Образователен Говорилник: 13-та сбирка на Задругата на жабешката отвара

• 23 503
  • 734
  •   1
Отговори
# 300
  • в страната на чудесата
Лейка прегоря и хич не и пука ще ходят ли на училище или не Simple Smile
Много болни, много нещо. Чудя се дали ще изкарат и две седмици... абе колкото толкова. Плюс това колата ми трябва да влиза в сервиз, очаквам отново да спре плановия прием в болниците, Коце разпореди отново отваряне на всички ковид отделения.
В същото време някакви всенародни веселия днес. Мама на това му вика узбуна Simple Smile (глъч и навалица, съпроводена с емоционално напрежение ).

В училище маските са задължителни.

# 301
  • София
Еее, Лейка, стига де Simple Smile Жалко, че претръпна за вълнението. Наистина е шокиращо, колко може да се развълнува човек, уж за едното нищо Simple Smile

Маските са задължителни само във вашето училище (и още някое друго изключение). Моят личен опит сочи, че децата даже биват насърчавани да не носят маски в училище от някои учители. Моито деца, дето бяха свикнали да носят маска още от преди по прегледи, сега започнаха да ми обясняват, че то маските увреждали белия дроб  и не знам си какво още (чули го от учители). А едното си имат болни учители. Този път никой не ни уведомява официално. Крие се. Това са ми впечатленията и от ноемврийската, и от сегашната вълна. Мъчно ми е. Явно образованието никому не е приоритет.
Не можаха и да спрат екскурзийките и курсовете и т.н., а децата да са на училище по-дълго. За мен пускането на присъствено курсове и школи преди да върнат всички деца в училище означава, че паралелното образование вече официално е по-важното. Признахме го най-накрая.

# 302
  • София
Лейди, как без маски?! Моята каза, че в нашето училище маските са задължителни. Стоят с тях в часовете, с изключение на физическо и музика. Тя е 5 клас.

# 303
Росита, в седми не стоят. Само в часа по история учителката изисква всички да са с маски.

# 304
  • София
Ами моята твърди, че стоят - във всички часове. Нямам причина да се съмнявам в думите и.
В седми не са стояли с маски преди 2 седмици. След две може и за тях да е задължително, няма как да знаем от сега.

# 305
Аз не казвам да се съмняваш в думите й. Казвам само как е в същото училище в седми клас. Допълнението към наредбата за задължителни маски е отпреди седмокласниците да тръгнат присъствено. След тези присъствени две седмици имаха още 2 пъти присъствени пробни изпити и присъствени часове по БЕЛ и математика, в които също не са стояли с маски в клас. Не знам кое те кара да мислиш, че след като заповедта не е спазена в 3 седмици, ще се спази оттук нататък. Оплетох се със седмиците, но няма толкова голямо значение.
Всъщност дано започне да се спазва.

# 306
  • София
Дъждец, като цяло много критика чета от теб за училището. Защо не сигнализира където трябва, след като не се спазват мерките?

# 307
  • София
За СС нищо не мога да кажа, защото малкият е 4-ти клас, а за тях маските не са задължителни /само госпожата по КМ ги е помолила да са с маски в час и децата чинно си ги носят/. В Испанската всички са с маски във всички часове и на цялата територия на училището. Директорката предупреди в писмо до родителите и учениците в Школо, че демонстративното неспазване на правилата ще се санкционира /беше забравила да забрани отговорите на съобщението и да не ви казвам какви бисери от родители имаше Joy , а аз не се сдържах да отговоря на един такъв татко/. Всичките учители /поне тези, преподаващи във випуска на дъщеря ми/ са се ваксинирали.

# 308
Росита, какво значи много критика? Писала си нещо, което не е вярно за цялото училище, че даже и се възмущаваш  как е при Лейди. Що за цензура се опитваш да налагаш кой какво пише за училище?!

# 309
  • София
Явно седмокласниците са някаква особена порода деца. Трети клас на всички снимки от час например са с готова маска на врата. Веднага се поставя на лицето, ако някой преподавател каже. На мен ми е по-странно, че учителката по пиано в училището продължава да преподава от вкъщи. Сега при наличието на ваксиини за учителите според мен може да започне да идва присъствено.

# 310
  • София
Санака, браво на директорката на Испанската (и на теб, де. Представям си отговора ти в Школо Joy ). Сега като се прочетох наистина постът ми звучи малко крайно. На теория са задължителни в междучасията (за малките говоря). На влизане всички влизат с маски, мерят температура и т.н. На връщане, обаче виждам, че излизат кой с маска, кой без. Моето включително. Веднъж е с маска, веднъж без. Ако се сети един вид. А за втори клас деца, ако не им се създаде ред е очаквано да е така. Моето каза, че е чуло учители да си говорят помежду си тези неща за маските. Тоест, не е официално да са им го казали. Но нали ги знаете малките как обичат да слухтят и много се е впечатлило. А аз си мисля, че ако някой има такова отношение е нормално да не държи много да се спазва. Това се усеща явно от децата.

# 311
  • София
Дъждец, за каква цензура говориш..?? След като написах как са се случвали нещата през последните две седмици в 5-клас  ти се оплака за липса на мерки при седмокласниците. И понеже не е първи път, в който индиректно отправяш критика и към ръководство и към учители за умишлено неспазване на мерки, аз те попитах дали си поставила въороса където трябва. Къде тук видя цензура?

ПП: Спирам по този въпрос, защото не искам да равалям хубавата тема.

Последна редакция: чт, 04 мар 2021, 08:07 от rosi_ta

# 312
Росита, не съм се оплаквала,  коригирах само твоето изказване, а ти много интересно се опита да замажеш казаното от мен как било преди две седмици и как можело да бъде след две седмици.

# 313
  • Отвъд алеята зад шкафа
В нашето у-ще децата са постоянно с маски през часовете, изобщо не им дават да ги махат, даже в междучасията.

# 314
  • София
Чудя се дали да си изпрося бан и да правя компания на Ежко и Уорик?

Иначе ще подмина опита да ме нарекат лъжец.

Общи условия

Активация на акаунт