Октомврийчетата в нас растат - мами с термин ОКТОМВРИ 2021 (тема 2)

• 30 096
  • 761
  •   1
Отговори
# 525
CardyR, в Интернет може да хвърлиш око на упражненията за бременни на Руми Илиева (канал в Ютюб fitnessinstructor). Единствено се допитай първо до док дали състоянието ти позволява тренировки, т. к. макар и разработени за бременни, все пак индивидуалното състояние е определящо на първо място в нашата ситуация.
Аз редувам ден с нея и ден йога. Към момента ми се отразява много добре.

# 526
  • омъжена
Честит празник и от мен! Бъдете здрави, щастливи, вдъхновени и много обичани! 🌼🎀✨

Днес ми излязоха изследванията и съм с нисък хемоглобин. Изписаха ми Малтофер за дъвчене 2х1. Някой приема ли нещо за дефицит на желязо, има ли някакви странични неразположения от него? 😊
здрасти . Аз пиех малтофер и единствено стават черни изпражненията не се плаши,че аз си изкарах акъла. Бързо ми се нормализира

# 527
Добър вечер, дами.
С малко закъснение... честит 8ми март! Бъдете обичани, обичащи, щастливи, успешни и красиви!
Ние ходихме на малка почивчица.
Чистият въздух и разходките ми се отразиха много добреее.
Новото при мен е неистовото желание за сън.
Ох, момичета, голяма са ми мъка килограмите. На почивката даже се шегуваха, че съм бременна и че видимо съм напълняла. По-скоро се усетиха, че не пия алкохол, кафе и не пуша цигари, както и че си лягах първа де, но щом и кг са забелязали....
Винаги съм поддържала 48-49кг, като съм се ограничавала леко. Не е било диета, но съм гледала храненията да са умерени.
Преди да забременея, реших, че ще си хапвам каквото и когато си поискам (аз обожавам сладко и тестено, така че познайте 🤦🏼♀) още преди да забременея вървях около 53 кг.
А сега, от както и не пуша и бременна в 7+3 съм вече +2 кг. Близките ми казват, че не ми личат толкова тези качени кг, макар, че съм ниска. А и, че трябва да съм щастлива да качвам, защото е предстоящо хубаво събитие, разбира се. Успокояват ме и че темпото на качване на кг не е задължително да се запази така. Но мисля, че е крайно време да взема мерки.
Със сигурност ще почна с повече зеленчуци и плодове в менюто, обмислям да спра хляба изцяло. Не виждам особено ползи от него. Виждам, че почвам да трупам, обаче, в брич и паласка (тазовата област-дупе, бедра... 🤦🏼♀). Та... смятате ли, че мога да почна някое по-леко упражнение за бременни и ще има ли някакъв ефект изобщо, след като преди това не съм се занимавала активно със спорт?
Знам, че някой ден ще сваля всички ненужни кг. И разбира се, че най-вече искам да ми е живо и здраво бебето. Но все пак не се чувствам добре в кожата си. Аз не се чувствах добре и на предходните кг, а сега.... 🤦🏼♀🤦🏼♀🤦🏼♀ Просто някак не очаквах толкова бързо да се разделя с фигурата си. На коремчето си се радвам, ама на тези бедрища..... 🤦🏼♀ Съвееет, моляя.
Според мен, вместо хляба спри сладкото,а белия хляб замени с хубав пълнозърнест. От вафли и торти бебето със сигурност не се нуждае. Те качват нивото на инсулин изведнъж много високо и после хем си гладна след 5 мин., хем ти се яде още сладко. Избира бавно Разград им въглехидрат-бобови, грах, ориз, за да те държат сина повече време. В менюто за деня поне 400 гр. зеленчуци и плодове. Аз горе долу това правя, ям си готвено, супички, ориз, картофи и хляб ям (черен) и за сега не съм качила, а миналия път с тоя Утрогестан още в 4 г. с. ме познаваха, че съм бременна. Бях с отоци и шкембе. Не се притеснявай и да качиш, защото всичко е поправимо, само се мажи здраво, защото кожата е под голямо напрежение с това качване. Аз с второто бях огромна, качих 35 кг. и пак ги свалих, но не се чувствах добре. Самочувствието ми отиде на дъното и не можах да се насладят на този момент, та сега съм амбицирана да внимавам много и силно се надявам да кача до 20кг. От първото раждане знам, че се свалят лесно после, те първите 10 изчезват още в болницата с бебе, плацента, води и тн. После 10кг. се свалят за 6 месеца и сме готови 😊

# 528
Здравейте, имам час чак за 19.03 за ЖК, а преди бях на 26.02., но вече днес много се притеснявам дали всичко е наред.
Да ходя ли преди това според вас да търся други доктори.. защото нито ми е лошо, нито нещо друго..

Ако ти е отпаднало, повръщаш, главата те боли, имаш зацапване .....ще си по - спокойна ли ?! Ми радвай се, че се чувстваш добре и си изживей момента.... Аз с първата бременност никога не съм има киселини, повръщане и квото се сетиш .... В момента е отново така , пък всичко е наред. Зорлем да се моля да ме боли нещо, за да ми напомни, че съм бременна ли ? Успокой се, ще бъде всичко наред. След 5 месеца като ни пораснат коремчетата толкова много, ще имаме достатъчно поводи за притеснения .... Не ме разбирай погрешно! 🍀

# 529
Здравейте момичета, как сте днес? Има ли такива от вас, които не смятат да се връщат на работа за остатъка от бременността? Аз обмислям да не се връщам повече не толкова, защото имам кой знае какви проблеми /засега зацапване/, ами защото средата в офиса не е никак подходяща за бременна жена. На първо място в офиса, в който съм аз, свободно се пуши; на второ място болни колеги свободно се разхождат между офисите, защото държат да си вземат пълния размер на заплата без да излизат в болничен, като аз вече имах контакт с няколко такива, които си признаха, че са с температура, но няма как да си останат вкъщи; на трето място заради ниското ми кръвно веднъж ми прилоша и припаднах по време на бизнес среща /всички срещи се провеждат в единствената ни конферентна зала, която е без прозорци/; на четвърто място дневно в двете посоки до и от работа пътувам 60 км. Не на последно място в края на миналата година се заразих с коронавирус именно заради практиката в офиса болни колеги да идват на работа, поради невъзможност да са хоумофис. Най много ме е яд, че с първата ми бременност си докарах много проблеми, защото държах на всяка цена да работя и резултата беше два пъти лежане в болница за задържане в 3ти и в 7ми месец след обилно кървене по време на работа. Сега сякаш усещам, че не съм склонна да направя такъв компромис със себе си. Извинявам се за дългия пост, но моля за вашето мнение вие как бихте постъпили на мое място при такава работна среда? От друга страна вече имам едно дете и не мога да си позволя проблеми и лежане по болници, защото няма кой да поверя грижите за него. 🌸🍀 Предварително благодаря за всеки съвет и мнение по моя въпрос! Бъдете здрави и спокойни!

# 530
Аз се върнах за малко на работа, но аз работя в производство не в офис, цял ден права, тичане вдигане на тежко.. не е място за бременеене и ми помогнаха да се откажа от работа и от 22. 03 излизам на болнични до края на бременността, не ми харесва мисълта да съм домакиня ... Но нямам избор, така е по добре за всички. Вече съм в 10сесмица а гаденето и повръщането продължават, благородно завиждам на мамите които нямат тези симптоми! Късмет и хубав ден.

# 531
Happy*mama, аз също бих си останала възможно най-скоро вкъщи в такава ситуация. Така че, ако можеш го направи поне според мен. Засега при мен се очертава да работя поне до края на юни, за да приключа всичко и да не го мисля, ако всичко е наред обаче, но горещите месеци си взимам отпуски и болнични и това е. Миналата бременност, която беше по същото време-юли имах контракции пт жегата, така че сега трябва да се пазя, защото при трета вече контракции са още по-ранни. Тъй че, ако можеш да си го позволиш си гледай здравето и не го мисли.

# 532
Здравейте, скъпи дами! 🌸🌸🌸 Включвам се с биещо сърчице и термин 22.10.
Исках да Ви попитам някоя от вас ще планува ли провеждане на неинвазивен пренатален тест и ако ДА, към кой сте се насочили?
Лека и спокойна бременност на всички! 🌷🌷🌷

# 533
Аз за работата не мога да кажа не работя от август и тамън отидох на интервю и след теи дни разбрах,че съм бременна предцених да не почвам, защото ако разберат ще ме изгонят освен това е голям офис с много хора кой болен кой не нямам представя а и аз съм студентка имам да завършвам юли месец така,че май по-добре стана така,скучно ми е вкъщи,но всяко зло за добро 🤩
Според мен Хепи мама трябва да си отдавна болничен това хич не е среда за бременна жена
Ох а мен много ме болят бъбреците и отивам към лабораторията само,че не е първа урина втора е дано не е проблем сама си назначих не мога да чакам агто защото аз не знам частните болници правят ли официално записване за жк аз си ходя по пакет при моята ама нямам картон

# 534
Здравейте момичета, как сте днес? Има ли такива от вас, които не смятат да се връщат на работа за остатъка от бременността? Аз обмислям да не се връщам повече не толкова, защото имам кой знае какви проблеми /засега зацапване/, ами защото средата в офиса не е никак подходяща за бременна жена.
Така, както го описа, няма нито един плюс да останеш на работа. Почивай си, наслаждавай се на предстоящите хубави месеци 😊

Моят преглед вчера мина супер, успя да ме види с коремен ехограф и всичко си върви както трябва. Според уреда съм с 2-3 дни по-напред, но каза че разлика до 2с. е нормална. Док ме насочи към няколко специалиста за БХС и си избрах д-р Елена Павлова в МЦ Марковс. Някой има ли впечатления? Записах си час за 24ти, когато ще съм в средата на 12та седмица.

# 535
Здравейте ,аз също ньма да се върна на работа ,защото е доста натоварено попринцип съм последна година учеща за акушерка и живот и здраве септември ще съм с диплома за акушерка,но в момента няма как да ме назначат като такава и съм назначена като санитар ,а работата си е доста тежка и интензивна за това ще ползвам болничен докрая

# 536
Малко със закъснение,  но да ви честитя празника. При мен симптомите се влошават, вече повръщам сутрин,  вечер, както си спя в 2 през нощта и се събуждам с гадене, повръщане.  От дране чак вече повръщам кръв. За кг съм многооо + , в последно време не задържам нищо.  От всичко ми се гади, сутрин даже като си мия зъбите и от това ми се гади. Събуждам се гладна, хапвам нещо, после докато не го повърна не мирясвам. Тази бременност много ме изтормози. Вчера казах на сестра ми, че съм бременна,  не е много очарована, тъй като преди година се разведох,  след това срещнах сегашния си мъж и някакси много бързо станаха нещата. Не съм казала на родителите ми още, но чакам да изпаднат в шок, на 38год, 2 големи момчета и сега бременна. Каквото такова. За средната порция урина гледам, че някои момичета са обяснили добре. Средна порция означава първо пишкаш отвън и след това вътре в чашката , като преди това си направиш тоалет. Чашката не е задължително да бъде стерилна. При рутинни изследвания не се иска стерилна урина.
Днес съм на преглед,  да видим какво става с малкото човече😊

# 537
Благодаря, момичета, за отговорите.
Бубамара, основно пълнозърнест хляб ям, но до там с правилното хранене. От днес съм решила да е по-здравословно, стискайте ми палци 😎
Като каза утрогестан, се замислих, дали витамините (фемибион) оказват влияние върху теглого ми? 🤔
Болничен и аз излязох и нямам намерение да се връщам, предупредила съм. Просто работата ми не е подходяща.

# 538
Здравейте момичета да попитам понеже съм забравила кога се вземаше направление за ЖК ако може да ми кажете и друго да питам сега съм в майчинство втора година и някъде бях чела че може в болничен да излезна някоя мама има ли ясното по този въпрос?😊

# 539
  • au bout du monde
Аз съм за тренировки стига да се чувствате добре👍
За храненето, ям доста големи количества и после ми е тежко. Ако ми се яде сладко хапвам фурми, черен шоколад 85% или някой плод. Пълнозърнест хляб ядем вкъщи. Вече ми личи корема, но и бая сланинки имам по него.

Общи условия

Активация на акаунт