Пролет идва вече, расте стремглаво ЮЛСКОТО човече - мами с термин ЮЛИ 2021 - Тема 3

• 51 784
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
Момичета на вас досега вземали ли са ви/ще ви вземат ли цитонамазка? Знам, че въпросът беше коментиран преди време, но много не помня. Лекарят ми иска на следващият преглед да вземе вагинален секрет за микробиология и цитонамазка. Аз мисля да откажа цитонамазката понеже знам от познати, че по време на бременност така или иначе не дава достоверни резултати, а и преди като са ми вземали винаги съм прокървявала малко. Мисля си, че това трябваше да се направи по-рано (когато отида на преглед ще съм в 7 месец). Според вас това дали е правилно или все пак е добре да се направи и това изследване?

Прегръдки в тези дъждовни дни Hug

# 466
Момичета на вас досега вземали ли са ви/ще ви вземат ли цитонамазка? Знам, че въпросът беше коментиран преди време, но много не помня. Лекарят ми иска на следващият преглед да вземе вагинален секрет за микробиология и цитонамазка. Аз мисля да откажа цитонамазката понеже знам от познати, че по време на бременност така или иначе не дава достоверни резултати, а и преди като са ми вземали винаги съм прокървявала малко. Мисля си, че това трябваше да се направи по-рано (когато отида на преглед ще съм в 7 месец). Според вас това дали е правилно или все пак е добре да се направи и това изследване?

Здравей! На мен ми правиха цитонамазка в 3-тия месец заедно с първите кръвни изследвания и микробиологията. Доколкото знам след 3-тия месец не е препоръчително да се прави, тъй като има рискове и резултатът не е точен. Според мен трябва да поговориш с АГ защо се налага сега да ти прави това изследване, спокойно можеш и да го откажеш ако искаш. Цитонамазката може и след раждането да я направиш. Аз лично бих отказала. Все пак сме в напреднала бременност и за 2-3 месеца не мисля, че ще има нещо фатално, още повече ако профилактично си правила изследването преди това.
Успех каквото и да решиш Hug

Последна редакция: нд, 04 апр 2021, 09:10 от Lettie

# 467
Здравейте! Как сте с подуването, има ли при вас? При мен започна да се появява, нещо си мислех, че ще се случва по- късно Grinning предимно вечер е при мен.

# 468
Усмивка, на мен цитонамазка ми взема два пъти. Първо мисля, че февруари беше, но резултата от лабораторията беше недостатъчен материал.. та се наложи на следвашия преглед отново да вземе. Втория път в средата на март, в друга лаболатория си излезе съвсем нормален резултат. Несъм кървяла и не ме е боляло. Искам да кажа, че ако имаш доверие на лекаря си няма проблем (той си знае защо сега).. но пък и винаги имаш право да откажеш ако това те притеснява.
Относно подуването - моите крака започнаха да се подуват от няколо дни. Основно стъпалата и пръсците. Предполагам е от тежестта (качила съм около 10 кг вече). Казаха ми, да ги вдигам и да почивам повече, но не винаги се получава. Вие имате ли такъв проблем и как се справяте с него?

# 469

На мен ми правиха цитонамазка някъде към края на 4-ти, началото на 5 месец и ми излезе някакъв страховит резултат група 3Б, наложи се колпоскопия и се оказа, че всичко си е наред, излезнал грешен резултат заради бременността и промените, които се случват по шийката на матката в този период... но не ме питайте какво преживях и не ми мина през главата, докато не ме видя гинеколога и не ми потвърди, че всичко е наред Confused Също така прокървих при взимането на пробата. Но пък при други мои познати бременни не е имало абослютно никакви проблеми с цитонамазката, може би си е до организъм! Hug Прецени ти как ще се чувстваш по-сигурна

# 470
  • Варна
На мен ми взимаха цитонамазка в 3-я месец, предупреди ме АГ, че може да имам леко кървене, но нямах никакви проблеми. Микробиология ми е взимана 3 пъти до сега, защото лекуваме бактерии.

# 471
Цитонамазка и на мен правиха, в 13 г.с. Знам, че резултатите може да имат отклонения заради бременност. Аз бих слушала АГ.
При мен леко подуване на краката около глезени/прасци има вече, предполагам защото работя хоум офис на компютър по цял ден. Добре е повечко вода и ако можем разходки...а аз си взех и един специален крем за бременни точно за подути крака, дано да помогне....

# 472
На мен цитонамазка взимаха поне 6 месеца преди бременността.
Откакто забременях давам за микробиология ми взимат секрет, гледам да е почти всеки месец.
Но цитонамаска засега не бих дала. Ако излезе някакъв странен резултат така или иначе сега не може да се прави/ лекува нещо, Та ще са само ненужни емоции и страхове които не искам в тези последни месеци!
Да се надявам силно че всичко е наред и ще направя длед като родя!

За килата- аз съм вече +9 за 25 седмица(започнах с 53 кила). За моя “жалост” , от една страна, не ми е ставало лошо и от ден едно си имам достаааа апетит!

Да питам нещо друго- как са ви коремите?? Моя ми се струва че е главно остър под пъпа и ми се струва доста ниско. Иначе се водя с предна и висока плацента...

# 473
Мен също ми взеха цитонавазка, 13-14 седмица май беше.
Корема ми е като баскетболна топка 😁 а бебето особено сутрин прави сууупер смешни пози и направо се вижда как на едно място се издува, на друго спада. Много е сладка 😁
Днес правих обременяването с глюкоза..стана ми много лошо..което малко ме притеснява, дали всичко е наред. Утре ще видя резултатите..стискайте палци.

# 474
Мен също ми взеха цитонавазка, 13-14 седмица май беше.
Корема ми е като баскетболна топка 😁 а бебето особено сутрин прави сууупер смешни пози и направо се вижда как на едно място се издува, на друго спада. Много е сладка 😁
Днес правих обременяването с глюкоза..стана ми много лошо..което малко ме притеснява, дали всичко е наред. Утре ще видя резултатите..стискайте палци.

И аз в петък правих обременяване, резултатите излязоха след 2 часа, всичко е в норма, но все пак записах час при ендокринолог да видим какво ще каже.
На мен също ми стана малко лошо първоначално след изпиването на глюкозата, нормално е, не е най-приятното нещо Grinning
 Не мисля, че трябва да се притесняваш заради това. Успех и утре да кажеш как са и твоите резултати! Flowers Four Leaf Clover

# 475
По ваше желание ли направихте обременяване или АГ ви изпрати?

# 476
На мен ендокринологът който ме следи, каза че е задължително, питах АГ-то, каза че е препоръчително, макар че няма нещо съмнително.
Lettie, мерси 🤗

# 477
Мен ме изпрати следящият АГ за обременяването, тъй като на феталната морфология се видя увеличена околоплодна течност, която според лекарят на ФМ се дължи на прекаляването ми със сладкото. Разбрахме се просто да го спра и да следим нещата, но АГ все пак искаше да се застраховаме и ме изпрати да се изследвам

# 478
Здравейте!
На мен също ми предстои обременяване с глюкоза. Бих искала да попитам вече направилите изследването къде се изчаква да мине времето между отделните вземания на кръв - в лабораторията ли чакахте, да се разхождате ли ви пратиха или друго? А също и в коя лаборатория го правихте? Чудя се как да си организирам времето и затова питам : )

# 479
Здравейте!
На мен също ми предстои обременяване с глюкоза. Бих искала да попитам вече направилите изследването къде се изчаква да мине времето между отделните вземания на кръв - в лабораторията ли чакахте, да се разхождате ли ви пратиха или друго? А също и в коя лаборатория го правихте? Чудя се как да си организирам времето и затова питам : )

Здравей. Аз правих изследването в лаборатория Рамус. Изчаква се между отделните взимания в лабораторията или ако си с кола може да си седнеш в нея.
 През това време не трябва да се разхождаш или да се натоварваш по никакъв начин.
Можеш да пиеш само по мъничко вода ако имаш нужда /като преди първото взимане не трябва да си приемала течности или храна/. Времето не го усетих, тъй като си бях взела една книжка Blush Успех с изследването Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт