Енгин Акюрек в "Дъщерята на посланика". Нови и стари проекти – Тема 408

• 47 268
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
Добро утро,

https://cathiehubertfr.wixsite.com/tracespoetiques/post/engin-ak … 0kmPhXjgE9ZMcw4E4

Момичета, ето и анализа на Кати Юбер (Cathie Hubert) - френска писателка, художничка, кино-критик, блогер, много голяма поклонничка на Енгин. Превод от френски Burkina.

Енгин Акюрек – Актьорът  Слънце
43 епизод

„В теб земята пее ...“  Пабло Неруда.
На Енгин

Скрит текст:
Този епизод ни показа завръщането на Санджар, на прекрасния Ефе, когото толкова харесваме и обичаме – виждаме това най-вече в сблъсъците му със зловещия Гювен. Виждаме отново всичко, което ни  е радвало и карало да треперим от вълнение - когато Санджар Ефе  „надува“ платната и тръгва на поход: неговата ярост и неговите изригвания, този негов специфичен начин да прекосява пространството, тъмните му очи, в които гневът лесно може да бъде прочетен. Ние го обичаме точно такъв - горд, упорит, във вечен стремеж към справедливост, готов на всичко, за да спаси тези, които обича. Но тук, за първи път от началото на сериала, сценаристите ни поднасят и друг, различен подарък. Този епизод изцяло „помирява“ Санджар Ефе със Санджар -чувствителния, нежния, влюбения, бащата, любовника.

Често преди това сме го виждали в преследване на невъзможната, неимоверна любов, виждали сме пропития му с огромно напрежение и безизходност копнеж. Познаваме затвореното лице, страданието, стигнало ръба на поносимото, хватката на съмнението, виждали сме го изцяло зависим от добрата воля на другата страна. А в този епизод за пръв път, най-накрая, той изразява без никакви задръжки любовното щастие: любовта, която ти носи добро, любовта, която те кара да се смееш или да плачеш от радост, любовта, която присъства, която е реална, осезаема! Край на вечното тичане след един мираж. Този път доброжелателното признание на Мави го кара да отпусне спокойно ръце. Този блясък, който се появи за много кратко на Санджаровото лице по време на плажната сцена с Наре, когато той й предложи брак, но бързо изчезна, отстъпвайки място на отчаянието. С Мави любовта е реална, достъпна. Сцената с тяхната сватба на плажа е много показателна, тя е символ на тази промяна, в някакъв смисъл тя е противоположна на сцената с Наре. Лицето на Санджар свети, сенките на болката постепенно отстъпват място на нежността, той се завръща на земята, вижда другата до себе си - защото той самият е забелязан, видян, оценен. Животът отново става възможен.

За Наре той коленичи, слънцето го заслепява, ние, зрителите, имаме чувството, че всичко може да се преобърне още през нощта, слънцето е студено, а любимата жена отказва. С Мави на плажа - нито гости, нито семейство, само верния приятел до живот Каврук. Светлината е мека, морето - спокойно, присъствието на двама влюбени е неоспорим факт, а смехът на Санджар избухва неподправено в този слънчев ден.

„Изкуството е лъжа, която казва истината“ (Пикасо).

Зад персонажа на Санджар Ефе стои Енгин Слънчевия, Енгин, който дава своята вътрешна светлина на Санджар. Енгин Акюрек и неговата топлина, искряща човечност, лъчезарна усмивка и завладяващо  присъствие.
 Този епизод помирява Санджар Ефе и Санджар - чувствителния, нежния, влюбения, бащата и любовника. Любовта не му отнема абсолютно нищо от това, което е, напротив, само допълнително разкрива всичко, което е било скрито в него.

Кати Юбер 11/03/2021 Бележки за Енгин Акюрек/ Санкар Ефе еп. 43[/i][/color][/i][/b]
Благодаря за превода! Flowers Bouquet

Ще се наложи, Санджар тайничко да наблюдава Мави, защото Седат ще я шантажира може би, не само с миналото и, да го узнае Мелек, но и с нещо друго....?

Момичета, Hug

Здрав и приятен ден.

# 616

Добро утро момичета Two Hearts
Само да знаете колко е приятно, когато човек свърши заплануваните си за момента ангажименти и седне с чашка кафе на компа или лаптопа и открие в темата онова чакано и предвкусвано удоволствие - да прочете нещо интересно, да види нови снимки, да комуникира с приятни, позитивни хора... Усещането е прекрасно! И ви благодаря на всички Two Hearts че сме си създали и поддържаме тази атмосфера на общуване.
Новите снимки /дали с фен?/ ми показват един усмихнат и благоразположен Енгин, което ме радва още повече.

Сега да си кажа това, върху което си мислих докато свърша сутрешните неща в къщи.
Връщам се на предния озет в който се казваше, че Мюге ще направи всичко по силите си за доброто на Мелек. А какво всъщност направи, че аз май не видях нещо подобно?

Та си мисля следното, позовавайки се вече на казаното вече в новия озет:
"Гювен намира нови приятели в игрите си след последния гол, който е получил от Санжар, относно Мелек. Този път той влиза в много по-опасна и невъзможна за контрол игра."
За единият "приятел" единодушно решихме, че е бившият на Мави - Седат. Него ще го ползва директно спрямо Мави.
За другият предположихме, че ще е Ахмет - бившият пък на Дуду. Възможно е, но с какво би му помогнал този Ахмет за Мелек. А целта на посланика е Мелек.

Т.е. той най-вероятно ще се опита да се представи пред съда за окончателното решение като стабилен и можещ да даде много на детето, въпреки комарджийските забежки от "миналото".  Как би постигнал това - със стабилна работа /има я - той остана да движи нещата на пристанището/, с дом /също го има и то не какъв да е дом/ и сега какво му трябва - семейство. Ама, не какво да е - ами стабилно, в смисъл сериозно. Жената до него да е уважавана, да има добър социален статус, да има професия, да обича децата и в частност Мелек... Усещате ли вятърът в каква посока духа? Не напразно няколко серии вече ни показват отношението на Мюге към забележете "Гювен", не г-н Гювен, както му казваше в началото.
Та, да си дойда на думата. Г-н Челеби е изискан, богат, образован, а най-вече обаятелен и хипнотизиращ /разбирайте манипулативен/, когато има дадена цел. Тук целта е ясна - осигурява си законен достъп до внучката, съсипва емоционално Санджар и Мави, докопва се пак по законен път и до така желаните акции на сем. Ъшъклъ.
Не зная дали посоката ми на мислене е вярна, но вътрешното ми усещане е такова.
Този ще удари едновременно всички. А Мюге имам чувството, че на този етап му вярва за всичко.
Ако това стане - Челеби /дъщеря и баща/ бракувани за Ъшъклъ/брат и сестра/ - интригата ще е пълна, както и изненадите. Посланикът ще се самопостави в центъра на всички събития.

# 617
Добро утро, момичета.

Хубав е анализа за Кани Юбер.

На аз, като една вечна НарСанка,човек харесващ Санджар и актьора Енгин.. Мисля, че този образ на щастливия блясък, любящия и грижевен
мъж сме го.виждали многобройни пъти.
Вярно е, че моментите на щастие и романтика между Наре и Санджар, не са били многобройни, но ги имаше..
Особено след падането му, възстановяване, предложение, годеж...
Видяхме го в много различни роли-баща, син, любим, брат,човек.. И на всякъде имаше част от този Санджар.

Видяхме много страни на Санджар, лъва ще се събуди отново..
До сега нямаше толкова романтични и близки сцени със Санджар.
И да той беше щастлив, всеки е по-хубав и зареждащ с усмивка на лице.

Но нека не отхвърляме и задраскмаме едната любов. Няма грешна любов, мила или не осъществена
Има любов ако тя е осъзната, ако споделяш,говариш,вярваш, доверява се, правиш компромиси, бъдеш приятел, любовник, другар, Принстън за другия.

И най-вече приемаш другия, като част от теб, бориш се за връзката,прощааш,подаваш  ръка..
Грядиш връзката всеки ден, работиш върху малки и големи  пречки.  Не с инат и страх, егоизъм. А с взаимство, защото любовта не  е достатъчна.
Трябват двама души, един до друг, държащи се за ръка, преминавайки през трудностите.
Приемайки различията си и грешките си дори.

Лек и спокоен ден...

# 618
Добро утро и хубави почивни дни 💜
 Бъдете здрави и се радвайте на слънцето ❣️

Марта, абсолютно има логика в твоите разсъждения - Гювен и Мюге от няколко серии станаха много гъсти, той директно я ухажва, a пък тя първо е наивна, да не река не особено умна за житейските въпроси, и второ да не обидя някой 🙏, ама тя е в групата на старите моми, часовника тиктака, пък и на коя жена не и е приятно мъжкото внимание. Въпреки че дори да е последния мъж на света не бих имала нищо общо с този плужек, тя знае и какви ги е вършил плюс това. Ама какво да кажа, от много време мисля, че е голяма бяла птица, да не съм съвсем директна 😜 Тя и на брат си  обърка живота доста, все за негово добро.

Нина, разбирам те напълно, вярно е, че Санджар е имал щастливи мигове и преди - след травмата най-вече, като любим, любящ, баща и годеник, обаче за мен лично след като се разбра за играта на щастие, излезе, че неговите емоции не само са били без ответни, ами още по-лошо - било е пародия. Наре се оказа талантлива актриса 🙃 Така че имам много горчив вкус от тази любов. Макар да разбирам, че този завой е заради напускането на Неслихан. За мен това се е знаело от доста време, накъде отиват нещата, и сценаристите са действали с резервен вариант.

Мави като семейство със Санджар и Мелек, май ще има и такива мигове следващата серия

Последна редакция: сб, 13 мар 2021, 10:45 от araselia

# 619

Приятна гледка.Heart
Цитат
Ако това стане - Челеби /дъщеря и баща/ бракувани за Ъшъклъ/брат и сестра/ - интригата ще е пълна, както и изненадите. Посланикът ще се самопостави в центъра на всички събития.
Ако е умен, за какъвто го мисли Мюге, Гювен няма да се ожени за Мюге.Той и сега, трудно се покрива от нея.

Сигурно е наясно, какъв контрол ще има в къщата си.Wink

Но ако тя го е надценила, може и да си вкара автогол.Hug

# 620
  • Пловдив

Такаааа. Това е истината. Консумира брака с Менекше със задължението да има семейството наследник. Ожениха се с Наре по любов, но традицията развали ПБН. И толкова. Санджар не е лягал и ставал с нито една от двете дни наред, не се е гушкал с тях не са си говорили... Не знае разбира се, не е изживял, не е имал любовни нощи, по време на които освен желанието се коментира и любовта и всичко, което е на сърцето и в съзнанието. Дано с Мави изпита всичко това.

Седат в настоящето дебне като хищник.
Но на третата снимка, която е в синкаво сив оттенък, вероятно тези думи са в съня на Мави. Кошмарен сън. Надявам се от този сън да я събуди Санджар.
Така се правят трейлъри - по пързалката или горе на маслината...

# 621
Nina_richi  Two Hearts Араселиа Two Hearts

Върнахте ме към Наре. Знаете ли, аз се чувствам  не точно уморена, ами излъгана и подиграна. От тайните игрички с Гедиз срещу Санджар, от нейната игра на щастие, от невъзможността да види, разбере, постави на мястото на Санджар. Да оставим настрана факта, че тя не можа, не искаше да прости. През цялото време се надявах на обещаната трансформация и у нея.
Тази на Санджар я видях и съм доволна, че не съм се излъгала що за човек стои  зад  "лицето Санджар". Има една много хубава и вярна мисъл - "Аз съм зад това, което виждате".
Трябва да можеш да видиш човека, стоящ зад "обвивката", защото в много случаи зад лъскавата и красива обвивка стои нещо развалено и недобро. Привидно добри маниери, възпитание, галантност могат да крият такива хора като Акън, Гювен, Седат. Те всъщност са най-опасни, защото ловко заблуждават и могат да манипулират хората около себе си цял живот.
Като Акън например - цели 9 години, води за носа един психолог, не наивната Зехра, а психолога Мюге. Която на всичкото отгоре, след като разбра що за човек е - първата ѝ реакция беше да унижи Наре /а уж ѝ беше дружка/.  Да си спомним и брат ѝ - пред Наре с най-прекрасни постъпки, галантности и прочие омайващи трикове / така омагьоса и тази част от зрителите, които зяпаха само обвивката, а не ги интересуваше какво има отвътре/, а зад гърба на уж най-добрия си приятел какви ли не гадости запланува. Това беше истинското лице на Г.Ъ.
Сега ще се срещнем с друго галантно за пред хората изчадие - Седат.
Та, за Наре - все чаках онази трансформация у нея. Тя не прие Санджар, не прие факта че той ще има дете от друга жена, не прости, никога не разбра неговите подбуди за постъпките му. Хвана се на това, че не ѝ повярвал и това си повтаряше като мантра непрекъснато. "Не прощавай!"  По този начин тя държеше не само "вързан" Санджар, ами и себе си. Чрез  поисканата и  дадената прошка, човек се освобождава, на душата и сърцето му става по-леко, извисява се духовно.
Мисля, че дори и Н. да не беше напуснала проекта, Наре и Санджар нямаше да бъдат заедно. Говорили сме за това толкова много. Тя върна пръстените, отказа се от това да бъдат семейство тримата, предаде Санджар с даването на конака на баща си, после поведението ѝ в болничната стая беше повече от жестоко. За писмото не говоря, защото това беше последното което някой очакваше от нея. Остави легендите, остави всичко друго - тя заяви, че никога не е имало любов. Студена и жестока жена се оказа в крайна сметка.
Офф, направо съжалявам май, че се включих с коментар, защото пишейки за нея, дори и от позицията на времето установявам, че тя ме товари с негативност, която може би предавам някак и на вас.
Чувствам се предадена от Наре.
И още нещо се сетих. За прословутития дневник и това което прочете Наре в съда, когато се произнасяха за опеката и я дадоха временно на Санджар.
Толкова възмутени имаше - защо е предоставен дневника. Ами защото е доказателство, доказващо намеренията на Наре.
И после 30 и кусур серии - "Вземам си дъщерята и отивам в Швейцария"... Едно и също, виждайки как Мелек и Санджар се привързаха един към друг, тя искаше съзнателно да ги раздели отново.
Слаб, непоследователен образ на Наре. Мяташе се като махало на часовник - каже едно/направи друго. Единственото в което беше постоянна - желанието да отлети и го изпълни. Остави всички и всичко, дори детето, което уж много обичаше...
Не я мразя, защото ако изпитвам дори такова чувство към нея, значи че я помня.
Искам да я забравя.

# 622
Животът /сериала продължава 🙂, не можем да върнем времето и какво би било, никога няма да разберем...

На мен пък букета на Санджар ми напомни много един друг, не ви ли се виждат подобни, в една тоналност, сякаш един човек ги избира 😉

# 623
  • Пловдив

https://www.youtube.com/watch?v=Ty_y8XMwfhA

Да си припомним тази красота.
Заслужава си.

# 624

Всички се възхищават на тази сцена, въобще на сцените Мави и Мелек.
Взаимно ще се излекуват красавиците на Санджар.
Така и трябва да бъде.

# 625
  • Пловдив

Имаме нова снимка.

Източник: https://twitter.com/huyde12/status/1370715698327085057

"Дъщерята на посланика" ще се сбогува с екрана, като направи финал на 10 май.
Така остават 9 епизода ...

Нека се насладим на последните епизоди.

# 626
Здравейте момичета.
Прекрасен остатък от деня.
Бъдете здрави.

Благодаря за преводите Марианка.
За новите снимки.
и за всичко, което сте споделили момичета Two Hearts

Жалко, че вече има сигурна дата за финал на сериала ни. Искаше ми се повечко да погледаме Мави и Санджер, защото тяхната история има още какво да ни предложи.
Пък и Енгин още малко по - дълго на екран.

Много усмивки за всички.

# 627

Собственикът на снимката, вероятно има роля в следващия епизод, тъй като е написал: "Подгответе се за следващата голяма изненада. Скоро."

Интересно какви са тези кабелчета по него. Бих го помислила за апарат Холтер, ама той изглежда по друг начин.

# 628
  • Пловдив

Социалните мрежи се подпалиха, след излезналата новина. Пълно е с мнения от фенове от целия свят. Споделям с вас минимална част от тях. Предполагам, че всички имате ФБ и туитър - просто погледнате. А може да ни изненадат с още някой епизод - топката е в ръцете на продуцентите от Стар тв и на сериала:

https://twitter.com/enginakyurektr/status/1370738123563487233
От миналата година се знае и говори, че „Дъщерята на посланика” ще направи финал в края на сезона. Никой също не го отрече. Не е необходимо да се говори излишно за сериал, който от самото начало е определен за 2-сезонна работа. Напускането на Неслихан не се отрази на сериала. Освен това, не можах да се наситя.

https://twitter.com/TbBuyukustunFC/status/1370738286415785990
Крайната дата на „Дъщерята на посланика” все още не е определена. Със сигурност ще е през май, но епизодът все още не е уточнен!

https://twitter.com/zeynepeEA/status/1370737809309507586
Въпреки толкова много негативизъм и грозотата на онези, които си отиват, той се сбогува в глава 52. Работната етика на Енгин Акюрек, актьорската игра, красивото му сърце, лоялността на Туба, грубостта, лицемерието на Неслихан Атагюл, коварството на Ураз Кайгълароглу ще останат в съзнанието ми.

https://twitter.com/wickedgirl1985/status/1370737832315215873
Въпреки всичко, благодарение на приноса на Туба Бююкюстюн, завършва сериалът навреме, а не направи ранен финал.

https://twitter.com/CIHANGIRYARAN/status/1370722424669503489
Повтарям, трябва да се радваме, защото много сериали,дори с присъствието на двамата главни герои не стигат дори до половината на сериите, до които достигнаДъщерята на посланика”. 52 епизода е цяло постижение, след това, което се случи на сета. Затова казвам, да се насладим на оставащите ни 9 прекрасни серии с любимите #MavSan/МавСан.

https://twitter.com/sinyorina___/status/1370740270644477954
Проклинам ви, ако сериалът завърши, без да споделите снимките, които сте направили/обещали. Очаквах партньорство с EnTu години наред.

https://twitter.com/CIHANGIRYARAN/status/1370727398522650626
Поради тази причина той стана още по-достоен и ни позволи да видим колко професионален е Енгин и как Туба без колебание се присъедини към поредицата, която вече беше в средата. И двамата заслужават най-голям успех, показаха отдаденост на професията си.

https://twitter.com/enginsever_/status/1370740464765255686
От октомври стана ясно, че „Дъщерята на посланика”  ще стигне до финал в края на сезона, дори ако Неслихан не си бе тръгнала. Така че N я няма, но сериалът не направи ранен финал и продължава още 17 епизода, като останалите сериали, в края на сезона.

https://twitter.com/BeeBorjas/status/1370742624102051847
Всички истории трябва да свършат. Това, което не трябва да се случва, е да приключат по-рано, защото тези, които са обещали да участват, имат арогантността на тъпаците. Той никога няма да изостави феновете си или съотборниците си. Има Енгин Акюрек и след това други.

https://twitter.com/bencedesefa/status/1370728137676492800
Красавиците винаги са били на наша страна. В продължение на 52 седмици ще гледаме на екран Енгин Акюрек, който обяви своя проект. Партньорството, което чакаме от години, отново се сбъдна и в новата история основната двойка е завършена. Така че гледайте с удоволствие до финала.

Последна редакция: сб, 13 мар 2021, 17:40 от mariana51

# 629
Датата на приключване не ме изненадва, но и аз се чудя защо не пускат снимките които направиха 🙄, мина много време...

Общи условия

Активация на акаунт