Пролет идва вече, расте стремглаво ЮЛСКОТО човече - мами с термин ЮЛИ 2021 - Тема 3

• 51 764
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
Момичета, някой да е виждал някъде да се продават от тия следродилни гащи на awlays

Освен в Емаг, както каза Усмивка, съм ги виждала в магазин Галикс

# 496
Момичета, някой да е виждал някъде да се продават от тия следродилни гащи на awlays

В емаг ги има Simple Smile https://www.emag.bg/absorbirashto-bel-oalways-discreet-pants-m-9 … 715/pd/DRDV4MMBM/

# 497
Здравейте, момичета! Прочетох вашите коментари и много се радвам,че повечето мами се чувстват добре. Моето бебче е с термин 17.07. и наистина нямам търпение да я видя.За съжаление втората ми бременност протича с доста тревоги. Преди да разбера за бремеността ( първи месец) бях болна от Ковид на два антибиотика, бях много притеснена,но не остана само това. Във втори месец ми откриха Ешерихия коли в урината ,пробвах хомеопатия, чай ,но не помогна .Следват 4 приема на Монурал и едно болнично лечение с антибиотик, изчезва за 2 седмици и пак се появява.Сега вече е във влагалищния секрет, ходя на уролог и нефролог и всички заедно с АГ са на мнение ,че трябва да се изчисти. На всичкото отгоре миналият месец получих бъбречна криза и пак постъпих в болница ,оказа се хидронефроза на дадесен бъбрек. Чували ли сте нещо за тази гадинка по време на бременност? Оказа се много упорити и резестентна на почти всички антибиотици.Иначе с бебчо казват,че всичко не наред.Ох, даже не мога да се зарадвам, че съм бременна 🤰!

# 498
  • Варна
Добре дошла Валя 🍀 Труден път си извървяла... Всичко ще е наред и стискам палци до края на бременността да нямаш повече тревоги🍀

Момичета,според Вас възможно ли е да имам подути лимфни възли 2-3 седмици след изкаран вирус?
Притеснявам се,понеже преди 2г близо преминах през Епщайнбар вирус и тогава така ми се подуваха лимфните възли на главата с различни размери и места...
Попринцип вчера пусках изследвания кръвни и всичко изглежда наред

# 499
Anna, вирусология пуска ли? Има някакъв шанс да се активизира спящия вирус, ама не съм сигурна.
Валя, вярно си се изтормозила, тук си имаме една Усмивка, която полежа заради проблем с бъбрек, може би тя ще знае, наистина и аз съм чувала, че бъбреците често страдат при бременност.
Абе то кво не страда по време на Б. ...
Моята АГ реши да ме стресира с “това е най-рисковият период” и съм се филмирала.... не ми стига цяла Б. 🤣
Аз вече започнах с тоновете, видях, че някой е питал, мисля, че е индивидуални, аз се водя по-рискова Б. и започнах по- скоро, в 27-ма седмица.
Другата седмица съм на последната фетална, пуснах си изследванията ПКК, вирусология, съсирване, тежки метали в кръвта, урина, нам си кво си, направо съм като светофар в изследванията, всичко е извън норми 🤣 брагодаря на Кари, че ме вкарва в някви нормални релси. Та така от мен, филмът никога не спира!

# 500
Относно тоновете, в 27ма седмица ще ми правят за пръв път, за да се види дали имам скрити контракции и дали имам нужда от още магнезий.

Иначе, при мен уж нещата тръгнаха добре, закрепих положението с повечето проблеми, които имах( с бременността и различни от нея) и сега ново 20. От 1-2 седмици вечер като лягам и се отпусна да заспя или току съм заспала не знам какво точно става, но усещам как като някъв нервен спазъм или не знам как точно да го опиша, но за секунда си глътвам корема навътре и го отпускам. Това много ме тревожи, защото изобщо не мога да го контролирам и тъй като съм почти заспала не усещам точно колко си прибирам корема, но ми се струва, че е много. Съответно ме е страх да не притисна бебето по някакъв начин, страх ме е да заспя, защото може да се случи, страх ме е и като спя да не го правя несъзнателно. Не мога да се наспя, чувствам се като парцал просто. По принцип от началото на бременността имам разни потрепвания вечер основно в краката, но това и преди ми се е случвало. Сега  обаче, когато е в корема направо не искам да става вечер и да трябва да си лягам...

# 501
Момичета, от 3 дни умирам от мъдрец.. нищо не може да се направи.. расте на вътре към другите зъби, малко е пробил месото и цялата кост ме боли направо ми идва да ревна вече. Нито снимка може, нито вадене (понеже трябва оперативно)..дайте съвет за облекчаване на болката 😭

# 502
Бенчита,много неприятно.
На мен бремеността ми докара възпаление на венците,което по едно време даже имитираше болка в зъбите под един от мостовете ми. Започнах пародонтакс паста за зъби и вода за жабурене с хлорсексидин и нещата малко се поуспокоиха,но това предполагам  не е подходящо лечение за теб.
Парацетамол не е противопоказан при бременност за болката,можеш да вземаш по 2т. макс 4 пъти в денонощие(24 часа)
Но ако е толкова крив,зъболекарите вадене ли препоръчват? Защо да не може да се вади? Говорих със сестра ми,която е управител на водеща дентална клиника в София: не е проблем да се сложи упойка на бременна и да се извади зъб,ако се налага. Разбира се,зъболекарят трябва да прецени индивидуалният случай,други заболявания,и т.н.
Успех!!

# 503
Бенчита, иди на зъболекар, отдавна вече не е проблем при бременност. Болката, която изпитваш е по- лоша за бебето от една упойка, не е задължително да е пълна упойка. Иди и ще ти обяснят всичко.

# 504
Привет момичета, относно комплекта за изписване, който трябва да се купи  - виждам, че нормално се продават с пелена, боди с дълги ръкави, ръкавички, шапка, лигавник и гащеризон/ромпър - при летните бебета като нашите - колко от това реално ще му се облече ? Притеснявам се да не прегрее, ако е прекалено облечено, пък и с тази пелена, с която ще го повият съвсем. (Предполагам, че нормално сестрите/акушерките го обличат за изписването? )

# 505
Май ние си ги обличаме, или във всяка болница е различно, не знам.
Аз гледах едно с боди ( къс ръкав) , гащички, ръкавички и панделка, това което е като диадема и естествено с пелена, май тя е задълже в тези комплекти. Те бебетата в самото начало още не успяват да се климатизират. Майка ми казва, че аз като съм се родила, в най-голямата жега, началото на август съм треперила като листо. Така че май не са много излишни тези пелени.
Може в конкретния ден на изписването да прецените кое е добре и кое излишно

# 506
Благодаря за съветите, момичета.
Доколкото съм коментирала с моя зъболекар, трябва да го извади хирург и единия корен се е заплел в лицевия нерв, та ми бяха обяснили, че ще се наложи пълна упойка. Т.е истинска си операция.. 😑 Ако не ми мине до утре, ще се свържа със заболекаря.

# 507
Здравейте, момичета! Прочетох вашите коментари и много се радвам,че повечето мами се чувстват добре. Моето бебче е с термин 17.07. и наистина нямам търпение да я видя.За съжаление втората ми бременност протича с доста тревоги. Преди да разбера за бремеността ( първи месец) бях болна от Ковид на два антибиотика, бях много притеснена,но не остана само това. Във втори месец ми откриха Ешерихия коли в урината ,пробвах хомеопатия, чай ,но не помогна .Следват 4 приема на Монурал и едно болнично лечение с антибиотик, изчезва за 2 седмици и пак се появява.Сега вече е във влагалищния секрет, ходя на уролог и нефролог и всички заедно с АГ са на мнение ,че трябва да се изчисти. На всичкото отгоре миналият месец получих бъбречна криза и пак постъпих в болница ,оказа се хидронефроза на дадесен бъбрек. Чували ли сте нещо за тази гадинка по време на бременност? Оказа се много упорити и резестентна на почти всички антибиотици.Иначе с бебчо казват,че всичко не наред.Ох, даже не мога да се зарадвам, че съм бременна 🤰!

Здравей! Аз също полежах в болница след бъбречна криза. Оказа се също хидронефроза на десен бъбрек. Изписаха ми Уростаб и Урогард (пия ги месец след това почивка седмица и после пак отначало), а при силни болки Но-шпа и Спазмалгон. Моята урина и влагалищният секрет досега са напълно стерилни и така и не се разбра от какво се получи тази хидронефроза, но съм чувала, че Ешерихия коли може да я причини (не съм напълно сигурна). Аз продължавам да имам леки болки в бъбрека, дори и горе в дясната плешка, но са търпими. Казаха ми, че за сега няма какво да се направи и се надявам да не получа пак криза, че наистина е нетърпима болка. Забранено ми е да лежа на дясната си страна. Знам, че понякога при хидронефроза се налага слагане на стенд, но вярвам, че дотам няма да се стигне. Като съвет мога да дам да не лежиш на дясно изобщо (аз от 1 месец и половина спя само на ляво и се свиква), да избягваш солена храна и напълно да изключиш газираните напитки. Често хидронефроза се получава и когато бебчето и/или матката притискат бъбрека.

# 508
Благодаря за съветите, момичета.
Доколкото съм коментирала с моя зъболекар, трябва да го извади хирург и единия корен се е заплел в лицевия нерв, та ми бяха обяснили, че ще се наложи пълна упойка. Т.е истинска си операция.. 😑 Ако не ми мине до утре, ще се свържа със заболекаря.

Здравей !
Аз бях така и двама хирурзи дори отказаха да ме оперират и да го вадят и ме пратиха при проф Антон Джоров( лицево челюстен хирург), можеш да отидеш на консултация в дентален център Ама медикодента(Джеймс баучер бл 122). При мен беше долен мъдрец, израстнал направо хоризонтално вътре в челюста, и с корен оплетен в нерв. Другите ги беле стеах да пипат, точно заради нерва на челюста и да не стане беля!
 Той го извади, не с пълна упойка(бях си будна) и дори заедно с втория ми мъдреца от другата страна, който беше лесен за вадене, но каза че така или иначе ще пия една седмица антибиотик. Та го препоръчвам за такива сложно случаи. Аз не бях бременна, но можеш все пак да го посетиш да чуеш мнение.
Успех!!!! Знам колко е неприятно 😢😢😢!!!!

# 509
Аз моят, роден април, го прегрях ужасно и 10 дни беше с обрив. Затова този път ще сложа боди къс ръкав, тънки панталонки с чорапки, диадемка и завита цялата с лека памучна пелена. Според мен по-добре, ако видя, че й е студено да я завия с още нещо на място.

Привет момичета, относно комплекта за изписване, който трябва да се купи  - виждам, че нормално се продават с пелена, боди с дълги ръкави, ръкавички, шапка, лигавник и гащеризон/ромпър - при летните бебета като нашите - колко от това реално ще му се облече ? Притеснявам се да не прегрее, ако е прекалено облечено, пък и с тази пелена, с която ще го повият съвсем. (Предполагам, че нормално сестрите/акушерките го обличат за изписването? )

Общи условия

Активация на акаунт