Цветна и пъстра 146-та пролетна гобленарска тема.

• 52 558
  • 760
  •   1
Отговори
# 525
Имам я. Ших го на Милена Стил. Ще потърся в къщи, но след 2-3 дни, ако не е късно.

# 526
Благодаря!

# 527
  • Edinburgh-UK

Здравейте ,група BlushГотова съм с гобленчето,голям зор видях с този контур ,но все пак за първи гоблен съм много доволна .

# 528
Аз съм шила Ягодовата фея преди време

# 529
  • Edinburgh-UK
Аз съм шила Ягодовата фея преди време

Много е красива .Heart

# 530
Eто докъде го докарах самплера. Чудя се дали да очертая и големите букви с контур ?

# 531
  • Карлово
Eто докъде го докарах самплера. Чудя се дали да очертая и големите букви с контур ?
Мисля, че би стоял добре контур. Пробвай на една буква, ако не ти хареса лесно се маха.

# 532
И аз мисля, че ще стои добре с контур на буквите. Аз не спирам да се учудвам с каква скорост шиеш!

# 533
  • Карлово
Честит Гергьовден, дами! Да се отчета и отивам да се оправям с агнето.
Беше

И сега

# 534
Честит празник на всички празнуващи! Реших и аз да покажа етап на това, което боцкам в момента - малко гръцко островче на Майкъл Пауъл. Има си братче, завършено преди 6-7 години и все се канех да започна второто, и все не се наканвах. Стискайте палци да не се отпусна и да успея да го завърша.

Ето ги заедно с другото островче:

# 535
  • sof
Честит празник ви желая и аз, "гергьовствам" с последни сили, защото, с много черен хумор, "во истина преядох"... не си бях била за тея празници доста дълго време всъщност, миналата година не се брои, че беше извънредна. Много пищно се празнува тука! Започнах един семплер Alice (Алиса в страната на чудесата - Л. Карол), хубавичък върви, не знаех тази авторка AuryTM, много идеен го намирам, има и Лешникотрошачката между доста други тематични. Естествено вдъхнових се творчески да си "пробутам" от запасите със залежаващи конци - едни вече не-произвеждащи се на DMC rayon floss, които навремето съм планирала за бг бродерия, но бързо си припомних защо съм оставила идеята, те са Много хлъзгави и пипкави за работа. Присетих се за тях, понеже съзерцах някаква нова серия satin пак DMC, този път с полисъстав, ама пак с блясък.

swetla99, добре ти се получава! mery79, наистина си бърза! Иконата става много истинска, и следя с интерес! Ще се добера и до Michael Powell и аз някой ден! Всички сте ми вдъхновение, вижда се човек като си разполага с времето че хобито става Изкуство.

Последна редакция: чт, 06 май 2021, 16:34 от dinkov2

# 536
Пристигнаха ми двата семплера от алиекспрес и вчера реших да започна единия. Стана ми интересно, много бързо и леко върви, за няколко часа имах видим напредък. Това ме зарадва, имайки предвид, че от няколко месеца шия един Леврон и все още нямам какво да покажа Yum Който шие Леврон (или ХАЕД) ще ме разбере какво искам да кажа.
Исках да попитам за семплерите. Предполагам, че има някаква символика в тях. Самите фигури, подбора на сюжети, начина на подреждане, си мисля, че трябва нещо да означава. В моя семплер, а и в други съм виждала, че се изписва и годината. Отдолу на почти всички има и азбуката. Знаете ли защо е така? Ще ми бъде интересно, ако някой може да обясни значението.

Този, който шия в момента се казва Game of Swannes, естествено има лебеди, също така зайци и птици.
Мисля да пропусна ушиването на азбуката, някак си не ми допада. А относно годината - 2020, смятам също да я пропусна.

Ще кача снимки след малко от телефона.

# 537
Според мен буквите и цифрите не са част от семплера,а са показани като схема ако искате да изпишете примерно актуална година,или някакво посвещение.
Ако не ви затруднява,бихте ли дали линк към семплери в Алиекспрес?

# 538
Бързо етапче:

Скрит текст:
Продължавайте да творите Heart Exl

# 539
Исках да попитам за семплерите. Предполагам, че има някаква символика в тях. Самите фигури, подбора на сюжети, начина на подреждане, си мисля, че трябва нещо да означава. В моя семплер, а и в други съм виждала, че се изписва и годината. Отдолу на почти всички има и азбуката. Знаете ли защо е така? Ще ми бъде интересно, ако някой може да обясни значението.

Семплерите са се шиели от млади момичета, които с тях са показвали знания и умения в бродирането с кръстче. Затова и мотивите са много и различни и повлияни от държавата, в която живее момичето и затова има и букви и цифри, и от всичко по-малко. Много често има и тяхното име избродирано и годината, в която е направена бродерията. Не знам дали има символика, просто отражение на нещата, които са се шиели към момента. Тогава схемите са се разпространявали така - интересените мотиви са се бродирали на семплърите, за да имат схемата. Това за мен обяснява защо са отделни мотиви и изглеждат добавени без никакъв ред.
В Европа най-старите запазени семплъри са от 16 век. Сега разбира се семплърите са съвременни, със сигурност има някои, които са взаимствани от по-старите семплъри.

Последна редакция: пт, 07 май 2021, 17:49 от Calli

Общи условия

Активация на акаунт