Темата за СТИВЪН КИНГ - №15

• 61 119
  • 728
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Идвам с още 3 нови попълнения:

"То" с твърди корици - как да не го вземе човек. Чела съм го като тийнейджър, но искам да прочета пак книгите. В по-зряла възраст. "Мъртвата зона" не съм чела и реших, че е крайно време да поправя това. Ще започна с нея. Чела съм доста добри отзиви.

# 586
  • София
Оооо, Мъртвата зона е страхотна. Blue Heart
И аз може би някой ден ще си препрочета То, че съм я чела преди има-няма 25 години....

# 587
И аз имам кингско попълнение:

# 588
А аз 22.11.63. И пак започнах на втори ред да редя библиотеката.

# 589
А аз 22.11.63. И пак започнах на втори ред да редя библиотеката.
При мен така е отдавна (не на всички рафтове, но имам и разхвърляни на различни места неподредени още книги). На Кинг обаче засега са малко книгите, които имам в личната си библиотека. Последната, която горе снимах, обаче държах да имам.

# 590
Купих три нови шкафа лятото и уж събраха всичко, имаше и място...

# 591
Купих три нови шкафа лятото и уж събраха всичко, имаше и място...
🤗 познато усещане…
Малко по темата - още не съм я чела, но знам основната идея - смятате ли, че “Бягащият човек” е оказал влияние на други автори (вкл. и що се отнася до кинопроизводство) за такъв тип антиутопии? Или в основата на всичко в крайна сметка е гръцката митология (лабиринта на Минотавъра) и исторически гладиаторските игри?

# 592
Разбира се,Кинг е новатор.Иначе филма с Арнолд не ми харесва,но идеята е страхотна.
Завиждам ви за първото четене,най вече за "Мъртвата зона",една от любимите ми е.

# 593
Филмът не съм гледала и умишлено не искам, преди да прочета книгата. Мисля, че доста подобна като идея е “Балада за пойни птици”, там вече филмовата версия изпревари книгата, изненадах се, но ми хареса, затова взех и книгата, но естествено смятам да прочета и книгата на Кинг. Ако такъв тип истории ви влекат - има един сериал по Нетфликс, Squd game, доста е добър (и зловещ, но има извън това и философски идеи - докъде се простира човешката жестокост и алчност).
Подкрепям мненията за “Мъртвата зона”, много интересна и в някакъв смисъл, поучителна книга (относно зараждането на опасни политически формации и лидерите им)
Скрит текст:
(много интересно разрешаване и на казуса имаше, шапка му свалям на Кинг, затова е кралят!)

Последна редакция: пт, 08 ное 2024, 13:07 от fenyx

# 594
  • София
Прочетох Мъртвата зона. Много добър роман! Не знам  как го бях пропуснала. Краят е трогателен...
Прочетох и първата част на То. Забравила съм доста неща от книгата. Сега съм на втората част. Кинг си е Кинг. Неповторим!
Набелязала съм още няколко негови книги. Ще видим кога ще ги поръчам.

# 595
"Мъртвата зона" беше първата книга на краля, която прочетох на 16 години, това беше и първото издание на романа в България. Няколко години след това -  през 1993 г., гледах и филма на видеокасета - записан от немска телевизия Laughing, още не беше дублиран на български.

# 596
  • Berlin
Току-що видях в темата за номинации за книга на годината, че 22.11.63 е била 3 пъти избирана за книга на форума. Това е една от любимите ми книги, не само на Кинг, ами изобщо.

# 597
  • на последния етаж
Току-що видях в темата за номинации за книга на годината, че 22.11.63 е била 3 пъти избирана за книга на форума. Това е една от любимите ми книги, не само на Кинг, ами изобщо.
И на мен! Grinning

# 598
  • София
И на мен много ми беше харесала, но не помня нищо конкретно. Някой ден ще си я препрочета! Както и "Тъмната кула" и "Сблъсък". Макар, че от последната помня доста отчетливо сцената с тунела. Вчера пътувах по едни италиански магистрали с множество тунели и кой от кой по-дълги. Направо травма ми е направила тази книга. AstonishedGrin

# 599
И сериала е страхотен,много добре представено убийството на Кенеди,на мен също ми е любима.
Моята първа беше Мизъри,мисля съм споделяла,така се влюбих в Краля и откачалката Ани.После Подпалвачката,Мъртва зона,Кери,Куджо,Гробището,любов от първо четене си беше.От новите най харесвам Института .

Общи условия

Активация на акаунт