Пролет идва вече, расте стремглаво ЮЛСКОТО човече - мами с термин ЮЛИ 2021 - Тема 3

• 51 771
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
Здравей. Аз правих изследването в лаборатория Рамус. Изчаква се между отделните взимания в лабораторията или ако си с кола може да си седнеш в нея.
 През това време не трябва да се разхождаш или да се натоварваш по никакъв начин.
Можеш да пиеш само по мъничко вода ако имаш нужда /като преди първото взимане не трябва да си приемала течности или храна/. Времето не го усетих, тъй като си бях взела една книжка Blush Успех с изследването Flowers Four Leaf Clover

Много благодаря за отговора!

# 481
Здравейте за документите след изписването необходимо ли е да се знае и кръвната група на бащата, защото видях, че за майката е задължително, но не знам дали трябва и на двамата да се впише някъде?

# 482
  • Варна
Подготвителни контракци...

Момичета, изпитвате ли такова чудо?
С първата бременност не съм. Сега мисля,че имам, еднократни.
Не стягания,а болки... Как да опиша,все едно в родовия канал... Наподобявам ги на контракциите при раждане (в най-леката форма 😁)

Както бях супер спокойна,вече съм разтревожена,понеже съм във Враца,а нали съм решила да раждам в София (дори ако трябва някой спешен преглед,пак държа да е в София),а са си 100-120км 🤔

# 483
Аз имам също подготвителни контракции, но са рядко и при мен по-скоро са като стягания.

Кога долу-горе започват да се следят тоновете на бебчето? Другата седмица съм на преглед и ще попитам, но си събирам мнения.
Другият ми въпрос е към мамите, които ще раждат с избор на екип (независимо от града, в който се намират). Кога е най-редно да се направи избора и от коя седмица долу-горе започват прегледите при другият лекар (израждащият)? Може въпросите да са ми доста тъпички, ама като е първа бременност не си наясно с нищо, а искаш да си подготвен колкото можеш повече.

# 484
Тоновете от 32 някъде почнах. И аз този път ще избера екип и мисля пак началото на 8и месец да му звънна.

Аз имам също подготвителни контракции, но са рядко и при мен по-скоро са като стягания.

Кога долу-горе започват да се следят тоновете на бебчето? Другата седмица съм на преглед и ще попитам, но си събирам мнения.
Другият ми въпрос е към мамите, които ще раждат с избор на екип (независимо от града, в който се намират). Кога е най-редно да се направи избора и от коя седмица долу-горе започват прегледите при другият лекар (израждащият)? Може въпросите да са ми доста тъпички, ама като е първа бременност не си наясно с нищо, а искаш да си подготвен колкото можеш повече.

# 485
Аз в 33г.с съм си запазила час за среща с АГ, който да ме изражда. Мислех към 34-35г.с, но се падат точно за почивните в края на май и реших по-добре преди това да се срещна с него.
Аз мисля да избера и акушерка ако ще съм нормално раждане, та и с нея трябва да се срещна сигурно към 36г.с
А за тоновете нямам идея при някои от 28, при други от 32-ра. Явно зависи и от самата бременност и се преценява, но другата седмица съм на ЖК и ще я попитам откога се почват тоновете.

# 486
Колко бързо минава времетоооо 😱 колко малко ни остава. Аз вече започнах с "приятните" сънища.. последно сънувах как ми изтичат водите в офиса и казвам на ММ "не мога сега да раждам, имам да подавам ДДС-та" 😄🤦‍♀️
Иначе и на мен ми предстои разговор с АГ-то, искам да разбера дали има акушерка която ще препоръча и с която си работи.

# 487
  • Варна
Уф,бях почнала да пиша и ми дойде реда,че бях на преглед и сега всичко забравих 😁
Днес минах и купих почти всичко вече...от Залъгалки и шишета до подплънки за кърма,тоалетни принадлежности и даже физиологични разтвори и т.н. 😁 Едрите покупки отдавна ги взех.

Тонове не сме слушали днес,явно ще е от другият път (32с). През целият преглед бебето риташе...Виждаше се на екрана и в същото време корема ми подскачаше 😁

В група за Шейново (София) понеже там ще раждам,ме съветват в началото на 8 месец да се обадя на акушерката която съм избрала.
И друго реших 😁 Първият път раждах без упойка,но този ще е със... Вие мислили ли сте?

# 488
На мен все още ми е пълна каша планът за раждането (изобщо ако може да има план за него). Първо ми предстои очен преглед, тъй като съм с висок диоптър късогледство и има някаква вероятност да не ми разрешат естествено раждане, но каквото такова. Дано се окаже, че нямам проблем с налягането и ретината. Бих предпочела естествено, та ако мога да раждам така, бих си поискала и епидурална по съвети на сестра ми и приятелки, минали по този път Grinning

Има ли някоя друга от вас с висок диоптър и имате ли вече съвет от лекар? Thinking

Относно стяганията на корема, за които говорехте по-горе - и аз ги получавам, но доста рядко. Може би до сега съм усещала 4-5 пъти - коремът ми натежава, сякаш се издува и е един твърд, имам чувството, че ще се пръсне Grinning
И при вас ли е такова чувството? Даже не съм сигурна, че са контракции или газове Grinning

# 489
Аз също се насочих към Шейново и аз следя другата група. За упойката - първо раждане ми е и нямам представа какво ме чака, имам висок праг на болка(или поне така си мисля 😂), но май не виждам смисъл да се мъча като ни се предоставя възможност за облекчение. Мислех първо да видя как ще тръгнат нещата и тогава ако преценя да си искам упойка, но после размислих и реших да си кажа отначало, че искам упойка за да са запознати лекарите, да извикат анестезиолог и да дозират правилно и по-малко при самите контракции до пълното разкритие. А доколкото четох накрая при самите напъни вече си почти без упойка за да усещаш напъните. Поне като слушам лекциите на Елена Василева за нормално раждане така го обяснява и казва, че няма смисъл да се правим на героини и да раждаме без упойка и че като се дозира правилно накрая си усещаш напъните. Има добри лекции и за кърменето, ако не сте ги гледали препоръчвам. Доста ми допада как обяснява.

Уф,бях почнала да пиша и ми дойде реда,че бях на преглед и сега всичко забравих 😁
Днес минах и купих почти всичко вече...от Залъгалки и шишета до подплънки за кърма,тоалетни принадлежности и даже физиологични разтвори и т.н. 😁 Едрите покупки отдавна ги взех.

Тонове не сме слушали днес,явно ще е от другият път (32с). През целият преглед бебето риташе...Виждаше се на екрана и в същото време корема ми подскачаше 😁

В група за Шейново (София) понеже там ще раждам,ме съветват в началото на 8 месец да се обадя на акушерката която съм избрала.
И друго реших 😁 Първият път раждах без упойка,но този ще е със... Вие мислили ли сте?

# 490
Времето направо лети, наистина..
На мен ми е първа бременност, искам да раждам естествено, прагът ми на болка е висок, но смятам да не се правя на герой и да си уговоря епидуралната предварително. Grinning

Следя се по каса, но АГ работи в частна болница и раждането там е безбожно скъпо за мен, пък тези парички така хубаво ще дойдат за бебчето.. Затова също съм се насочила към Шейново с избор на екип. Ще започна да ходя на прегледи при лекаря, който избера, в началото на 8-мия месец, там смятам да правя и тоновете.

Относно стягането /подготвителни контракции/ няколко пъти ми се е случвало досега /3-4 пъти/ напълно безболезнени, но коремчето става като камък на допир. АГ казва, че е нормално, но все пак ми изписа Магнерот. От както го пия не ми се е случвало отново.
   Момичета, към какви дрешки сте се ориентирали, предвид че бебчетата ще са летни Blush

Последна редакция: вт, 06 апр 2021, 16:28 от Lettie

# 491
Момичета, някой да е виждал някъде да се продават от тия следродилни гащи на awlays

# 492
Леле, момичета, всичко става много реално Grinning тук се говори за тонове и раждане, а аз не съм купувала нищо. Взехме скрин преди няколко седмици и това е, абсолютно нищо повече, има ли и други?

# 493
Ние също не сме купували нищо все още, мисля след великден живот и здраве да почнем с покупките

# 494
Момичета, някой да е виждал някъде да се продават от тия следродилни гащи на awlays

Има ги в Емаг. И аз тези дни започнах да преглеждам за следродилни превръзки и абсорбиращо бельо та ги мернах там. И ние все още не сме купили нищо, освен кошарката next to me .. изчаквахме досега, понеже ремонтът в апартамента едва сега приключи и започваме обзавеждането. Надявам се до края на месеца да е напълно готов и да се нанесем. Иначе съм накупила разни дрешки - боденца, ританки, чорапки и тн.

Наистина времето от ноември досега мина изключително бързо.

Общи условия

Активация на акаунт