Паралелни връзки

• 15 126
  • 308
  •   1
Отговори
# 225
Lino, чакат те много хубави неща занапред. Не си проваляй живота заради други хора.  Как си го слушала да се обяснява и не си го треснала с нещо...

# 226
Разводът, щом има дете от друга, ще е по негова вина. Вземи му повече неща, че така и така после неговото имущество ще се наследява от всички деца.
В смисъл не си струва въобще да страдаш за такъв измамник, давай практично сега по задачите, за компенсация.
Годините в лъжа няма как да ти ги върне, затова обезщетението да е материално.

# 227
Разводът по вина е по-труден, а и не води до никакви допълнителни материални придобивки. Трябва да водиш свидетели и т.н. Хубаво е да се борим за материалното, а и дълъг брак винаги има общи неща.  Но най-важното за една жена, изпаднала в такава ситуация, е да запази себе си. Да се съхрани, да си остане нормален човек, добра майка, да не пострада прекалено психиката й. Лино, действай и се спасявай, няма какво друго...

# 228
Е, щото си е направил извънбрачно дете... аз тъй разбрах от нейните думи. Това е доказуемо и от голямо значение.
Ще го признае детето, след като й е казал, предполагам. Изчакай малко да оформи документите (припознаването), ако вече не е.

# 229
Не видях нищо за извънбрачно дете, но и 5 да има, това няма да спомогне съпругата да получи нещо повече.

# 230
  • София
Едва ли си заслужава развод по вина, защото имате всички шансове да се намразите за цял живот, а това ще е зле най вече за детето. Едва ли си заслужава правенето на циркове с водене на свидетели, поливане с всичката възможна реална или измислена кал.

# 231
С документи ще се докаже, че се е сдобил с дете по време на брака, ако го припознае. Няма да има нужда от свидетели за този факт, който говори сам по себе си.
Е, ако ще му прости, хубаво.

# 232
Имах предвид, че това доказателство няма да доведе до никакви ползи за жената.

# 233
Жената може да не иска да се развежда, защото още го обича или й се свиди да го даде на другата. А вие чак почнахте да я развеждате и да й предлагате по взаимно съгласие ли да бъде или по вина.

# 234
  • София
Lino, подкрепям мнението, че си жертва на манипулатор и няма смисъл да се виниш.

Но все пак ще ти дам и алтернативна перспектива. Един много близък приятел казаше, че човек щом стои в една ситуация, значи му харесва. Заровила си си главата в пясъка, защото все пак е имало нещо във вашите отношения, което те е правило щастлива. Сега всичко изглежда лъжа, но не е непременно така. Ти си толкова излъгана, колкото и другата, която 10 години е стояла в тази паралелна връзка и се е надявала да те смени. Няма смисъл от самообвинения или дори обвинения. Оцени мъжа си за това, което е, и прецени как искаш оттук нататък да се развива живота ти - с или без него. Не оставяй да те удави горчилката. Ставала съм свидетел на такива случаи и повярвай ми, основно твоя живот ще отровиш вкопчвайки се в омразата. Не си заслужава.

Честно казано, моята първа реакция беше, че на твое място моментално щеше да ми отпадне всичката лоялност, и аз да хвана няколко "паралела" и да си живея живота, възползвайки се от това, което имам в брака, без да съм му вярна повече. Не знам дали реално това бих направила, не знам дали и това е правилното решение за теб. Но сега си на кръстопът, на който трябва да хванеш посоката, която прави теб щастлива.

# 235
То такъв само да го обичаш,даммммм

# 236
Хъм, може и да си права, Бианка. Бракоразводният процес ми е далечен спомен от студентските години и не съм се занимавала с тази материя, пък и не съм се женила и развеждала. Но все пак адвокатът й ще прецени какво да я посъветва.
Тогава да го притисне да й даде повече при развод по взаимно съгласие, за да не стават панаири. Абе да не стои само да плаче и да се чуди какво стана, а да се ориентира към по-делови подход.

# 237
Представете си за момент как се чувстват децата в семейство, в което майката и бащата не се обичат вече.

# 238
Да ги държат настрани от уреждането на формалностите.
Те сигурно са големи впрочем.

# 239
  • София
Мама обаче, е обичала тате сляпо, той нея с полулюбов.

Общи условия

Активация на акаунт