Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 18

• 57 739
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
Момичета, очаквам заповед от финда до 18’06. Въоросът ми е- взимам я и отивам направо на 2-ри ден ли или трябва първо да я представя в клиниката поради някви административни процедури. Изследвания всички възможно сме ги пуснали преди месец по заръка на доктора.

# 496
Отиваш направо на 2-ри ден. Успех!

# 497
Pupiii,  благодаря 🙏🏻❤

# 498
Момичета, само мен ли така адски ме болят подкожните инжекции клексан? Става ми и раничка на мястото на убождането. Друг имал ли е такива проблеми с тези инжекции? Чудя се дали не е от игличките. Хориомон и  други подкожни не са ме боляло така.

# 499
Болят да, а на Фраксипаринът иглата е по-тъпа и ставаш цялата синя. Последно ме посъветваха за Клексана под ъгъл 90 градуса и бързо да избутам лекарството, като че ли по-малко ме болеше.

# 500
Боли си , стават си синки тва е

# 501
Видях това ново клинично проучване. Малко е - 32-ма души. Трансферирани са мозаечни и анеуплоидни ембриони и това са резултатите. 9 бременности, 5 от тях са завършили успешно(нормален кариотип).
Две от успешните бременности са от анеуплоидни ембриони. Две от мозаечни и една или от мозаечен или от анеуплоиден.
Това са ембрионите довели до успех.
1.анеуплоиден  45, XY, - 22
2.мозаечен 45, XY, - 6 [mos]
3.анеуплоиден segmental 46, XY, del (15) (q24.1-qter)
4.мозаечен 47, XX, + 19 [mos] or 46, XX, del (15) (pter-q21.1) [mos]
5. един от тези 46, XY, dup (10) (q11.21-q21.1) [mos], 44, XY, - 11, - 22, 44, XY, del (2) (q23.3-qter), - 17, - 22
Ето и таблицата и линк към проучването:
https://www.nature.com/articles/s41556-021-00660-7#MOESM4

# 502
Благодаря за споделеното...
Натъжава ме, като си помисля, колко сме изхвърлили след ПИД...

Във връзка с анеуплодните ембриони... След спермограма за ДНК фрагментации, генетичката от Геника, коментира, че оплодените яйцекелтки с ДНК повреден сперматозоид, с фрагментации, става, логично, анеуплоден ембрион. Хромозомните аномалии на сперматозоида се предават на евентуално здравата яйцеклетка...

Та, ние си знаем, че след 45+ здрави яйцеклетки са рядко срещано нещо, но все пак ако се намери такава, ние трябва да осигурим здрав сперматозоид, за което си има техники и е възможно...  Така ще покачим вероятността за здрав ембрион... От всичките ми опити до тук, се питам , защо е прилагано само ИМСИ, ИКСИ, след като имаме не добра спермогарама - олигоастенозооспермия, с 27% фрагментации?!.... И 5 стимулации и 4 неуспешни трасфера...

От събраната информация, до сега, моя извод е, че трябва задължително да се приложи МАКС или ПИКСИ - хеалуронова селекция на ДНК здрави сперматозоиди, за да се даде реален шанс, ако се срещне здрава яйцеклетка, да се получи качествен ембрион...

След нашият горчив и скъп опит, излиза, че до сега нищо не сме правили както трябва, без тази селекция... Процесът не е бил оптимизиран, а на късмет, почти, като при естествен опит, защото нямаме установени физиологични причини...

Какво бихте препоръчали - МАКС или ПИКСИ? Имате ли опит и има ли успели, след прилагането на тези методи?

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 16:23 от Deona

# 503
Не съм запозната с ПИКСИ, но МАКС и на мен не са ми предлагали, въпреки че съпругът ми пита всеки път. Аналогично на теб след много четене и собствени проучвания сами настояхме за МАКС и на последния опит с ДЯ го направиха. Логиката ми е същата като твоята и наистина не разбирам, защо ни е спестено до сега при положение, че три години пробвах с мои яйцеклетки.Критично подхождам към ПИД, не съм правила до момента.

# 504
  • София
Скъпа какво ти е толкова чудно, че не ни го предлагат. Та нали по този начин като не се случат нещата ти пак ще отидеш, а това е приход за болницата независимо коя е, по принцип говоря. Те нямат интерес веднага да стане, защото сме им в кърпа вързани ако е по фонд се усвояват средствата от него, ако пък се самофинансираме пак е чудесно за тях. Така си минават годинките и в един момент нашата възраст вече е доста напреднала и сега на къде към ДЯ естественно, но там прихода е доста по-голям от колкото с наша Я.
Затова четете, информирайте се сами и си искайте каквото сметнете за добре щом това би помогнало за вашия случай. МАКС е чудесно решение и аз вече го правя задължително преди оплождане и има огромна разлика в подбора на плувеца и неговото качество, остава само и Я да е читава.

# 505
Момичета кои хормони показват дали един фоликул е задържан или расте в този цикъл? Аз уж съм в менопауза и в подготовка за трансфер, на естрофем и днес 14 ден при преглед за второ мнение се видя 1,3 см. образувание в ляв яйчник, приличащо на фоликул...На десети ден на прегледа моята док. нищо не каза...Та какво да изследвам за да добия представа какво е това чудо..

# 506
Мисля е2 естрадиол

# 507
Ако не бъркам, Естрадиола е показателен. На 2ри ден от цикъла преди пункции съм пускала хормони и помня, че когато Естрадиола беше много висок, това означаваше задържан фоликул, съответно и пропуснат опит.

# 508
  • София
Точно така Е2 ако е висок показва за наличие на ЗФ, тогава изкуствено се занижава ФСХ.

То и аз добре се подредих този мес., днес бях на преглед 2-ри ден и изненада в 2-та яйчника ЗФ - 22 и 25 мм., а уж нямах Ф миния мес. тези тогава от къде се взеха
Боже какво е спасението от тези ЗФ, какво трябва да се прави за да не се получават.

# 509
  • София
И аз да не остана по-назад със ЗФ съм, естрадиол се изследва обаче като пиеш и естрофем няма да се ориентираш реално.
При мен Е2 без естрофем е около 20, този месец към 13 ден взе да ми се появяват наченки на цервикална слуз и като пуснах Е2 ми беше 80, на 20 ден вече беше 290 и работата стана ясна, започнах дуфастона, пък дано успее да се пребори, защото май само регулон 1-2 месеца ме спасява.

Общи условия

Активация на акаунт