Октомврийчетата в нас растат - мами с термин ОКТОМВРИ 2021 (тема 2)

• 29 916
  • 761
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте ,
При предишната бременност пих Аугументин за уроинфекция.
Сега приключих със Зинат отново заради бактерии в урината и според АГ-то ми и нефролога няма опасност.В интернет може да намерите Аб които не трябва да се пият по време на бременност.
Аз ви писах по-рано в качеството си на стоматолог,че да оставите нелекувана инфекция,дори от зъбен произход е далеч по-страшно.
В момента не е удачно да ви се слагат упойки,въпреки че аз лично съм работила с бременни с рискова бременност,упойката просто е без адреналин - той предизвиква контракции.
Но според мен всяко посещение при зъболекар след 12 седмица.
Това което ви е казал колегата е възможно най-доброто във вашия случай.
Направете курса с АБ и има вероятност до края на бременността да не ви създава проблем мъдрецът.
Пожелавам успех !
П.С. Оспамоксът е амоксицилин няма проблем да се приема по време на бременност Simple Smile

# 661
  • омъжена
Здравейте, 😊 записвам се, Т: 07.10.2021 🌞
Здрасти. Честито и аз съм с т.6.10.2021 може да сме заедно 🙂

# 662
Здравейте ,
При предишната бременност пих Аугументин за уроинфекция.
Сега приключих със Зинат отново заради бактерии в урината и според АГ-то ми и нефролога няма опасност.В интернет може да намерите Аб които не трябва да се пият по време на бременност.
Аз ви писах по-рано в качеството си на стоматолог,че да оставите нелекувана инфекция,дори от зъбен произход е далеч по-страшно.
В момента не е удачно да ви се слагат упойки,въпреки че аз лично съм работила с бременни с рискова бременност,упойката просто е без адреналин - той предизвиква контракции.
Но според мен всяко посещение при зъболекар след 12 седмица.
Това което ви е казал колегата е възможно най-доброто във вашия случай.
Направете курса с АБ и има вероятност до края на бременността да не ви създава проблем мъдрецът.
Пожелавам успех !
П.С. Оспамоксът е амоксицилин няма проблем да се приема по време на бременност Simple Smile
От сърце благодаря за бързия отговор! Четох доста за него и май малко се поуспокоих. Мисля да го започна още тази вечер и дано всичко се нареди 🙏🏼 Благодаря отново!

# 663
Карди,мен миналата седмица каро бях болна ако не се бях оправила ми бяха казали точно оспамокс да си взема
Да ви се похваля излезна ми урината (стерилната) ,не се изолират никакви бактерии... Не знам тогава от какво ме болят бъбреците,нефрото каза,че всичко им е ок...

# 664
  • омъжена
И аз бях настинала и пих оспамокс 1000 . Засега нямам проблеми минаха две седмици от тогава. Чакам да направя и БХС да съм по спокойна и да разбера пола също. Както Софи Филчева с пръстен е правила тест и аз правих със златния е напред назад. С халката която ми е сребро се върти в кръг. И а сега какво е значи 🤔🤔🤔😮😮😮

# 665
  • Bарна, морето, сините вълни
Имам 3 нормално израснали мъдреца, но четвъртия беше решил да расте точно по време на първата ми бременност. Но единствен от всичките ми зъби растеше накриво и нямаше въобще как да се появи, избутваше другите зъби, а болката беше неописуема.
Бях 9-10 седмица, когато ми го извадиха оперативно. Това беше наистина най-ужасната болка в живота ми, много по-силна и от раждането. Grinning 8 дни и нощи не съм спала от болки, пиех по 4 парацетамола на ден + Оспамокс, само се обвинявах, че ще навредя на бебето, свекърва ми и тя допринасяше за мрачните мисли, по цял дне плачех, но слава Богу, детето вече е на 2,3г. живо и здраво.

А за гърло, в началото на тази бременност ме почна гърло, страшни болки и толкова сухо, едва дишах вечер, а дори спалнята не се отопшяеа, хладно е. Смучех лукчета, пръсках Тантум верде, десетина дни ме влачи, нищо не помагаше. Мама прочете в някаква книга да се смеси мед с краве масло и сода. Аз направих, ако не се лъжа 2с.л. мед+2с.л. масло+4-5ч.л. сода бикарбонат. Хапвай по 1 лъжичка няколко пъти на ден и най-накрая се оправих. Също си правех инхалации над тенджера с билков чай.

# 666
Мина ми прегледа, Попчи се развива както трябва по седмици и дни, засякохме пулса и сега спокойно ще дочакам края на месеца за следващия преглед. 🥰
ПС. На зъболекар бях 2-3 дни след положителния тест и слава Богу само едно кариесче имахме да оправим, мисля 6-7 месец да ида пак за всеки случай.

# 667
Карди, аз бях с жесток зъбобол, но чак в 9 месец, няколко дни какви ли не бабини илачи пробвах, без резултат, накрая отидох на зъболекар, оказа се, че съм била на път да направя абцес. Пих Зинат тогава.
Да се оплача, че микробиологията ми не е чиста, чакам да ми излезе резултата да видим какво е и как ще лекуваме. В тази връзка на някой случвало ли му се е с предна бременност, че на мен ще ми е за пръв път и ми е малко притеснено. Иначе днес сякаш малко ми намаля гаденето, за сметка на това имам доста отчетливи придърпвания ниско долу. Общо взето пълно щастие няма😄

# 668
Вече изчетох всички теми и е време да се запиша май.
7.4г.с, Т: 22.10, първа бременност, желана, 3 месеца опити, необявена на абсолютно никого.
30г, Варна, доста боса по темата бременност и отглеждане на бебета..

Много неща са обсъдени и по много теми искам да се включа или да питам, но за да не става дълго избирам най-належащото ми и ще се пита😊

Имам допълнително здравно осигуряване от работата ми. Днес разпитах и ми казаха за бременност покрива до 300лв. за проследяване и до 900 лв. за екип, престой и т.н
Насочила съм се към Майчин Дом, където разбирам, че има някакви пакети над тази сума т.е ще доплащам, ясно.
Отделно знам за направление от ЛЛ, което не съм сигурна какво и как покрива, нито дали е съвместимо с тези пакети.
Че ще ползвам фонда, ще. Че сигурно ще си взема пакет, ще. Но това направление дали въобще ми трябва, че ми е малко мъка с личната и ако мога да я скипна, бих.

ПП Да се оплача
Първи преглед беше в 5.5г.с и имаше и пулс, което май беше причината АГ да каже "Браво, добре сте я свършили". Ранна О и май съм с 2 дни повече ама толкова ми и обясни АГ. Беше много хвалена и явно посещавана специалист и поради закъснението от 2 часа в графика й явно толкова бързо говореше и така претупана се почувствах накрая, че много ме хвана яд. Искаше следващия преглед да е чак 11-13с за ФМ щото имало било пулс. Нямаше инфо за изследвания, нито ме попита за заболявания или друго. Добре, че накрая казах, че съм с Хашимото, че да ми каже да изследвам ТСХ и да ида на ендо, ако е над 2.50. спешно.
Затова сега проучих и мисля да се мятам в МД и до края да съм там. Понеже не мога да чакам в неведение и без насоки за каквито и да било изследвания още месец, записах час за другата седмица в МД.

# 669
Добре дошла! Имаме тайна група във фейсбук, ако искаш пиши на Яренце да те вкара.

За допълнителното осигуряване нямам информация.
Относно направлението от ЛЛ - взима се за следене и покрива прегледи, ултразвук,  изследвания. Не покрива феталните морфологии. Аз ще се следя и по каса, и на частно.
Скептична съм към Майчин дом (ако говорим за София, де) Напоследък доста негативни мнения изчетох. Към кой лекар си се насочила?
Тези най-хвалените обикновено са претрупани с пациенти и започват по някое време да претупват прегледите.
Лека бременност 🤗

7.4г.с, Т: 22.10, първа бременност, желана, 3 месеца опити, необявена на абсолютно никого.

Много неща са обсъдени и по много теми искам да се включа или да питам, но за да не става дълго избирам най-належащото ми и ще се пита😊

Имам допълнително здравно осигуряване от работата ми. Днес разпитах и ми казаха за бременност покрива до 300лв. за проследяване и до 900 лв. за екип, престой и т.н
Насочила съм се към Майчин Дом, където разбирам, че има някакви пакети над тази сума т.е ще доплащам, ясно.
Отделно знам за направление от ЛЛ, което не съм сигурна какво и как покрива, нито дали е съвместимо с тези пакети.
Че ще ползвам фонда, ще. Че сигурно ще си взема пакет, ще. Но това направление дали въобще ми трябва, че ми е малко мъка с личната и ако мога да я скипна, бих.

ПП Да се оплача
Първи преглед беше в 5.5г.с и имаше и пулс, което май беше причината АГ да каже "Браво, добре сте я свършили". Ранна О и май съм с 2 дни повече ама толкова ми и обясни АГ. Беше много хвалена и явно посещавана специалист и поради закъснението от 2 часа в графика й явно толкова бързо говореше и така претупана се почувствах накрая, че много ме хвана яд. Искаше следващия преглед да е чак 11-13с за ФМ щото имало било пулс. Нямаше инфо за изследвания, нито ме попита за заболявания или друго. Добре, че накрая казах, че съм с Хашимото, че да ми каже да изследвам ТСХ и да ида на ендо, ако е над 2.50. спешно.
Затова сега проучих и мисля да се мятам в МД и до края да съм там. Понеже не мога да чакам в неведение и без насоки за каквито и да било изследвания още месец, записах час за другата седмица в МД.

# 670
И аз съм ужасно скептична към Майчин дом. С миналата бременност бях една седмица на петия етаж, точно един уж читав лекар видях. Под това разбирам с нормално отношение, обаче в крайна сметка много бързо разбрах, че съм сбъркала в преценката. Ужасна незаинтересованост, отношение  н у л а. По принцип се следя до АГ в Пловдив, но в петия месец след като бях в Майчин дом заради контракции реших да не пътувам. Преместих си женската консултация до лекар от МД, а на частно ходих до този лекар, който първоначално ми беше направил добро впечатление. Голяма грешка беше цялото преживяване, да не навлизам в подробности, че има да пиша сигурно час. Знам, че има доволни жени от МД, обаче ще стъпя там само в краен случай. Дано не ми се налага, просто е ужасно всичко.

# 671

ПП Да се оплача

Аз също се насочих към майчин дом, другата седмица ме записват. За пакета аз изобщо няма да нося направление за женска консултация тъй като лекарката, която съм избрала не работи по ЗК , плащам пакета за следене на бременност. Така че мисля, че от това зависи дали ти трябва направление или не.

# 672
Така или иначе ти трябва направление, дори и да избереш лекар, който не е по здравна каса да те следи, е хубаво и да намериш такъв, който да работи с касата, защото ще ти издава направления за всички изследвания + което си е важно, после майчинството излиза от него, моят лекар също не е по здравна каса, но днес отивам да се запиша при друг, който всъщност мнгоо харесвам, той ми води бременността с първото дете, та той ще си ми издава баправления

# 673
Здравейте, момичета. Да се оплача и аз... Освен гаденето и повръщането всичко беше окей с мен, но днес през нощта много ме заболя долу ниско в ляво. Една болка тип придърпване, ама силна... След малко отивам на преглед. Имах час за 15.03, но звъннах и лекарката ще ме прегледа днес. Много се надявам всичко да е наред... Уплашена съм. За сега нямам зацапване или кървене и се надявам така да си остане...

# 674
Foxxy, стискам палци всичко да е наред! Аз така бях с втората бременност и ми каза, че е заради захващането. Пиех Нош па. Дъщеря ми е на 6 😊 Дано е нещо такова 🍀

Общи условия

Активация на акаунт