Деца на пролетта са МАЙ-чета, обичани, красиви зайчета!

• 19 761
  • 285
  •   1
Отговори
# 90
Олче не ги слушай кварталните майки!!Каквото искат да правят и тия педиатри дето дават такива съвети #2gunfire Ако не ствава лесно забелването и кожичката е тясна - не пипай в никакъв случай!!!!!Питай хирург да видиш какво ще ти каже.Сина ми имаше такъв проблем.Правихме консултации и специалистите казаха да не пипаме.А от реванола как се зачерви ..не е работа :bad-wordsКато стана на 4 г му направиха пласт. корекция ,а не обрязване,за 10 мин. работа ,но с пълна упойка.След 1 час си бяхме в къщи.Ако сте по -лекия вариант може и със забелване да се оправите , нооо от хирург.Такива бели стават от забелване не както трябва,че ..... не ми се приказва.Не дай си боже да се стигне до загуба на чувствителност!
Много се радвам за Жасмина! Heart Eyes
ЛаДиДа пий осцилококцинум ,чай,прави си гаргара с чай от лайка и сода.
Малееееее тоя вирус е такъв гаден .. SickНатръшка ни всички.
АНИ така е като има по-голямо дете в къщи -мъкне болести от училище.Но поне кърмените бебета по-леко карат.

Топчето не е на МИА,а на Иван на Имар! Laughing

# 91
  • София
Леле вярно, че беше на Иван, ама като правя сто неща наведнъж. Извинявам се ако има засегнати.

# 92
  • видин
за топчето имар не се притеснявай- ще излезе, ако изобщо го е погълнал. най-вероятно е паднало някъде и не си го намерила.
големия син беше глътнал малко болтче- около 2 см. излезе чак на 5 ден. такова ровене в ла*на падна, че майка ми още ми си смее като си спомни. от тогаво имам патент - слагах произведеното в прозрачен найлонов плик и така опипвах.  Simple Smile

# 93
Вчера бяхме на консултация , вече сме 7.30 и 67см. Пораснали сме с 4 см и 500гр. Педито ми написа схема за захранване с пюре, та днес започнахме. Голямо шоу беше. Така съм се смяла. Човека е възмутен и не иска и да помирише пюре. Първо му давам, близна го и избутва лъжичката с език като прави кисели физиономии. Но аз упорита, продължавам да пъхам. Той премлясква и хленчи. И вече като усети че направо си яде и взе да реве. Усети се че нещо го мамят и много се разсърди. Аз му обяснявам че това е храна, но той НЕ  Naughty иска си цицата. Така успях да набутам около една чаена лъжичка, а си бях сипала в купичката 2. Реших да не го тормозя повече, че да не го откажа съвсем и му дадох цица и той доволен и щастлив, дори пускаше отначало зърното и ми се хили. Сладура на мама! Утре сме на ваксина. Последната ДТК.

Майчета благодаря ви за поздравите вчера. Ладида ни "издаде", та да почерпя с една снимка и ние да се покажем: За парите, дето сме му ги събрали мисля някъде да ги вложа, но още се чудя къде. Аз обичам да инвестирам в ДЦК или в депозити с нарастваща лихва, и за Ивко ще трябва да измисля нещо. А баща му не дава нищо да купуваме с неговите пари. Каквото му потрябва купува, но паричките на Ивко да не сме ги бутали.  Thinking

Олче, за пишката- въпроса е много спорен! Има и плюсове и минуси, така че всяка мама сама трябва да си прецени какво да прави с пишката. Няма какво да се притесняваш, ти просто си взела това решение и толкова. Аз например забелвам още от както се е родил, но ние вече сме готови - главичката се вижда цялата. Вчера и педито я погледна  каза че е много добре.

За сядането - от вчера вече го слягам в полуседнало положение. Много му харесва така - вижда света от друг ъгъл. Мисля че от другия месец вече ще могат да сядат.

Хайде мацки, отивам да го къпем вече. Hug

# 94
Малеееееее голям сладур тоя Ивко! Heart EyesАНИ имайте ни предвид и без това се познават децата  Flutter  За забелването нямах предвид случаи като вашия ,когато лесно може да се направи това от вас.Имам предвид това ,което Кабранска е обяснила.Ние бяхме така с много тясна кожичка и тогава ако напъваш да забелваш може да стане беля.

# 95
  • Варна
Мимозка, това означава ли, че като му е тясна кожичката, е по-добре въобще да не се опитвам да я забелвам. А педито каза в банята със душ-гелче като ми е намазана ръката, леко да се опитвам да я опъвам кожицата. А може би въобще не трябва  newsm78 Ха сега де, какво да правя?

# 96
здравейте  bouquet
включвам се да се похваля че днес си сложихме обички Laughingмалката малко плака,но извода ми от цялото екстремно преживяване е че колкото по-рано толкова по-добре.едвам я удържах и се наложи едното ухо да ни го стрелят два пъти #Crazyтака изненадахме всички в къщи че ей такива очи отвориха Shockedне бях казала на никой предварително.скоро ще кача и снимки дани видите.
лека нощ и да спинкате спокойно  bouquet

# 97
  • Велико Търново
Добър вечер и от мен!А ей така пък ние ходим на разходка! Heart Eyes

# 98
  • София
siska, много е джиджана  мадамата ти Simple Smile))

Hug Mr. Green Grinning

# 99
  • Плевен
Здравейте и от мен!
Да се похваля, че след ревливия ден вчера бях възнаградена със събуждане чак в 5,40 сутринта (за разлика от други нощи). Даже се будя и се чудя яли ли сме или не newsm78. Дано ни стане навик!!!
Големи хубавици пу,пу,пу    то от вас ние кавалер не сме си намерили! А  за Ивко думи нямам - да го хруснеш...
Сrazykitty честити ви обички!
Aннa искренно ти съчувствам за свекървата, при мен не е точно такъв проблема, но проблем има. Не стига че идва без предупреждение и все ни хваща "по бели гащи" точно в събота или неделя сутринта, когато искам да си пия кафето с мъжо и да се видим и ние като хората малко. Отгоре на всичко въобще не се сеща да пита поне дали може нещо да помогне и да не изброявам разни други неща, че като се сетя...........Хайде ще пиша друг път!
Мисля да се пробвам да поспя   sleepuu
Чао и лека  smile3531

# 100
  • Пловдив
Привет и от нас,
ние само да се обадим, че не сме се загубили, но използваме хубавото време да сме навън и да се порадваме на Nature Sunny тъй като от другата седмица в мрачната Белгия, няма да има време за разходки докато мама е на работа.
Като разглебдам снимките на всички малки слънчица, не че съм пристрастна, но по-хубави от нашите слънчица няма  Grinning
Моята принцеса нешто си променя регима тези дни, само дето аз немога да разбера дали е към по добро или не, но времето ще покаже.
Искаме да ви се похвалим че след почти 5 месеца на кърма, от два дни се захранваме с катрофче и по този повод ето ви една снимка...

http://images11.snimka.bg/001323245.jpg/

Нещо неможах да се справя с публикуването, но ме извинете моля.

лека нощ на всички

# 101
Ха,любимата ми тема за свекървите...а аз цял ден се въздържам да споделя за моята-днес /по-покана на сина си/ дойде да ме придружи до поликлиниката.Дойде,остави си чантата у нас,изчака ме долу да си извадя количката,приз цялото време ми мрънкаше,че не и е добре,едвам ме изчака да ме превържат/през това време и купих банани,да не мрънка..../,с крайно отегчение ме изчака да си купя хляб и мляко/щото реших да не слизам втори път,че ми е трудно,като съм сама и с тоя пръст/,тъкмо заспа малкия-даде зор да се прибираме,че да си ходила/щото си беше оставила чантата и новите обувки горе/,събудихме,го -качихме се/аз пак сама прибрах и количка и багаж и бебе/ и тя седна...и като се сети,че е гладна ...Та нахраних я,направих и кафе и с такова облекчение си я изпратих..../въпреки,че ми наду главата с глупости /...Та ако някой може да се похвали с по-сърдечна среща със "свекито"-Моля....

А,снимките са наистина страхотни-вече големи деца, са бе....Сиска,тоалета е убийствен...че и аксесоари...
Мимозката,мерси за обяснението-казваш значи,че може и без обрязване да минем...?!?!?Ако е така-да знаеш камък ми падна от сърчето/ че направо не ми се мислеше как ще го преживеем-особенно Сами,щото Ивчо е още мъничък и предполагам,че по-малко ще се травмира.../
А н и ,а мислиш ли,че Ивко е готов за пюре...ако не е готов-защо не го изчакаш...
pepsun,ей,да не си тръгнете без да сме се сбогували....ако трябва ще долазя до градината,ама искаме да ви видим...
това е за подмазване,ама къде са и на Хриси хубавите дебели бузи............... newsm78

Последна редакция: вт, 03 окт 2006, 23:59 от Анонимен

# 102
Здравейте мами на МАЙски сладки бебоци!

Нещо на напоследък нямам време да се разписвам редовно /но явно съм смотана Tired, все съм на педал и не ми остава време/ времето е хубаво и по цял ден сме в парка.
Днес бяхме на консултация и сме наддали само 200 гр., т.е. вече сме 6200 гр. и съм силно
притеснена, че Зари си стои гладен baby_neutral. Дръпнал е с 2 см. /което уж е нормално/. Ние за сега сме на кърма breastfeeding, но сигурно ще мина и на АМ. Но иначе нито реве, спи си нормално по цяла нощ от 20,30ч като го сложа се събужда чак в 6,30 или 7,30 часа. Аз все се успокоявах, че ако е гладен ще плаче или ще се буди, но не. Моля споделете нормално ли е да качи само 200 грама за един месец?????

Да не забравя да честитя на всички /малки и големи/, които са имали повод за тържество  bouquet  bouquet  bouquet. Пожелавам най-вече здраве и усмихнати лица Laughing Laughing.

Добре дошли на новите мами и целувки бебчетата ви.   smile3525

Имарче – стискам палци по-бързо да намериш newsm28 това топче или да го изакате Toilet и всичко да е наред.
Анни – не се ядосвай, вариантите са два или да си съгласна със ситуацията или да въдвориш ред. Я по добре кажи къде разхождаш тази мацка, за да минем и ние и уж случайно да се срещнем. Много е сладка /пу пу/. Вие освен по синеоки май си падахте и по рошльовци /като нас/.
 Олче –  не се ядосвай за пишата на адаша. Аз я забелвам, ама тя си стои скрита и не ще и не ще да се излезе, само се подава малко и това е. Едно време /на нашите мъже, бащи и т.н./ да не мислиш ще някой им е забелвал пишите. По този повод в здравни имаше точно такава тема и мненията са много противоречиви. Даже някои отричат забелването. Но това всяка мама си решава сама. Не се шашкай!
6u6i – тази хубава снимка на Марти в Южният парк ли е снимана. Ако се разхождаш там м
Можем да спретнем една среща с моя младеж, аз всеки ден съм там.

Стана много дълго  за което моля да ме извините Praynig.

Чао от нас и много целувки на бебълчетата.

# 103
Много са ви хубави бебенцата. И всички как са издокарани! Май само Жулката не сме я виждали напоследък. А съм сигурна, че mimoza я докарва като кукла.
Ани, Ивко е страшен сладур Simple Smile
Как съм се смяла на "черджетата" на kambranska  Joy  

Ние се върнахме преди малко. Ходихме на родителска среща в детската градина. Много ми хареса всичко там. И на Макси му харесва. След 20 дена ще имат някакво тържество и сега започват да се подготвят.
Притеснявам се, че баща ми не е добре и може да се наложи да влезне отново в болница. Дано най-накрая се оправи. Все пак е само на 60, а се е отчаял.

За забелването - аз смятам, че е по-добре с това да се занимава таткото, а не ние. Затова в началото Ники се занимаваше с това, а след като педиатърката я забели до край (към 3-тия месец), започнах аз. Но пак Ники ми показа как става. Те татковците нали цял живот са се грижили за техните - ще им е по-лесно да се справят и с бебешките.

А за свекървите... Не знам. Колкото по-малко се виждаме, толкова са ни по-добри отношенията.

Току що прочетох за среща в Южния парк. И аз ще се радвам да се видим Simple Smile Само да не вали. В петък таткото тръгва на работа и ще сме сами с Криси.

# 104
Аз само "здрасти" да кажа,че днес ще лягам рано.Напоследък сдавам багажа.Благодарим за комплиментите.Продължаваите със снимките,че много им се кефя.Pepsun,не се вижда снимката:(.Кабранска,това зетя ли е с лигавника???Това дете е порастнало с няколко месеца за няколко седмици!Браво,браво...
Икати,моята племенничка на 6 месеца е тежала нещо от рода на 5 кила.Сега е на година и половина и е малко над 9.А е здраво и хубаво детенце.Всяко дете е различно,не се притесняваи.Щом не плаче,стига му.
Маиките на момиченца-от къде ги вземате тези тоалети не знам,ама аз такива нямам!Пу-пу,ама пу.Аиде лека и от мен.

Общи условия

Активация на акаунт