Пролет идва вече, расте стремглаво ЮЛСКОТО човече - мами с термин ЮЛИ 2021 - Тема 3

• 54 961
  • 745
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
Във Варна ми мериха постоянно корема,във Враца до сега нито веднъж (при две доктори)

Към мамите пушачки... Пушите ли?
Аз пушех от време на време сутрин с кафето... Но от скоро почнах всяка сутрин с кафето само. Днес обаче си купих цигари (до сега само като ,,измуфтя,, някой 😁.
Въпреки,че пак пуших само една,днес ми е кофти 😁

# 436
Относно цигарите съм облагодетелствана, че и първия път и сега започна да ми става лошо още в началото и ги спрях без мъки. Предполагам, че след кърменето ако има такова пак ще почна. Аз не мога кафе без цигара. Сега и кафе не пия, но не ходя на работа и си поспивам.
На ЖК задължително ми мерят кг, кръвно и корем. Моя корем расте нагоре.

# 437
Здравейте момичета, имате болки в гърба? От 2 дни стана имам ужасни болки в гърба при стоене седнала, като легна или се облегна с възглавница на гърба, бива работата, но стоя ли на стол много боли☹️

# 438
Да, много силни до гръбнака, обяснявам си ги с гръбначното ми изкривяване. Поръчах си поддържащ колан за бременни, четох добри отзиви и се надявам на чудо.

# 439
Здравейте! Имам въпрос, ня ЖК или ФМ казват ли ви как са позиционирани бебчетата или е още рано? По принцип съм на ясно, че до финала ще се обърнат, завъртят вероятно многократно, но все пак. На мен до момента не са ми казвали.

# 440
  • Варна
Преди 1 месец питах и ми каза,че е рано още,но би трябвало да се вижда...
Четох в интернет,че до 32г.с. се обръщали. С баткото по рано ми казаха,че е седалищно,а сега още му усещам крачетата ниско и предполагам,че не се е обърнало още и честно да си кажа малко се притеснявам 😁

# 441
при мен февруари беше седалищно,а март беше напречно и точно така си го усещах.сега мисля че още е напречно по начина по който го усещам,но има време да промени позицията и за сега не се притеснявам

# 442
Аз имам силни болки в кръста. Особено нощем едва ставам, но този проблем си го имам от първите деца. Номер 1 беше на годинка и тъкмо прохождаше, а бях бременна в осми месец с др. Но нали е за децата ще трая.
С батковците АГ не беше приказлива и не ми обясняваш много. Та незнам кога на къде са били. Сегашната бебка преди месец на ФМ беше седалищно, а преди 20 дни се беше завъртяла главично. Сега осещам движения около и над пъпа. Та дано така да си кротува.

# 443
  • Варна
Маминии ❤️❤️❤️
Въртят си се хората, смучат си парчетата и си живуркат 😁❤️❤️❤️

# 444
При мен на ЖК докторът винаги казва как е разположен бебо. От много време насам е главично разположен. Така беше и в началото на прегледа при втората фетална морфология, но по едно време ми стана много лошо (падна ми кръвното) и докторът ми каза да се обърна на страни. След като минаха няколко минутки и пак легнах по гръб, бебо се беше завъртял седалищно Grinning Голямо шаване пада. От месец насам при прегледите е само главично, явно си му е удобничко така Blush

# 445
И на мен до сега ми казват главично.
По темата с пушенето аз бях страстна пушачка (1 кутия на ден) преди да забременея + първия месец си пушех, защото не знаех, че съм бременна.
След като разбрах гледах да започна да ги намалям, защото знам и ме бяха предупреждавали, че от раз не се спират. Изгледах много клипчета на много доктори и прочетох много статии как и на какво точно влияят цигарите и стана така, че не ми се пушеше вече,дори цигарения дим започна да ме дразни. Изобщо не упреквам жените, който са преценили да пушат 1-2 цигари на ден. Всеки сам преценява. Дърпах си от време на време по 1-2 пъти от цигарите на приятелки, но като ме ритне бебето и ми става гузно и от доста време не съм си и дърпала😁
Аз да ви попитам за килограмите...Забременях 63, сега в 26г.с съм 70. Гледам по различни схеми и следящия лекар казват че било нормално,
но се притеснявам, че последните месеци се качва много..Вие как сте с кг ?

# 446
Забременях 50 кг, сега съм 58 кг в 25 г.с. Реално най-много качих през февруари и март. Попитах АГ дали всичко е наред, защото малко се притеснявах да не са много качените килограми за този етап от бременността, но той ме увери, че всичко е наред и се движим нормално. Още в началото ми беше казал, че оптималното наддаване за мен е около 15 кг, така че се надявам всичко да е наред. Blush

И на мен до сега ми казват главично.
По темата с пушенето аз бях страстна пушачка (1 кутия на ден) преди да забременея + първия месец си пушех, защото не знаех, че съм бременна.
След като разбрах гледах да започна да ги намалям, защото знам и ме бяха предупреждавали, че от раз не се спират. Изгледах много клипчета на много доктори и прочетох много статии как и на какво точно влияят цигарите и стана така, че не ми се пушеше вече,дори цигарения дим започна да ме дразни. Изобщо не упреквам жените, който са преценили да пушат 1-2 цигари на ден. Всеки сам преценява. Дърпах си от време на време по 1-2 пъти от цигарите на приятелки, но като ме ритне бебето и ми става гузно и от доста време не съм си и дърпала😁
Аз да ви попитам за килограмите...Забременях 63, сега в 26г.с съм 70. Гледам по различни схеми и следящия лекар казват че било нормално,
но се притеснявам, че последните месеци се качва много..Вие как сте с кг ?

# 447
Аз забременях 69 и вече съм 75, в 25та г. с., като последните 4 за последния месец и вчера ми казаха дс огранича сладкото и белият хляб, важното е всичко с бебчо да е наред, дано през последния триместър да не кача повече от 10 кг.

# 448
Забременях 65кг сега съм 78 док каза че е малко в повече,но немога да спра да си хапвам всичко с бебето е ок и килограмита ми са най-малкия проблем

# 449
Аз забременях 62кг., сега съм 65кг. Утре влизам в 27 г.с. Като тези 3 кг. ги качих общо взето в последните 2 месеца, преди това си стоях на килограмите от преди бременността. Но тепърва започват най-тежките месеци и ще трябва да внимавам да не изпусна нещата Grinning Общо взето за момента съм качила само на коремчето, стърчи гордо напред Grinning

Общи условия

Активация на акаунт