ляво и се свиква), да избягваш солена храна и напълно да изключиш газираните напитки. Често хидронефроза се получава и когато бебчето и/или матката притискат бъбрека.
Благодаря за отговора, Усмивка07! При мен е сходно лечението,общо взето нищо не може да се направи засега. Аз ще лекувам бактерията, но много се притеснявам от антибиотиците, които станаха доста.
Относно покупките за бебчо и аз не съм купувала нищо, но сега като чета вашите коментари ме обзе ентусиазъм.Аз също имах едно претопляне с голямата ми дъщеря, така че ви съветвам да не прекалявате с дрешките.

# 517
Правете си чай от царевична коса и пъпешово семе, имах 2 вечери ужасни кризи и сега усещам огромно подобрение.

# 518
  • Варна
Муки,полезно 😊 Странна комбинация,но пък ми е интересно какво е на вкус 😁😊

# 519
Много е приятно е лекичко Simple Smile Аз всяко лято си отделям от царевичната коса и семките, изсушавам си ги на слънце и ги прибирам в буркан за зимата. Тази година ми потрябваха вече наистина Grinning

# 520
Правете си чай от царевична коса и пъпешово семе, имах 2 вечери ужасни кризи и сега усещам огромно подобрение.
Благодаря Simple Smile

# 521
Здравейте! Включвам се с въпрос, свързан с мнение или препоръка за педиатър в гр. София, район Красно село/ Борово/ Славие/ Овча Купел. Май е доста сложна задача като цяло..

# 522
Здравейте! Включвам се отново след кратък застой Grinning
Малкият е добре, рита си силно, чак подскачам като ритне я в ребро, я в таз. АГ каза, че е около 800гр., главата му върви по-голяма(каза, че напоследъл било като закон мъжете да са с по-големи глави)и наистина по измерване пишеше за 28 седмица. В 26+1 сме сега иначе.
Температурата ми падна за 2-3 дни и от вчера пак се появи. АГ иска да направим ПСР за всеки случай да сме спокойни, пък ако се окаже положителен да включваме още лекарства към сегашните. Спираме Утрогестан ваг. капсули, матката се е успокоила, но каза че може тази темп да е от прогестерона. Та, стискайте палци да е отрицателен и да е от капсулките Grin

# 523
Здравейте искам да питам кога е най-добре да се прави късна ф.м някой правил ли е вече аз съм 27+1ден

# 524
Здравей, аз ще правя в 29 г.с.
Тя се прави между 28-30г.с.

Здравейте искам да питам кога е най-добре да се прави късна ф.м някой правил ли е вече аз съм 27+1ден

Общи условия

Активация на акаунт