Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 18

• 57 705
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
Може ли да споделите мнение за др Минев в "Селена"?

# 571
50, 75 или дори 100мг - ОК, ама 200..
Не че добавките и витамините не са хубаво нещо, но все пак внимавайте. Още повече, че ДХЕА е хормон и в такава форма може да качи тестостерона и/или естрогена. Имам горчив опит с приема на шепа добавки, който на 10ти ден се превърна в посещение на спешния в Окръжна.. Един нищо и никакъв Мелатонин в препоръчителна доза при мен се изразява със замъглено съзнание на следващия ден (но аз мога по всяко време да легна и да заспя). Та няма "..няма да навреди" при нищо - всичко трябва да е с мярка и съобразено с индивидуалния организъм..

# 572
Авонави, какво да ти иажа. Всякакви изследвания, какво ли не правих и … некачествени Я. Голям удар беше. Знаете как е в болницата- не сте виновна, просто така се случи. Лош късмет. Предписаха, спазвам. Оплаквания не съм имала.  Сега последните изследвания хормони и другите са Ок. Просто се моля да ми е помогнало всичко това и да имам качествени Я този път. И да ми се случи. Споделих, защото и на мен ми е интересно какво пият другите. А сега от това, което пишете, излиза, че май моя доктор не си разбира много от работата . Вярвам, че не е така. А и всичко е строго индивидуално. Успех

Последна редакция: пн, 14 юни 2021, 20:14 от Анонимен

# 573
Марина, не се заяждам с вас и ви желая успех и да усетите на финала как каквото и да е трябвало да пиете и преживеете, всичко това си е заслужавало и бихте го направили отново. Hug
Но когато някой пита за информация кой какво пие или е пил, то това е повод да дадем нашето (в случая - моето) мнение. Моето мнение опит е това, което написах по-горе и отново с уточнението, че всичко е индивидуално.

# 574
Знам, че не се заяждате. Докторът тогава ми каз, че на някои жени им става лошо от -dhea  в това количество и ако и с мен стане така, да пия по три пъти. Обаче не. Добре ми беше. В началото малко една бях енергична сякаш😁. Интересното е, че по скоро от Прегнакеър ми става малко лошо,  обаче може би защото не го приемам с храна, а и на листовката го пише даже, ама кой да ти чете. Сутрин на гладно ей така да знам че съм го изпила. След месец чак като почнах с храна- е нямаше никакъв проблем. Ама кой да ти слуша и да чете листовки 😁

# 575
Моят опит с добавките е следния:
Убиквинол 200 по 1 на ден, pqq20 mg по 1 на ден, NAC 600 mg-два пъти по 1 на ден. Тези трите съм се стремяла да пия постоянно, може би година и повече, но съм правила и малки почивки, докато си купя нови.
Други са транс ресвератрол по 100 mg по едно на ден, на гладно сутрин, и след един час NAC.
Другите са по - обикновени-магнезий-да не е оксид, витамин Е-400, ако е възможно да е от слънчоглед, мисля, че хубавата форма беше токоферол, витамин С-500, фолиева к-на.
Витамини от групата В, ако има мутации в гените за усвояване, трябва да са метилирани форми, както и фолиева та.
Отделно витамин Б12, само ако има установен дефицит. Също и витамин Д, вигантол, като капките се определят от това дали има дефицит или не.
Последно си бях взела шатавари, за което ми казаха, че нормализира фсх, а както писах по-горе, моето беше към 30, но шатавари пих около 20 дни, предполагам, че трябва да се прави почивка.
Пила съм също пшенични стръкове, на прах.
Ако се пие елтироксин, другите добавки трябва да са на 3,4часа отдалеченост от него, а витамин Д трябва да е на 8 часа далече от него. Струва ми се, че бях чела и за витамин б12 да е далече от витамин Д.Омега 3 също, но забравих колко трябваше да е дха и колко ера, за да има ефект.
Малко трудно се съчетават, NAC трябва да е на гладно.
Наистина трябва да се внимава с ДХеА,
Хубаво е да е форма 7 кето дхеа. Мисля, че беше по-безопасна. Лично аз съм я пила само два месеца, по препоръка на лекар и спрях.
Това е, дано съм била полезна.

# 576
Аз пих почти всички от препоръчаните от Денис добавки, после ми писна със сложните схеми на приемане и ги спрях, като останах само на омега 3, убиквинол, транс ресвератрол, pqq и витамин Д поддържаща доза, есента реших на майтап да пробвам FH Pro, пих по 4, а не по 6 таблетки на ден и може би си въобразявам, че е от него, но за 5 месеца два пъти забременявам естествено ( на 41/42 години) след 8+ години опити и неуспехи. Е, приключиха и двете бременности рано ( кухо яйце/ пореден мисед), но сега ги почнах отново като подготовка за трети инвитро опит.

# 577
Според това клинично проучване, ресвератролът намалява шансовете за бременност при трансфер.
 Resveratrol supplementation is strongly associated with a decrease in clinical pregnancy rate.
https://www.researchgate.net/publication/331896096_Influence_of_ … 51pF5YmM-3jIGjZeg

# 578
Аз не знам дали е по-правилно да се взима 7 кето. Понеже идеята на Дхеа е да качи тестостерона, а 7 кето формата почти не качва. Някой беше писал, че изрично и е казано да не е кето. На мен Биостерон ми е изписван, който не е 7 кето.
И аз, омега 3, q10, ресвератрол, ликопен, витамин Д, витамин в12-метилкобаламин подезични, pqq, колаген 1 и 3, масло от вечерна иглика, пчелно млечице, пчелен прашец, мака... За маката някои не я препоръчват заради качването на тестостерон и естрогените, но моите са ниски и не е проблем. Някакви комбинирани витамини са ми изписвали в Турция, но аз така поотделно си ги взимам нещата.
А, и куркума с черен пипер, като цяло за детокс и противовъзпалително. Чай от коприва, невен и бял равнец след стимулации, въобразявам си че ми възстановява хормоналния баланс след кашите.

# 579
Здравей,момичета! Пожелавам късмет на всички и само положителни емоции с пухкав край. Имам нужда от малко инфо: преди пункция на естествен цикъл,взимате ли нещо за зреенето на яйцеклетките?

# 580
Здравей, Веив. Аз правя напълно ЕЦ, без хапчета за лека стимулация. 36 часа преди пункцията поставям инжекция Хориомон, чиято цел е да узрее яйцеклетката. Единствената друга инжекция, която слагам е 1 Цетротид, за да удържим ЛХ-то. Нея я слагам около 40 часа преди пункцията.
По отношение на добавките... През годините съм пила какво ли не. Имаше периоди, през които бях много сериозна в това отношение. Пиех почти целия списък на Денис. Постепенно и след като нищо не направи чудо при мен, ги сведох до няколко основни. В момента освен добавките на д-р Стаменов пия: Вит. Д 5000 IU, вит. Б12 /метилкобаламин/ 1000 mcg, вит. Е 200 IU, Омега 3, CoQ10 /Ubiquinol/ 100mg, фолиева киселина /отново мета форма/, NAC, Dhea 50 mg и Wheatgrass /пшенична трева на прах/. Но честно казано съм на периоди и не съм особено сериозна. Blush

# 581
Благодаря Bobby , има ли наистина някакъв ефект , какво казва опита. На мен ми предписаха Clomifen ,взимам по една таблетка през ден и ходя на преглед. От добавките само фолиева киселина има чай за подпомагане на задържането мисля да го пия . Преди време открих добавки,които дадоха супер резултат. След 3 месеца прием се увеличи броя на яйцеклетките без стимулация....бях много щастлива! Хубав ден на всички!

# 582
Благодаря Bobby , има ли наистина някакъв ефект , какво казва опита. На мен ми предписаха Clomifen ,взимам по една таблетка през ден и ходя на преглед. От добавките само фолиева киселина има чай за подпомагане на задържането мисля да го пия . Преди време открих добавки,които дадоха супер резултат. След 3 месеца прием се увеличи броя на яйцеклетките без стимулация....бях много щастлива! Хубав ден на всички!
Може ли да споделите кои са тези добавки?

# 583
Може ли да споделите кои са тези добавки?

Разбира се. Фирмата е Havsund,те се казват Fertile.Предлагат и за мъже. Аз съм супер доволна,препоръчвам с две ръце!

# 584
Благодаря. В България не се предлагат, от къде ги купувахте?

Общи условия

Активация на акаунт