Пролет идва вече, расте стремглаво ЮЛСКОТО човече - мами с термин ЮЛИ 2021 - Тема 3

• 54 915
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
Аз съм много зле с килограмите 😁
Започнах 63 (имах 3кгмот предната бременност) и сега съм 74 🧐...
Така става +11кг 27седкица...
Психически не го понасям 😁
Каквото такова,гледам да не го мисля.

Иначе с баткото влязох да раждам 73,а сега съм 74...Ужас 😂

# 451
С първата бременност качих 13 кг. Спрях цигарите тогава .След като спрях да кърмя пуших още една година.Тогава забременях на 62 кг. и в края бях 75 кг.Така и не успях да си върна кг.Сега забременях на 69 кг. и съм 71 кг. в момента.Качила съм 2 кг ,в 26 г.с .Много се старая и се ограничавам не само защото не трябва да ям сладко и въглехидрати,което е в мой + ,но и защото не искам до края да минавам 75 кг.,както с първата бременност. На последния преглед 15.03 беше седалищно бебчо.

# 452
Здравейте момичета. Идвам от ЖК. Качила съм 6 кг. В 25 седмица съм. Бебка пак се е обърнала седалищно. За 1 месец трети път се върти. Иначе си вървим от 3 до 5 дни назад, но заради късна овулация. По ехограф 25+3 е 750 гр. За сега всичко и е наред. Беше си качила краката и ръцете на главата,че докторката се смя как е застанала. Изписа ми витамини за зъбите на беба. Лек ден от мен.

# 453
Здравейте и от мен. Аз забременях 48 кг към момента 23 седмица съм 10 кг отгоре,а именно само в корема.

# 454
Здравейте 😊 забременях 41-42кг, а сега в 26 седмица съм 54кг. И моето бебче е седалишно сега, но поне е отплела пъпната връв 🥳

# 455
Аз съм +9кг, утре влизам в 26г.с. Килограмите не ме притесняват, стига да са в нормата. За сега лекаря казва, че всичко е наред. Преди малко за първи път усетих така нареченото хълцане на бебка. Наистина няма как да се сбърка с ритничета, защото те са доста по резки, не са ритмични и дълго повторяеми. Много миличко ми стана.

# 456
Усмивка, много сладко. Моята така се разхълца по време на феталната, много беше смешна 😁
Аз съм +6 кг вече, но се чувствам добре.
На феталната видяхме, че пъпната връв на бебка се е омотала 2 пъти около вратлето. Доктора каза, че било често срещано и не е опасно на този етап, но аз не преставам да го мисля това нещо... 😑

# 457
  • Варна
Аз даже го имам на клипче как баткото хълца по време на преглед 😁 Наистина е доста смешно,сладурско и миличко как подскачат 😁 Ще се опитам да го намеря по-късно и да го прикача

# 458
Аз даже го имам на клипче как баткото хълца по време на преглед 😁 Наистина е доста смешно,сладурско и миличко как подскачат 😁 Ще се опитам да го намеря по-късно и да го прикача
оо ще чакам с нетърпение да видя -много ми е любопитно това с хълцането,аз още не съм усетила нещо по различно от ритничета и мърдане на бебка☺

# 459
Привет отново от мен Blush
Идвам с едно въпросче
Как започна ковид при вас? От вчера съм с 37, която не мърда, а сега излезна 37.3° температура. Малко ми е притеснено, нямам друго като симптом освен главоболието, което винаги съм го имала при температура. За това ви питам тези, които сте го изкарали, че малко се панирам вече, свекито ме праща в болница направо вече(разбирам, че иска да ме изгони, ама чак пък толкоз Grinning )
Поздрави и ви галя коремчетата Heart Blue Heart

# 460
Моята корона започна с главоболие,което продължи 3 дена и след това много бързо се влоших,моят съвет е да не чакаш изобщо,защото тези които не го карат леко знаят за какво говоря,не искам да те плаша,но трябва да вземеш мерки,дори и само главоболие да е,защото инфекцията се развива много бързо.

# 461
  • Варна
Според мен пък не трябва да се шашкаш. Има много хора,които го изкарват неусетно.
Моите мъже го изкараха супер тежко в болница (не се влошиха отведнъж).
Аз го изкарах супер леко за ден два,само с неразположение в гърлото и също температура 37,3-4 за ден.
Също обаче те съветвам ако усетиш,че се влошават нещата да търсиш помощ.
Задължително тест,ако нямаш (за да може да реагират по-бързо ако има нужда от хоспитализация)
Не се лекувах с нищо,заради това,че съвсем леко и бързо отмина при мен (пих само веднъж парацетамол за температурата)
При мен паник атаките,когато останах сама с детето,вече към 10ти ден бяха много по-зле от колкото самия вирус. Наложи се да звъня на 112 заради задух,който се оказа,че е паник атака, предполагаме де (тогава правих изследвания и бяха като на спортист + вече отрицателен тест)

Успех,дано си от леките случаи 🍀

# 462
Привет на всички, на 5ти ден след моето Ковид "приключение"  (до миналата неделя бях в карантина) вече съм ок, днес пусках изследвания и бяха ок, в понеделник ще коментирам повече с АГ но засега нещата изглеждат ок уж, много се надявам. Съветът ми към всички с начални симптоми е да не бавите теста, за да знаете какво е и съответно да изговорите лечение с АГ за да не се стига до влошаване и чак тогава да се чудите какво да взимате...Ще мине, само трябва да се вземат мерки!
По темата с килограмите, всичко е мнооооого индивидуално така че не мисля, че има база за сравнение...трябва да се види откъде се тръгва и ред други фактори - за едни 10 кг са ок, за други са много и т.н. Аз започнах 72/73 т.е. леко наднормено, сега съм 80 и макар и навсякъде да пише, че един кг на месец е ок, мисля, че трябва да забавя темпото...скоро влизам в 7ми месец.
Още нищичко нямаме купено, ама дори една книжка даже...нз кога ще почнем, честно. Уж колички ще гледаме ама все не гледаме...уж стаята детската ще оправим, още не сме...много лежерно го караме ама нз до кога хаха. Някой като мен? Оставам с впечатление, ще за първа бременност не е много типично, ама...така е при мен.

И последно - не знам дали някои от вас пият Натаспин - аз си бях взимала преди време, защото мислех, че ще пия продължително време и имам 4 чисто нови опаковки, които давам на половин цена - ако някой се интересува, да ми драсне Simple Smile
Поздрави на всички и се пазете!

# 463
Здравейте, в 26 седмица съм и от няколко месеца ако съм седнала и идведнъж като тръгна да вървя, имам чувството, че левият ми крак отказва и дори започвам леко да куцам от болката, дори не мога да определя в таза ли е, в бедрото ли е, но отива и по - надолу по крака. В началото не беше кой знае какво, но постепенно се засилва и то само при вървене... От тежестта на корема ли е и аз не знам, при първата бременност такова чудо съм нямала 😀 При някоя от вас нещо такова получава ли се и как може да се облекчи, аз до 9 месец няма да мога да вървя от болка, ако продължи да нараства...

# 464
  • Варна
Kari, радвам се, че вече си добре Hug и аз като теб не съм купила ниищо още, все си казвам, че има време Grinning
Относно килограмите - аз съм си с наднормено тегло и вече в началото на 7ми месец съм +8-9кг. Имах проблеми с високо кръвно, ходих на кардиолог, не видя нищо притеснително, но пия хапчета за да го регулирам и докторката каза, че е много важно да ям без сол (големия ми проблем), много течности и много движение.

Общи условия

Активация на акаунт