Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 31

• 35 704
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
Верослава.

# 421
# 422
Ужасно грубо ми звучи и на мен... Вероника щеше да е много по-добре за 25-годишна жена и не само...

# 423
Вануела... Сигурно на дядо си Ваньо и баба си Емануела.

# 424
  • Германия
Корбиниан и Квирин - деца от ДГ на дъщеря ми (Германия)

# 425
  • Sofia
Исия ,около 60год жена

# 426
Жан-Рамон

Исиян

Йоанита

Видислава

Последна редакция: сб, 08 май 2021, 06:37 от З а х а р е н ❤ п а м у к

# 427
  • Най-красивата страна
Корбиниан-древно немско име и означава врана.
Квирин- име на древен бог.
Исия е с тюркски произход ,среща се в Кавказските републики.

Златоела
Елисава
Анджел

# 428
Идвам с поредните абсурди, които ми звучат като правописни грешки:
Елеана
Елана
Елисия
Елиса
И три имена, които искрено ме вбесиха - Куин Мелина, дъщеря на рок певицата Милена Славова. Кралица Мелина с бг фамилия...
Реджина Силва, дъщеря на скулптора Ставри Калинов. 🤦‍♀️
Хора, Вие сериозно ли?! WTF?!!
И за финал - Зарина. Цял живот да я питат какво е заринала. 😠😠😠

# 429
  • Пловдив
Познавам една Зарина, съученичка на дъщеря ми, на 15. Никога не съм правила асоциация със зариване, винаги съм го свързвала със заря, зора, нещо озарено. Името ми харесва.

# 430
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Разни хора...
За Куин Мелина - може би е "вдъхновено" от групата Queen ... А, че е странно - няма 2 мнения.

Зарина на мен много ми харесва! Свързвам го със заря, озарявам. А и със "З" не са много имената Grinning
Иначе, в училище ще я "зариват" доста, най-вероятно... И все пак Stuck Out Tongue Winking Eye

# 431
За мен Зора като женско име е хиляди пъти по-добре от Зарина. Звучи ми като спрежение на глагола заривам, съжалявам. Имената със "з" са рядкост у нас, но защо да не се ползват красивите Зорница, Зоя, Зорица? (последното е сръбско, но ми харесва). Дори възприемам нашумялото Зара. Това Зарина да не би някой да го произнася с ударение на първото а? 🤔 Да, тогава не бих направила асоциация с онзи глагол, но пак ще ми звучи странно.

# 432
  • Пловдив
На съученичката на дъщеря ми ѝ казват Зари и ударението естествено е на а, но на цялото име си е на и. Не съм чула никой да я свързва със зариването. Иначе знам, че е кръстена на дядо си Запрян.

# 433
Нашето дете е Зорница,за мен това е много красиво име,и не е кръстена на никого.И Зара познавам,бебе на година,странно ми е и малко незавършено.

# 434
Зара и аз го възприемам като галено от Светлозара, Светозара, Лъчезара, но като цяло има хубаво звучене. Лелята на баща ми беше на галено Зина, което не ми звучи зле за лично име. Иначе цялото й име беше Зинаида, но си беше рускиня жената.
Да добавя един Свиден, за да не спамя излишно.

Последна редакция: сб, 08 май 2021, 11:39 от Atamagaokashii

Общи условия

Активация на акаунт