Октомврийчетата в нас растат - мами с термин ОКТОМВРИ 2021 (тема 2)

• 30 135
  • 761
  •   1
Отговори
# 420
Дано не спрат женските консултации. Може би си права скорпионче, макар че то сега и ваксини май няма, така че времето ще покаже. За пренатест и аз се замислям, но първо да мине феталната морфология и БХС. Сега чакам прегледа в четвъртък и после ще ги мисля нещата.

# 421
Доста изчетох и аз по темата за БХС и споделям какво полезно инфо открих:

"Този тест е много повече от стандартното схващане, че с него се проследява дали бебето има хромозомни аномалии, като синдром на Даун (тризомия 21), синдром на Търнър (тризомия 18) и синдром на Патау (тризомия 13). Биохимичният скрининг може да даде информация за налични сърдечно-съдови малформации – някои от които могат активно да се коригират в хода на бременността, ако се установят навреме. Освен това, изследването позволява пълен анализ на текущата органогенеза, за да може още преди феталната морфология в 20 г.с. да знаете как се развиват и функционират основните органи на Вашето бебе. Тестът дава възможност да се анализират и два много важни компонента за изхода на бременността – имунния отговор от страна на майка към бебето и плацентата като свързваща единица."

Аз днес влизам в 10с и също съм на преглед на 8ми март, скоро след това предстои скрининга. Още не съм избрала къде да бъде.

Добре дошли на всички нови момичета! 🌷

# 422
Момичета и аз много се чудя за пренатеста. Таткото много настоява за него, на 9-ти съм на преглед и ще разпитам доки за него (дали е нужно на 28 години съм🤷🏽♀). Искам да ви попитам какво използвате за стриите , аз купих кремчето на Мустела 250 мл. Но няма и месец и почти е свършил, не ми изглежда много икономичен, а все пак е около 50 лв та се чудя дали да го сменя. И ако може препоръка за някоя книжка за бременността ще съм много благодарна 🌹🍼 добре дошли на новите момичета, стискам палци да не забранят женските консултации след като отварят всичко останало

# 423
Относно стриите сме писали в началото на първата тема още. Ако искаш прочети. А аз с първата бременност ползвах Мустела и не съм много доволна. Изобщо и за бебето не съм доволна от тяхната козметика.

# 424
  • София/Севлиево
Здравейте момичета.
Добре дошли на новите ни попълнения.
Пак за пренатеста-има смисъл да се прави ако сте над 35 и/или имате няколко спонтанни аборта и/или излезе проблем при БХС.Това са много пари(примерно на Вижън най-евтиния е 1150 лв.,аз ще правя пакета от около 1500 лв,най-скъпият е 1980).При мен е наложително ,защото съм след инвитро,над 35,с три спонтанни аборта,но ако не бе налице нито едно от тези обстоятелства никога не бих го направила.
За ЖК не вярвам да ги спрат,то аз до около 16.04 няма да имам такъв лекар,а само репрото,пък после ще видим.

# 425
Адашке, ти при кой д-р си в Селена?

При д-р Минев

# 426
  • au bout du monde
Аз се мажа с кокосово масло и един лосион с урея на Ла рош позе. Нямам стрии, дано и този път нямам🙏

# 427
Момичета и аз много се чудя за пренатеста. Таткото много настоява за него, на 9-ти съм на преглед и ще разпитам доки за него (дали е нужно на 28 години съм🤷🏽♀). Искам да ви попитам какво използвате за стриите , аз купих кремчето на Мустела 250 мл. Но няма и месец и почти е свършил, не ми изглежда много икономичен, а все пак е около 50 лв та се чудя дали да го сменя. И ако може препоръка за някоя книжка за бременността ще съм много благодарна 🌹🍼 добре дошли на новите момичета, стискам палци да не забранят женските консултации след като отварят всичко останало

Моето мнение за стриите е, че си е до кожа. Може да се мажеш и с най-скъпите и препоръчвани продукти на пазара и пак да се появят. Миналата бременност се мажех с кокосово масло, ама не супер редовно и педантично, сега може пак да започна по някое време, но по-скоро ако изпитвам дискомфорт. Тези дни ме сърби кожата на гърдите и е малко по-суха, така че там ще се намажа. Ако имам такива усещания и на корема, ще мажа и там, иначе по-скоро не.
Аз имам стрии на корема от тийн годините, но въпреки че имам предразположеност към появата им и въпреки, че бях абсолютно несериозна към мазането през бременността, ми се появиха сигурно две нови, които изключително бързо избледняха. На гърдите също имам от периода на растеж като бях малка, но не ми се е появила нито една нова. Много е индивидуално всичко и си е до кожа. Аз честно казано имам и едно наум за състава на кремовете и по-скоро бих заложила на нещо натурално - кокосово масло, какаово или някаква комбинация. Ако ще се ползва нещо, по-добре да е с по-малко химия, така или иначе ефектът ще е един и същ.

П.с.: на една приятелка и се появиха стрии чак след като роди и то по бедрата, просто това си е късмет.

# 428
  • омъжена
аз съм ползвала мустела. Беше 20тина. Лева . Сега колко е поскъпнал. Иначе от него съм много доволна не ми излезе нито една статия. А сега се мажа с бадемово масло и вчера видях струйка щях да припадна 🤭 е не буквално.

# 429
  • Асеновград
Аз виждам много добри отзиви за Palmer’s и мисля да взема лосиона първо да пробвам и задължително на Biobaza защото са им страхотни продуктите, даже имат в промоция в комплект 3-те им продукта.

Иначе в момента лосиона на палмърс е на промоция в лили.

И според мен всичко е до кожа, каквото можем да предотвратим защо не.

# 430
Привет! От 4 седмица (вече съм 9) слагам утрогестан вагинално, като на листовката пишеше 3х2, аз си ги слагах по 3 пъти на ден по 2хапчета, но нещо мислех , че съм объркала и не е възможно да го слагам 3 пъти на ден и започнах да го слагам 2 пъти по 3 таблетки Sad
Наскоро се усетих, че явно съм в грешка отново. Късно е да звънна на лекяря ми понеже уикендите на е на разположение. Мисълта ми е може ли да съм навредила по някакъв начин с това мое глупаво решение. Има ли други майки на утрогестан? Забравих да спомена, че не съм имала кървене или отлепване, просто профилактично, заради предишна ранна загуба на бебе ми го предписаха Sad

# 431
Ама чакай,хапчета ли? Свещички се слагат,а хапчетата се пият? Ти пила ли си или вагинално си слагала свещички??

# 432
Ама чакай,хапчета ли? Свещички се слагат,а хапчетата се пият? Ти пила ли си или вагинално си слагала свещички??
Вагинално ги слагам

# 433
Слагаш свещички така ли?
На мен превантивно ама аз не ги попнах ми бяха сутрин и вечер по 2,ама това дежурния док ми назначи,моята аг лаза,че това не са бонбони и ако нямам кървене понеделник ще пусна прогестерон и ако е нисък да ама иначе не,та не знам с какво би ти навредило ...

# 434
Слагаш свещички така ли?
На мен превантивно ама аз не ги попнах ми бяха сутрин и вечер по 2,ама това дежурния док ми назначи,моята аг лаза,че това не са бонбони и ако нямам кървене понеделник ще пусна прогестерон и ако е нисък да ама иначе не,та не знам с какво би ти навредило ...
Да, иначе и на мен превантивно ми е предписан, както и дуфастон. Надявам се наистина да не навреди, все пак,пак слагам 6 броя колкото си е дневната доза Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт