Темата за СТИВЪН КИНГ - №15

• 61 161
  • 728
  •   1
Отговори
# 405
В какъв смисъл най-пълното?

# 406
В смисъл, че при първия превод се губят страници. Колко точно, нямам си и на идея, но после или е правен нов превод, или се е добавила само липсващата част. Не се усеща де, май е минимално количество текст.

# 407
За пръв път чувам че има орязана версия, и пълна такава.
Това сигурно ли е, и къде има инфо.
Да не е ЕЖК...

# 408
deadface беше споменал преди време, но не помня в коя тема.

# 409
Ясно, да..мерси.
Ми кофти е..леко драгият читател е подведен така.

# 410
На мен ми допада заигравката с правописните грешки в заглавието и в българската, и в оригиналната версия на романа. Дава автентичност.
Май ще взема да я препрочета.

# 411
  • София
"Гробище за домашни любимци" ми е първата прочетена книга на Кинг. Тогава се влюбих в Краля и ме държи вече 30 години. На мен също ми допада умишлената грешка в оригинала и превода. Ето корицата на първото издание от 1984-та:
Скрит текст:

# 412
Ама то такъв е надписа на гробището в самият роман...нали деца са го писали според романа. Не е хрумка на никой издател, а на Кинг.

# 413
Всъщност не е толкова трудно да се намери отговор, ето един бърз линк с малко информация, но тази вечер нямам време да я превеждам (AI успешно ще се справи, вярвам, ако имате затруднения с английския)

https://www.thrillist.com/entertainment/nation/why-is-pet-semata … rong-stephen-king

И още нещо интересно:
https://galaxypress.com/inspired-stephen-king-to-write-pet-sematary/

Преди време имаше въпрос за книга, която да препоръчаме - бих добавила към споменатите “Мъртвата зона”, книга която има много смисъл, особено при появяващи се движения от типа на неофашизъм, има за какво да се замислим след прочита ѝ.

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 23:35 от fenyx

# 414
Няма нужда да търсим, чели сме го, вътре В романа е.

# 415
Аз от Подпалвачката бях най впечатлена като тийн,Куджо и Гробището и То хич не ме стряскаха.Иначе първата прочетена беше Мизъри и се влюбих в откачалката Ани Уилкс 🤣.

# 416
На мен повече си ми харесва на български без правописната грешка, така съм свикнала. Макар че е добре преведена и грешката, тъй като наистина децата може би биха написали шт вместо щ, добре се е получило

Аз съм чела само този превод и ако има някакви допълнителни страници, значи не ги знам.  Но тая книга никога няма да я препрочета, има там едни страници, които ми идват много, макар че много я харесвам.

# 417
  • I want it all and I want it now.
Прочетох на Кинг "По-късно".Препоръчвам я за 1 ден я приключих.
Преди това прочетох Били Съмърс при нея често прескачах не е лоша ,но нищо особено. Гледала съм филми с подобен сюжет .

# 418
Новият роман "Холи". Поръчан и очакван след  05.09.2023! Heart

http://www.bard.bg/book/?id=2791

# 419
Приятно ме изненада,принципно около коледа пуска новия роман,самоподарявам си го за рд.Тази година ще подраня 😊.

Общи условия

Активация на акаунт