Темата за СТИВЪН КИНГ - №15

• 61 172
  • 728
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Ооо забравих да спомена, след като събрах всичко на Кинг, пазаруването в така любимите ми книжарници не беше същото, нямаше я тръпката, за това почнах и тези на Джо Хил(добър като баща си лично мнение), но те не са много и бързо ги събрах. Grinning

No_frame bitch всичко популярно в момента съм изчела, но ако искаш идеи можеш да видиш какво съм изчела 2022 в https://www.goodreads.com/user/show/48457796

ще се радвам да станем приятели там както и със всеки, който го ползва Simple Smile

П.с. No_frame bitch ако си харесаш нещо от това, което съм чела ми пиши на лично Grinning

# 346
Прочетох "Приказка". Много ми хареса! Имах нужда от подобна история. Сега, не бих казала, че фентъзито е силна страна на Краля. Той е цар на мрачните истории. Но въпреки това книгата някак ме докосна.
Прочетох и сборника "Зъл мрак, угаснали звезди". Много добри разкази!

# 347
  • София
Аз още не съм я почнала, въпреки че я купих преди седмици. Държи ми разочарованието от Безсъние, но след такъв хубав отзив, може и да се престраша.

# 348
Аз приключих Пожарникарят на Джо Хил и подхванах Носферату. Този човек напълно е попил стила на баща си. Много ми харесва как пише,  все едно чета стара книга на Кинг.  Има и много препратки за ценители към света на баща му, както и към други писатели, явно споделят и любимите си автори. От Пожарникарят става страхотен сериал, но трябва да е пипнат  и визуално. Много съм доволна от книгата.

Носфврату - заглавието се изписва  NOS4A2 - също започва много обещаващо. По нея имаше сериал, но аз не го гледах.

# 349
Аз приключих Пожарникарят на Джо Хил и подхванах Носферату. Този човек напълно е попил стила на баща си. Много ми харесва как пише,  все едно чета стара книга на Кинг.  Има и много препратки за ценители към света на баща му, както и към други писатели, явно споделят и любимите си автори. От Пожарникарят става страхотен сериал, но трябва да е пипнат  и визуално. Много съм доволна от книгата.

Носфврату - заглавието се изписва  NOS4A2 - също започва много обещаващо. По нея имаше сериал, но аз не го гледах.
Много ми хареса Носферату. Не съм чела нищо друго от Джо Хил, но бих.

За Безсъние - на мен ми подейства много силно, имах чувството за дежа-ву почти през цялото време. Тази и Торба с кости чакам да позабравя, за да чета отново.

# 350
Безсъние ми е една от любимите. Много моя.... .четох я с вълнение.

Торба с кости съм чела отдавна, лятото я хванах...не я помнех, викам я да я разлистя...нещо спомен не ми дойде, та си я прочетох като нова Joy..цялата...

Доста от романите и разказите са ми така..помня нещо като цяло изживяване, че ми е харесало....но подробностите са избелели.

На други помня подробности, но съм забравила края...

Пожарникарят и Носферату също много ми харесаха. Много.

# 351
  • 1st floor
И аз забравям какво съм чела. В тоя ред на мисли имам два рафта с ''почти нов'' Кинг. Laughing Помня дали и колко ми е харесало. Помня накакви части от книгата, а понякога нищо не помня.

# 352
  • София
Ами не знам, може би съм попаднала и на кофти превод на Безсъние, въпреки че не знам дали се преиздават и превеждат наново. Някак тегаво ми вървеше и неубедително, много мудно и протяжно, прекалено подробно.

# 353
Е, всеки различни неща харесва..нормално е на мен да ми хареса, на друг не толкова..... не се чуди за това.

# 354
  • Mediterraneo
На Носферату спокойно можеха да сложат името на Стивън на корицата. Аз лично се разочаровах. До един момент беше много яко изживяване, после стана мармалад някакъв, не от най- вкусните. Даже Кинг не оплесква така нещата, та вероятно ученикът е надминал учителя си.

# 355
Прочетох "22 ноември 1963" и я препоръчвам с две ръце. Не е типичният Кингов хорър в 80-тарски стил, но е изключително дълбока, красива и философска.

# 356
Чета "Спящите красавици" и много ми харесва. Телепортирах се сякаш в тийн годините, и чета по нощите като едно време. ❤
Хем е Кинг, хем не съвсем, обаче. Тази ще дочета.

# 357
И сериалът е доста добре направен и на мен много ми хареса,една от любимите ми от съвременните му.Довърших Дюн и се чудя какво да захващам тия дни.
Приказка ми харесва,някак и края знаех какъв ще е от началото,не знам и аз защо.Интересно дали ще го филмират,мислех и че Института ще,но явно не им харесва тематиката.

# 358
Идвам да кажа ,че не бях хич права за Институтът....след първоначалната летаргия много ме грабна и ми е много интересна ,преполових я.Милото ми намери Приказка и ще в почвам скоро и нея ...

# 359
  • София
Почти приключвам романа Приказка. Е.....Кралят си кралят! Разбира се, различен роман, но много интересен, в негов стил, четеш без да спираш.

Имам чувството, пристрастен съм защото, че каквото и да пише Кинг - все е интересно - крими детективски история, приказки, ужаси.... единствено и само някои от прастарите му романи (мъртва зона, лизи и пр.) не са ме пленявали чак толкова.

Общи условия

Активация на акаунт